Jag blir en bitch i hettan

Nej nu är jag less på den här äckliga, klistriga värmen som förlamar och passiviserar. Har så mycket jag vill göra hemma på gården men istället är det som att vara inlåst i en bastu och tvingad att ligga still för att inte svimma.

Någon enstaka dag går väl an – men flera dagar i rad är fruktansvärt. En dag visade termometern här på 36 grader. Själv tycker jag inte  att det finns NÅGON anledning att det någonsin ska bli varmare än 25 grader. Eller ens 22.

Jag blir bara sur, lättirriterad, har gröt i huvudet och känner mig både trött och rastlös på en och samma gång. Absolut att man kan ligga och ha det skönt i hängmattan när det är varmt. Och bada – det älskar jag. Men när man tröttnat på det och vill uträtta något? Laga mat, gräva rabatter, gå långa skogspromenader. Då är det stört omöjligt att genomföra. Vilan känns inte vilsam utan påtvingad.

Nu vill jag ha ett rejält regnoväder och tio grader kallare. Inte bara för att släcka alla skogsbränder som härjar utan också för att få några dagar att komma ikapp med sommarens alla efterlängtade projekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Jag blir en bitch i hettan”

 1. Åkte västerut och fick som vanligt ner temperaturen några grader, även om 27 här också är ganska varmt… Fördelen är verkligen vattnet eftersom jag också älskar att bada! Nu är det ju varmt både i Lule älv och yttersta kustbandet i Svealands skärgård. Ljuvligt. Men – på dagarna är det svårt att få energi och sover man dåligt blir det än värre. Att träna känns lite övermäktigt ibland men jag härdar ut och belönar mig i skön. Snart lär det ju vända?

 2. Håller med Dej i allt! Vi som är äldre mår ”skit” i denna värme!🤢Man längtar så intensivt efter sommaren och när den väl kommer så orkar jag inte med den! Vi är många som känner så!! Inte en enda promenad har det blivit heller. Nu längtar vi efter lite uppfriskande regn. Det torkar bort i mina pallkragar. Ha det så gott!!

 3. Hear, hear. Jag håller HELT med dig. Orkade ut i skogen imorse tack vare en liten regnskur på sena natten. Så LJUVLIGT att känna doften av varm asfalt och frisk skog!

 4. Vad skönt att höra! Min trädgård är bortbränt gräs, tovor av ogräs och vissna blommor och så har vi invasion av tvestjärtar (ute och inne ). Men det enda man mäktar med är att glida ner i en sjö!

 5. Jag med!! Får bita ihop så tänderna knastrar för att inte säga vad jag tycker om folk ibland när det är riktigt varmt ute.
  Ibland är det bara att lägga sig på kyldynan och försöka slappna av några minuter.

 6. Ja, jag håller fullständigt med om att värmen/hettan är olidlig! Usch ja! Man tappar energin och lusten att göra något då det är sån värme. Inte alls kul! Det är verkligen ett samtalsämne nu – alla pratar om vädret och alla verkar överens om att det är för varmt för lång tid.

  1. Man pratar alltid om vädret, inte bara nu :-). Förra året klagades för den skitsommar som var och nu för det är för varmt. Det är svårt att få den perfekta sommaren :-).

   1. Fast nu är det allvar. Människor flyr från sina hem på grund av bränder och bönderna tvingas slakta sina djur för att det inte finns foder. Gamla och sjuka klarar inte av hettan. Jämför inte det med vanligt prat om vädret.

    1. Absolut Bull, det som händer just nu är hemskt och läget är allvar! Men den kommentar som jag svarade på (från Stresskänslig, inte längre) pratade om att tappa energi och lusten att göra något pga. värmen. Och det som Clara skrev i sitt inlägg handlar framförallt om vad man orkar göra eller bättre sagt inte göra när det är så varmt och om hur man känner sig i hettan.

     Vi alla hoppas på regn över Sverige just nu, det skrev Clara i slutet av inlägget och det skriver också jag i denna kommentar. Bara för att tydliggöra!

   2. Åh men förra sommaren som alla gnällde på tyckte jag var en helt perfekt sommar! Runt 18-20 grader och mulet nästan varje dag här i Göteborg – perfekt väder att göra saker ute i och ta det lugnt inne i utan att svettas ihjäl. Den här sommaren däremot… usch. Ingen lust eller energi att göra något alls (inte ens laga mat som jag normalt sett älskar!), för varmt för att kunna sova och en sirapsseg hjärna från början av maj till nu. Sommaren är även annars den årstid jag tycker minst om på året (jag ÄLSKAR de andra, framför allt hösten 🙂 ) men i år är den värsta någonsin.

 7. Ja håller med behöver verkligen regn och lite vila från värmen. En effekt av klimatförändringarna är ju detta extremväder som forskare varnet för alltför länge. Det som man läste om på gymnasiet är nu en verklighet tyvärr med smältande ispoler, extremväder, torka och bränder. Behövs mer människor som tar ansvar och struntar i flyget och åka tåg både nationellt och internationellt. Ps ska bli regn imorgon i Umeå känns konstigt men längtar efter regn nu:). Ha det gott!

 8. Håller med dig helt! Vi tokrenoverar vårt torp efter en vattenskada vi fick i vintras och har rivit ut halva torpet trots 31 grader varmt (vi måste görat nu pga det är nu vi har semester) och det är så vidrigt med hettan, andnöd och kläderna går att vrida ur. Det är så underbar på kvällarna när det “bara” är 25 grader

 9. Åh, så godt å høre at det er fler som blir dårlig humør av denne lammende varmen, he he! Ønsker meg pøsregn og torden. Jeg vanner blomstene alt jeg kan men alt bare visner likevel pga. for mye sol og varme (blir over 40 grader på balkongen i sola midt på dagen).

 10. Japp samma klimat dom i resten av världen.Trodde man aldrig.Det har inte hänt på 300år.

 11. Samma här! Har lagt ner precis allt utom att ge barnen mat och djuren vatten. Åker och badar varje dag och är så trött på det (trodde man ju aldrig att man skulle säga). Resten av den vakna tiden går åt till att sitta/stå/ligga på olika platser och tomglo medan hjärnan inte gör något särskilt. Alla projekt lagda på is. Så trist.

 12. Ja men här också! Irriterad och rastlös…
  Jag behöver verkligen få göra något nu! Utflykter är bara jobbigt och svettigt. Nej förresten, precis allt är jobbigt och svettigt.

 13. Jag älskar den här sommaren. Njuter av värmen. 28 – 30 grader är alldeles lagom tycker jag. Då vet man att det är sommar. Självklart är det hemskt med vattenbrist, rekorddåliga skördar och alla bränder som härjar. Men jag vill inte gå runt med dåligt samvetet bara för att jag njuter av sommaren. Jag avskyr vintern, mörkret, kylan och isiga vägar, fryser alltid på vintern.

  1. Håller med! I Skåne har det varit supertorrt, absolut, men ofta temperaturer kring 25-27 grader vilket är helt perfekt. Hela maj var ljuvlig, månaden innan pulsade vi i snön…
   För lite perspektiv i detta: sommaren 1976 var fortfarande torrare i Danmark och Skåne än vad det är nu, men vi får väl se i augusti om det blir en ny rekordsommar. Jag vägrar också ha dåligt samvete för att min familj får njuta av alldeles gratis bad och sol den här sommaren, istället för att höra om hur fint alla haft det på sina medelhavssemestrar.

 14. Håller med! Hatar värmen. Mitt absoluta max går vid 23 grader. Då kan de som vill steka göra det i en läig vrå och jag blir lite svettig av trädgårdsarbetet men inte mer. Jag är höggravid nu och har alltså behövt stå ut med detta sedan början av maj (där jag bor). Helt orimligt. Men naturligtvis är jag allra mest oroad över att detta är framtiden. Detta och skitvintrar med regn och dimma. (Pessimist idag, tydligen)