• annonssamarbete Gille •

Sju sorters kakor och en nybakt tapet

Hemma hos min mormor var trefikat dagens viktigaste händelse. Då dukades det alltid upp sju sorters kakor. Just sju sorters kakor är en sed ända från 1800-talet. Och säkert är det fler än mig som har klassiska boken Sju Sorters Kakor i bokhyllan. Nåja. Hela mormors frys var full av hembakta småkakor och även jag  älskar att baka småkakor. Men jag skäms inte för att jag fuskar ibland. Fusk kan vara väldigt gott!

Nu tar Gille traditionen vidare. De tre första kakorna i serien  SJU SORTERS KAKOR, lanserades nyligen och det var Drottningkakor, Chokladkakor och Ingefärakakor. En blandning av klassiker och nya roliga smakkombinationer. Chokladkakorna blev i alla fall en omedelbar favorit hemma hos oss!

I samband med de nya kakorna lanserar Gille också den söta kökstapeten SJU SORTERS KAKOR som under de första fyra veckorna släpper ifrån sig en doft av nybakat. En rolig och lite knäpp idé!

Tapeten finns i begränsad upplaga – men kakorna finns överallt där kakor säljs. Testa redan idag vettja. Bjud hem till kafferep.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Sju sorters kakor och en nybakt tapet”

 1. Haha! Såg en jätteannons utanför en Ica Supermarket med just de kakorna! Blev så sugen att jag gick till kakhyllan i affären, men det visade sig att de sålde inte dem 😛 De hade bara reklamen! Jag får kolla i en annan affär 🙂 Älskar för övrigt Gille.

 2. Men gud så härlig tapet, skulle verkligen vilja ha en sån alla dagar i veckan :’) Småkakor är ju bäst, och precis som du säger – vi ska inte nedvärdera de köpta! Hoppas du får en fin dag. Besök gärna min blogg där jag skriver om bland annat psykisk ohälsa, kram <3

 3. Sen jag fick mina små så är de köpekakor för hela slanten, varför ska man stressa o vända ut o in på sig själv för att man “bör” baka själv, finns så många olika goda sorter att köpa. Men nu när mina små börjar bli lite äldre börjar de faktikst rycka lite i baknerverna igen…. om man nu har nåt sånt 😉

  Härligt inlägg ifrån dig som alltid!

  Ha en fin kväll
  Kram Malin

 4. Synd att den bara kommer i rosa som inte passar in i mitt kök. Men jag tipsade en vän som älskar rosa och fika.

 5. En fundering…..vilka kemikalier och doftämnen har använts för att tapeterna ska avge doft under en längre tid?
  Hade gärna fått veta lite om hälso-och miljöperspektivet kring det i respons till dina inlägg om kemikalie-och plastbantning?

  1. Hej Johanna, rimligen borde du vända dig till Gille med frågor om tapetens kemikalieinnehåll. Clara är ju enbart deras kanal för marknadsföring. Och ja, Clara kan både plastbanta sitt hem och agera kanal för produkter som innehåller plast. Komplex värld liksom! 😊Det är hos mig som konsument som valet ligger.

   Inte ifrågasätter en bussbolaget för en flygreseannons uppsatt på bussens reklamplatser även om bussbolaget förespråkar hållbart resande? Clara har inte ett ansvar för produkternas innehåll i detalj, det har Gilles varumärkesansvariga och deras produktägare. Uppmärksamma Gille på dina synpunkter, för det är Gille som har möjligheten att ändra ngt du är tveksam till. Allt gott!

   1. En får nog fråga, eller ej? Undrade också om det är hälsosamt. Och själv vet jag att sådana produkter kan lukta i åtskillig intensitet, och det informerar ett företag oftast mindre precis om än någon som testat.

  2. Jag har blivit överkänslig mot parfymer och kemikalier, s.k. MCS (kemisk intolerans) och sådana här produkter skrämmer mig. Likaså andra parfymerade produkter som jag sett reklam för på sistone: parfymerat toalettpapper, parfymer att använda på bostadsvisningar, doftsatta gallerior, hotell, flyg osv. osv.

   Vi som lider av MCS är redan så otroligt begränsade i samhället; vi kan inte bo var vi vill, vi klarar inte av att jobba där det vistas personer som använt parfymerade produkter (schampo, tvättmedel, sköljmedel, bodylotion, hårspray m.m.) , dvs. typ alla offentliga ställen och vi är helt beroende av att våra medmänniskor tar hänsyn till vårt osynliga funktionshinder. Många av oss är tyvärr helt bundna till våra hem p.g.a. parfymerade produkter, cigarettrök, vedeldning etc.

   Clara, det skulle betyda så mycket för oss drabbade om du kunde skriva om detta på din plattform så att kunskapen om MCS når ut till så många som möjligt! Det skulle säkert få fler personer medvetna och därmed välja bort parfymerade produkter, vilket skulle öka tillgängligheten i samhället för oss. Att välja bort parfymerade produkter är ju dessutom bra för alla, det minskar kemikaliebelastningen hos både människor och husdjur.