Magi i Verona

Så! Nu kommer andra delen av vår resa. Vi åkte vidare från Tirano och sedan mot Milano och därefter vidare mot Verona. Det tog 3-4 timmar och sent på kvällen kom vi fram till den lilla lägenheten vi hyrt centralt i Verona. Jag blev helt golvad av all den fina arkitekturen  – den antika stadskärnan med flera hundra år gamla hus. Vår lägenhet låg i precis ett sådant i slutet av en liten gränd!

Morgonen därpå unnade vi oss att sova ut och blev pigga och redo att ta oss an dagen!

Barnen gömde sig för Jakob som var sist klar som vanligt! Vi promenerade runt i stadskärnan men satte sedan kurs mot Palazzo Giardino Giusti. Dessa bondpojkar var missnöjd med alla hus och gator och krävde träd.

Peppen!

I parken som tillhörde palatset fann vi precis vad vi sökte. Labyrinter av buxbom, fontäner, utkiksplatser och orangerier. Vädret var helt perfekt – 20 grader och milt i luften. Eftersom det är lågsäsong fick vi parken helt för oss själva och gick runt där i flera timmar.

Denna bild sammanfattar min treåring så bra. Full i fan och alltid något på gång.

Jag bad om en bild och de ställde snällt upp. Fattar inte vart Bertil fått sina modebloggsposer ifrån?

I en av dammarna fanns karpar och guldfiskar och i en annan fanns sköldpaddor. Bertil blev sittande i en halvtimme och hade ögonkontakt med den högra sköldpaddan. Svår separationsångest när vi gick därifrån.

Jakob var hunk i vanlig ordning

När vi kom upp på utkiksberget såg vi hela vackra Verona nedanför oss!

Jakob förevigade mig.

När vi blivit för trötta och varma tog vi en kaffe och gelato på ett litet café.

Sedan tog Jakob tåget till Gardasjön för att träffa en affärskontakt. Så då gick jag broarna runt med barnen.

Och avslutade med ett besök på Arena di Verona. En maffig amfiteater där man kan lyssna på konserter (tack för alla tips ni lämnat om detta). När vi var där höll de precis på att bygga iordning scenen och verkade tyvärr inte ha kommit igång med spelschemat för säsongen.

Efter två underbara nätter i Verona hoppade vi på tåget igen och åkte till Venedig. Mer om det i nästa blogginlägg!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Magi i Verona”

 1. Verkar härligt, blir riktigt sugen att göra något liknande med familjen eftersom vi inte vill flyga, för miljöns skull. Kommer du kunna ta med resans budget, resa, boende och mat, när du kommer hem och sammanfattar resan för oss skulle jag uppskatta det väldigt mycket!? Tack för inspiration och härliga bilder!

 2. Vad roligt med inspiration till att resa i Europa! Sen måste jag bara säga att dina barn är ju hur gulliga som helst, och Bertil har verkligen en skön stil. Roligt att få se bilder på din familj. Önskar att någon i min familj var lika bra på att ta bilder som du, era semesteralbumen blir ju som små konstverk.

 3. Senaste sommar besöktes både Venedig och Verona i samband med våra två veckor i norra Italien. Vi hade biljetter och planerna var en operakväll i Verona men himlen öppnade sig, så det blev bara en halv timme opera och de blötaste turister du sett! Planer kan man ha men vädret rår ingen på ;9
  Om ni har tid och möjlighet; ta båtbussen från Venedig till Murano och Burano!

 4. Fint! Verona är kanske ingen stad som så många väljer (?), även om den är både känd och vacker, perfekt att på en tågluff kunna göra många stopp! Och Italien alltså, där drömmer jag om ett eget hus.

 5. Jag bara älskar dessa fina reseskildringar av er semester! Så härligt att se er så avslappnade på bilderna men jag måste fråga då; vad är tipset för att vara så avslappnad när man reser med två relativt små barn? 🙂

  /Sandra
  http://kojatillslott.se

 6. Åh, vilken jäkla resa! Blir otroligt sugen på att luffa runt och upptäcka i min egen takt. Just det där att slippa alla strikta regler och säkerhetskontroller och bokningar med flyg låter helt ljuvligt. Känns som det ökar frihetskänslan i resandet massor och fasen vad jag älskar just den känslan 🙂
  Så mysigt att hänga med och inspireras. Inte minst av era färgbomber till outfits! Tack!