• Annonssamarbete Länsförsäkringar Västerbotten •

Skydda ditt hem i semestertider

I semestertider är det viktigt att tänka på din bostads säkerhet. Hur kan du förhindra olyckor eller inbrott när du är borta? Ja, det är kanske tråkiga saker att tänka på när du ska på semester –  men det är faktiskt ännu tråkigare att inte tänka på det och sedan råka ut för något. För det finns faktiskt en rad enkla åtgärder du kan göra för att ta hand om ditt hus när du är borta. Med hjälp av Länsförsäkringar Västerbottens experter har jag sammanställt en lista på tips för att skydda hemmet. Hos dem kan du läsa ännu mer om inbrottsskydd och sätt att försvåra för tjuven.

-Stäng av huvudkranen till vattnet som leder in i huset. Går det en läcka medan du är borta så minimerar du  i alla fall skadan

-Dra ut alla väggkontakter och apparater med sändare.

-Flytta glas och kristall från soliga fönster. En prisma kan föranleda brand i lättantändliga material. Precis det här orsakade en brand i min mans barndomshem en solig sommardag.

-Värdeföremål som smycken eller prydnader ska läggas i bankfack eller på annan säker plats

-Berätta för dina grannar att du ska resa bort och be dem tömma brevlådan varje dag.

-Fixa så att lampor tänds och släcks i huset, helst oregelbundet och bara när det är mörkt ute.

-Låt radion sätta igång med timer så det hörs ljud i hemmet.

-Installera utomhusbelysning med rörelsevakt. Då tänds den när någon närmar sig

-Be om hjälp med att klippa gräsmattan när du är borta under sommaren. Och om det är vinter och har snöat – be en granne gå runt i snön och helst skotta rent fram till ytterdörren.  Kanske kan grannen också köra några gånger fram och tillbaka vid infarten eller ställa sin bil vid din uppfart någon dag så att det ser mer bebott ut.

-Låt gärna tvätt hänga ute på linan eller lämna ungarnas leksaker stå ute på tomten. Be en granne flytta runt dem då och då.

-Förvara verktyg och stegar inomhus, så att tjuven inte kan använda dem till att ta sig in.

-Lämna inte stöldbegärliga maskiner och prylar olåsta på uteplatsen.

-Skylta inte med att du är bortrest på nätet (ej heller på telefonsvararen)

-Lås fönster och dörrar och lämna inte några nycklar hemma, även de ställen du tycker är bombsäkra kommer tjuvar avslöja. Och det är ju dumt att bjuda tjuven på nycklarna både till garage, förråd och fordon.

Länsförsäkringar Västerbotten kan du läsa fler tips på hur du försvårar för tjuven och dessutom få de allra bästa sommartipsen när det gäller dig och din familjs säkerhet. Och här kan du läsa mer om varför vi valt att samarbeta. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer på “Skydda ditt hem i semestertider”

  1. I vårt område har flera hus fått inbrott mitt på blanka dagen, när man inte är bortrest utan kanske bara är på jobbet eller i mataffären. Svårt att freda sig emot – även om det såklart är bra att samarbeta med grannar gällande post, snö, blomvattning osv.

  2. Vad tjänar du ungefär på ett sådant samarbete, 100 000 kr? Skulle vara intressant att veta! Nu är det ju kutym att bloggare har samarbeten nästan hela tiden, och vi som läsare har ingen aning alls vad ni tjänar på det. Skulle vara intressant att veta!

    1. Menar du på ett enskilt blogginlägg eller ett större upplägg med ambassadörskap? Det är nämligen helt olika. För de flesta uppdrag som ingås finns också ett NDA så att ingen av de inblandade får berätta om uppgörelsen. Det betraktas som affärshemligheter.

      Men låt oss ponera på att en influencer tar 40 000kr för ett blogginlägg. Sedan ska mediebyrån som förmedlar det få en ersättning på ca 6% samt säljbolaget som brukar ta mellan 35-45 procent på summan. Låt säga att vi sedan räknar bort skatt och sociala avgifter. Det ger ca 12 000kr i handen. Men då har jag inte räknat bort att man inte kan ta ut allt i handen utan också har utgifter för kamerautrustning, kontor, lagring av bilder (det blir enorma mängder data med tiden)webbhotell, webbservice, försäkringar, lön till ev anställda osv. Kvar blir med andra ord inte särskilt mycket om man inte är stor nog att kunna sälja många inlägg.