Måndagsslistan

Svenskans fulaste ord: “Tillhör Butik”  för det står alltid på de bästa sakerna på loppisar och antikaffärer.

Det står jag fan för: Att Dina färger var blå med Tommy Nilsson är en av de bästa svenska låtar som gjorts.

Snyggaste jag vet: Män i blåställ. Att kunna odla och ha fin hand med djur är alltid det mest attraktiva.

Då går jag och gömmer mig: När det vankas stuvade makaroner, när jag får oväntat besök och när barnen skriker “VI VILL HA FRUKOST!” Jag hoppas alltid att Jakob ska lösa det så jag slipper.

Kommer jag aldrig ihåg: Mina barns personnummer. Måste alltid ringa Jakob.

Finaste komplimangen jag fått senaste tiden: Den kom från min bästis Elina som gick in på Iris Hantverk i Stockholm och konstaterade att det luktar precis som hemma hos mig: såpa och trä! Finns ingen godare doft så jag blev helt smickrad.

Nyaste insikten: Att ha en eldriven lådcykel gör att man bemöts som om man hade en hundvalp. Alla vill kolla, klappa, berömma och beundra lådcykeln. Hade ingen aning om att en cykel kunde generera den typen av respons.

Snällaste människorna: När man försovit sig och stövlar in sent med två halvt påklädda barn, håret på ända, uppspärrade ögon och väser fram ett andfått “FÖRLÅT, VI FÖRSOV OSS” till en fröken. Och hon snällt svarar “Men vad skönt med en sovmorgon! Det behövde ni säkert”

Roligaste kommentaren jag fått: “Hur känns det att Jakob har en så snygg och vältränad kropp med tanke på hur du ser ut?” Vi skrattar fortfarande åt detta en månad senare.

Det fick mig senast att gråta:  När jag var ute och körde i helgen. Längst grusvägarna runt där vi bor och jag såg lövsprickningen och kände doften av hägg och lyssnade på En vänlig grönskas rika dräkt. Börjar alltid lipa av rörelse vid Men du, o Gud som gör vår Jord så skön i sommarns stunder. För så fint liksom. Att han gör vår jord så skön i sommarens stunder. Och att allt kött är hö och att blomstren dö och att tiden allt fördriver. Men att Herrens ord förbliver. Vilken grej!

Sjukaste jag läst: Att bloggaren Sandra Beijer inte varit i en skog på ungefär tre år. Blev helt mindblown. Har inte tänkt att det kan vara så. Jo, kanske om man är född och uppvuxen i Tokyo. Men att det finns svenskar som inte är i skogen?!  Men jag förstår att Sandra måste tycker att det är lika sjukt att jag ständigt har på mig öronproppar när jag är i Stockholm för att jag inte klarar av alla ljud.  Tror detta att vi är så olika men samtidigt lika är varför jag tycker så himla mycket om Sandras blogg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Måndagsslistan”

 1. Apropå att inte vara i skogen; när en kompis gjorde lumpen i Östersund var det en kille som gick runt och bara tittade, han hade aldrig sett en skog, aldrig nånsin varit utanför tullarna. Jag trodde inte det var möjligt, men tydligen..

  1. När jag pluggade på universitetet i Göteborg var klassen ute på en busstur och jag ropade, helt utan tanke på att jag var omgiven av sörlänningar; wow! Kolla! Äppelträd med äpplen på!! Det hade jag, vid 22 års ålder aldrig sett tidigare och det slog mig att man bara kan gå ut och plocka ett äpple från ett träd! Helt otroligt!
   Sörlänningarna på bussen höll på att dö (av skratt och förvåning). Men har man vuxit upp ovan trädgränsen, nästan, så är fruktträd och odlingar något väldigt exotiskt. Som skogen för en stadsbo 😉

 2. Bor vid Järvafältet. Ser skogen (liten skog men endå) från vardagsrumsfönstret. Har inte satt min fot i den på snart två år. Skäms lite över mig själv när jag inser det. 😂😂

 3. Har i vanliga fall ett grymt sifferminne, och kommer t ex ihåg alla telefonnummer till klasskompisarna i ettan (det här är alltså 30 år sen), men kan inte för mitt liv lära mig ungarnas personnummer, trots att jag har haft 12 år på mig. Har till sist accepterat att det får vara så, och lagt in dem som kontakter i mobilen istället. Funkar för mig 🙂

 4. Haha ja jag lägger alltid till “tror jag” när jag fått rabbla upp barnens personnummer.
  Har svårt att tänka mig 3 år utan skog. Men alla är olika 🙂

 5. Underbaraste Clara,
  Det verkar som du har koll på svensk musik. Jag har inte det så hade inte du kunnat rekommendera riktigt bra klassiker och förklara dina minnen till dem? Det hade varit ett riktigt härligt inlägg att läsa.

  Tack för din härliga blogg, du är grym!

  Kram/Malin

 6. Skulle vara himla kul om du och Sandra gjorde en grej av att “byta liv/byta blogg” i 24 timmar. 😀

 7. Vilken. Mysig. Kommentar. Måste vara fälld av en riktigt smart typ🙄
  När jag var ny på ett jobb och visade foto på min man (som är rätt tjusig) av någon anledning så sa en kollega: ”var du typ snygg, förr….? Thanks. 😆

  1. Haha! Förlåt men det var sjukt kul att läsa det här. Skrattade rakt ut. Förstår dock att det kanske var mindre kul i den situationen dock.

 8. Det där med kroppar inom ett förhållande. Jag har alltid tagit för givet att det som uppskattas två människor emellan är något helt annat än det som räknas som “ett lyckat kroppsprojekt” i samhället eller på sociala medier. Skulle aldrig fundera på hur min man ligger till i förhållande till normen. Blir lite ledsen när jag förstår att alla inte funkar så.

 9. Serietips: The Handmaid’s Tale. Du MÅSTE se den om du inte redan gör! Finns på Svt-play och HBO Nordic.

 10. Men alltså HAHA, kommentaren! Ska man skratta eller gråta? Håller med om musiktipsönskemålet, vore jättekul inlägg!

 11. Tips: skaffa en lösenordsapp, typ 1Password (lösenordet till appen måste du komma ihåg däremot…;), och fyll förutom en massa lösenord även i barnens personnummer!

 12. Angående kroppskommentarer fick jag denna av en manlig bekant. Den var menad som en komplimang men jag blev mest förvirrad: “Fantastiskt bra jobbat av dig. Du har inte blivit tjock trots att du är gift och har två barn!” Ok!? Har jag klarat livets stora utmaning som kvinna nu, eller?! 😂

 13. Fast Sandra är väl ute i naturen hela tiden ändå iom alla parkhäng & sånt, även om det inte är just skogarna som i djupaste tajgan liksom 😉

 14. “Så grønn en drakt, så rik en duft har smykket dal og enger” er en av de fineste vårsalmene jeg vet. Den har en nydelig tekst som skildrer årstider og det evige håp på en fin måte.

 15. Jag vågar inte gå till skogen längre. Vi bor så att vi ser den åt alla håll från vårt hus, men vildsvinen har tagit över den. Och dom är hemskare än vad min längtan till skogen är. När vi ska till mamma som bor 500 meter bort så tar en skramlig cykel och trampar fort som tusan.

 16. Kul lista!! Blev också lite chockad över det där med Sandra och skogen. 😅
  Alltså I feel you på en vänlig grönska. Kan inte sjunga eller höra den utan att bli mäktigt rörd.
  Vi hade den som psalm på vårt bröllop för 5 år sedan – båda våra familjer/släkt och våra vänner är väldigt musikaliska och det var stort bröllop så psalmsången var STARK! Och i stämmor. Att stå där längst fram med det vackra dånet bakom alltså. Gud blir gråtfärdig bara av att skriva det.