Svenskans fulaste ord: “Tillhör Butik”  för det står alltid på de bästa sakerna på loppisar och antikaffärer.

Det står jag fan för: Att Dina färger var blå med Tommy Nilsson är en av de bästa svenska låtar som gjorts.

Snyggaste jag vet: Män i blåställ. Att kunna odla och ha fin hand med djur är alltid det mest attraktiva.

Då går jag och gömmer mig: När det vankas stuvade makaroner, när jag får oväntat besök och när barnen skriker “VI VILL HA FRUKOST!” Jag hoppas alltid att Jakob ska lösa det så jag slipper.

Kommer jag aldrig ihåg: Mina barns personnummer. Måste alltid ringa Jakob.

Finaste komplimangen jag fått senaste tiden: Den kom från min bästis Elina som gick in på Iris Hantverk i Stockholm och konstaterade att det luktar precis som hemma hos mig: såpa och trä! Finns ingen godare doft så jag blev helt smickrad.

Nyaste insikten: Att ha en eldriven lådcykel gör att man bemöts som om man hade en hundvalp. Alla vill kolla, klappa, berömma och beundra lådcykeln. Hade ingen aning om att en cykel kunde generera den typen av respons.

Snällaste människorna: När man försovit sig och stövlar in sent med två halvt påklädda barn, håret på ända, uppspärrade ögon och väser fram ett andfått “FÖRLÅT, VI FÖRSOV OSS” till en fröken. Och hon snällt svarar “Men vad skönt med en sovmorgon! Det behövde ni säkert”

Roligaste kommentaren jag fått: “Hur känns det att Jakob har en så snygg och vältränad kropp med tanke på hur du ser ut?” Vi skrattar fortfarande åt detta en månad senare.

Det fick mig senast att gråta:  När jag var ute och körde i helgen. Längst grusvägarna runt där vi bor och jag såg lövsprickningen och kände doften av hägg och lyssnade på En vänlig grönskas rika dräkt. Börjar alltid lipa av rörelse vid Men du, o Gud som gör vår Jord så skön i sommarns stunder. För så fint liksom. Att han gör vår jord så skön i sommarens stunder. Och att allt kött är hö och att blomstren dö och att tiden allt fördriver. Men att Herrens ord förbliver. Vilken grej!

Sjukaste jag läst: Att bloggaren Sandra Beijer inte varit i en skog på ungefär tre år. Blev helt mindblown. Har inte tänkt att det kan vara så. Jo, kanske om man är född och uppvuxen i Tokyo. Men att det finns svenskar som inte är i skogen?!  Men jag förstår att Sandra måste tycker att det är lika sjukt att jag ständigt har på mig öronproppar när jag är i Stockholm för att jag inte klarar av alla ljud.  Tror detta att vi är så olika men samtidigt lika är varför jag tycker så himla mycket om Sandras blogg!