Majnatten

Det är svårt att komma i säng om kvällarna när det är så ljust. Vid elvatiden går jag ut för att låta hunden kissa men blir stående och beundrar den rosa himlen.

Ser lite ut som att det brinner bakom fönsterna.

Sedan halva hönsflocken blev tagen av räven har de valt att flytta upp i en hägg nattetid. Jag tänker att det är lika bra att de får sitta där. De är nog ännu säkrare än i buren ifall räven skulle återvända. Så gulligt ändå med tre tjocka tunga hönor högt uppe i häggens krona.

Hoppas ni får en fin fredagskväll och helg allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Majnatten”

 1. Hej! Har du läst mejlet jag skickade till din gmail-adress strax efter kl 22 i förrgår? ;o)

 2. Åh! Helt rätt! Gulligt😍Det är ju så höns lever vilt. När vi va på seyschellerna satt alla höns i träden (inga tjockishöns dock). svårt att hitta äggen bara kanske😬😬

 3. Jag läste just boken hälsorevolutionen av Maria Borelius och i den står det att det är antiinflammatoriskt att titta på just solnedgångar. Så fortsätt du att vara uppe sent och se på himlen.

  1. Hur funkar det? Är det att det stimulerar dopaminreceptorerna och att detta i så fall kan liknas med antiinflammoriska egenskaper?

   1. Som jag förstod det så var människors förundran antiinflammatoriskt. Naturupplevelser, konst, tro mm. Men solnedgångar skulle vara extra bra. Det minskade cytokinen IL-6. Förhöjda värden kan tydligen kopplas samman med bla depression. Det var mycket i boken dom var rätt avancerat (iaf för mig). Men jag rekommenderar den. Intressant läsning om hur kropp och själ hänger samman.

 4. Underbara foton ! De ljusa majkvällana uppe i norr kan vara riktigt trollska om himlen är klar och sâ stilla….din veranda kan jag aldrig se mig mätt pâ. Ett sânt fint mästerverk är sällsynt !

 5. Du är så fin på att förmedla en stämning. Emellanåt när jag känner mig överbelastad så pausar jag ner med din text och dina bilder. Tack, tack, tack.
  Jag läser dig från Luxembourg. Skulle vara trevligt att veta från vilka olika länder du får inloggningar 🙂
  Allt gott till dig och din familj 🙂
  Hälsnngar från Kristina

 6. Underbart. Kan riktigt känna den svala kvällsluften och dofterna.
  Jättebra att du tar dig en stund att uppskatta det.

 7. Våra höns drabbades av PTSD efter en grävlingsattack, vilket gjorde att två av dem flög upp högt i en tall. Sommar som vinter satt de där hela nätterna. Stackarna.