Måla ägg

Idag fick barnen måla påskägg i parti och minut.

De fick måla med mina goachefärger. De är vattenlösliga och pigmentrika och enkla att tvätta bort från kläder och händer. Fast man måste lacka äggen efteråt så att färgen inte löser upp sig i kostakt med vatten.

Sedan övergick målande till kojbyggande av diverse stora kartonger de fick klippa sönder och göra fönster och dörrar på. Älskar att de har ett rum där de får gå loss och riva runt bäst de vill. Och att vi kan få hålla lite ordning i resten av huset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Måla ägg”

 1. Hej! Måste ställa en fråga som skavt inom mig de senaste veckorna. Jag ser många färga och pyssla med ägg till dekoration, men jag antar att äggen inte kan ätas sen? Hur är det hållbart? Jag försöker verkligen inte komma med pekpinnar utan försöker hitta en lösning själv. För jag vill ju också låta barnen pyssla loss, men kan inte med gott samvete slänga mat för skoj skull? Speciellt inte en animalisk produkt.

  1. Tror de flesta gör som jag gör o målar ägg som är tömda. Ska man äta dem sedan måste man måla med färg som är ätlig eftersom det kan gå igenom skalet. Man kan tex färga ägg med blåbär, lökskalboch gurkmeja. 🙂

   1. Sparar ni det tömda innehållet? Och varför inte koka först, måla därefter och sen äta? 🙂 fina ägg iaf!

    1. Om man vill hänga dem i riset/ spara dem så blåser man ju ur dem först. Gissningsvis tanken här, om man lackar dem sen?

     Sen gör man sockerkaka eller omelett eller ugnspannkaka 😉

  2. Vi har i alla år målat kokta ägg med vattenfärger som vi sen äter under påskhelgen. (trodde det var det vanliga…) God o glad påsk!