Vad vill du läsa om?

Åh jag känner mig lite tråkig i bloggen nu på sommaren. Det är enkelt att fota förstås – när ljuset finns och naturen är så vacker. Men det blir mest samma samma här. Jag är ju mestadels hemma och gör det jag brukar.

Därför tänkte jag fråga om ni har några särskilda önskemål på vad ni vill läsa om i sommar? Tar tacksamt emot tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

129 kommentarer på “Vad vill du läsa om?”

  1. Håller med! Gillar att läsa om vad du och kidsen hittar på i värmen, du skildrar det på ett så fint sätt.

 1. Hmm, funderar på om du nån gång vill ha mer barn? Och om du inte gjorde det du gör nu utan hade ett “vanligt” jobb, vad skulle det vara? Och vad vill du absolut inte jobba med?

 2. Du gick en kurs i trädgårdsdesign. Berätta vad du lärde dig och hur du använt det i praktiken!

  Och vad är detta med får på gården?

 3. Hej Clara!
  Jag är också en hängiven loppisbesökre och tycker att gamla saker är mycket roligare än nya. Nu när jag har fått barn så har jag börjat tänka på allt giftigt som användes förr vid framställningen av dessa produkter.
  Framförallt bly som användes i porslinsglasyren.
  Bly, som jag förstår det, frigörs ju av exempelvis syrlig mat och dryck.
  Barn är ju väldigt känsliga och hjärnan kan påverkas negativt om den blir utsatt för bly.
  Jag har för mig att du har skrivit om något liknande tidigare. (gamla tapeter)
  Hur tänker du om att använda gammalt porslin?
  Kan du inte skriva om detta ämne?
  /Harriet

 4. Men kära nån..
  Jag har älskat, fullkomligt älskat dina inlägg i sommar. De har varit rörande, ljuvliga och alldeles bedårande inlägg. Fortsätt så. Om din vardag, vad du gör och tänker.

  1. Jaaa! Jag tycker också att sommarens inlägg har varit underbara. Älskar att bara få följa med i livet.

 5. Gärna inlägg om vänner och Jacob. Vilka de är, hur ni träffades, era största likheter och olikheter. +någon rolig anekdot från förr och nu skulle jag tycka var mysig läsning! 😊

 6. Jag skulle gärna få mer tips på lättlagad mat så här i sommartider. Sallader eller andra enkla hopkok vore toppen att få ta del av.

  Tips och råd om entreprenörskap hade också varit intressant.

  Gillade för övrigt dina tips på saker att läsa och lyssna på!

  Glad sommar

 7. Berätta mer om
  – fåren, hur många hur länge namn osv
  – hur man sysselsätter ungar när man vill ligga i hängmattan
  – dom enklaste sommarluncherna så man slipper laga mat o diska 1000 ggr om dan
  – bra sätt/goda sätt att få barn vätska utan en massa socker
  – vad lagar du av squash, har lyckats odla massor (yes, heja mig 😉 ) och nu måste vi äta på tvären och längden.

  Gillar för övrigt att det är lite som för en annan, ibland en utflykt, ibland absolut bara slappa hemma.

  Kram till dig och bra jobbat som alls orkar med bloggen i denna värmen!

 8. Odlingarna! Studiebesök på Marstorps mat. (Tror jag det heter)
  Personporträtt av de du jobbar med, de som sitter i er lokal och jobbar.
  Ett ställningstagande till stöd för våra bönder detta nödår.
  Dina reflektioner kring det katastrofala konsekvenser torkan ger.
  Sommaråterblickar – samma dag/datum de senaste åren. Vad har hänt, vad är lika och vad är olika?

 9. Ja om hud du planerar i trädgården (eller impulsprojekt), lättlagade sommarluncher och mellanmål för folk med 3-4 åringar 😉

  Fler läs och boktips!

  Kan tipsa själv om Koka björn av Mikael Niemi, helt otroligt bra. Språket, historien och huvudkaraktärerna är så intressanta. Man blir dessutom sugen på att bli hobbybotaniker.

 10. Jag skulle vilja veta mer om hur ni jobbar med miss clarity. Från idé till produkt. Hur spånar ni fram modeller och tyger mm.

  1. Det hade jag också gärna läst om då det är en kreativ process som folk inte lika ofta skriver om.

 11. Mer inredning och hemmet-inspiration! Loppisfynd. Textilier och tapeter. Jättekul att se när du möblerat om, men det orkar man ju kanske inte göra i värmen 😉

 12. Som lopposgalning älskar jag alla loppis-inlägg. Så dokumentation från loppisrundor vore roligt 🙂

 13. Hur tänker du om leksaksvapen med skumgummikulor (nerf guns) för barn? Har barn i samma åldrar som dig och det har börjat dyka upp i grannskapet..

 14. Som nybliven ägare till ett tjugotalshus vore det jätteroligt med ett nördigt inlägg om hur ni tänkt med och förändrat planlösningen.

  Ha det fint!

 15. Jag vill gärna läsa om det som skaver 😉 Vad bråkar du med barnen om? Vad stör dig hos Jacob? Det kan (väl? ) inte vara harmoniskt och fridfullt jämnt – hur ser det ut när droppen får bägaren att rinna över i dina relationer, och hur tar ni er tillbaka?

 16. Om hur du förhåller dig till din mobil! Surfar du järnet hela dagarna eller är du strikt? 😎

  Om saker du tyckte förr, men inte gör längre. Alltså om hur dina åsikter ev. har ändrats.

  Om din gudstro. Hur upplever du gud? Har du någonsin tvivlat sen du blev kristen och tänkt: “jag är fan ateist ändå”, eller liknande 😊

  Om din inställning till mat. Den känns så fri på något sätt. När jag läste att du åt bulle till frukost eller vad det nu var. Tack för att du delar med dig av det i dessa hysteriska gröna smoothie-tider. (Inget emot gröna smoothisar dock…men blir så mycket sånt i dessa tider av hälsohets.)

  TAcK för all läsning och fina bilder! Ha en fortsatt skön sommar.

 17. Jag vill gärna läsa mer om insidan av huset! Hur ni renoverat, hur det ser ut nu, hur du vill att det ska se ut framöver.

 18. Men åh lite sommargräl kanske, vad gör dig riktigt galen med mannen och barnen? Hur tror du dom irriterar sig på dig? Hur hanterar ni konflikter, behov av egentid, värmen? Det skulle jag gilla att läsa som är mitt i en intensiv Gotlandssemester med min familj. Senast idag röt jag ”jag blir trött som faaan när ni bara sitter med era Ipads medan pappa och jag springer omkring och förbereder utflykten. Har ni inget att göra kan ni alltid diska!!”

  1. Haha varför köpte ni i-pads då!??
   Jag lovar att det går att leva utan i-pads. Just do it!! Man får de barn man skapat så att säga.

 19. Hjr går det för er med djuren o odlingarna nu i torkan? Vet att det är din man som är mest aktiv i era odlingar, men skulle va intressant o veta hur det går med det speciellt i år.

 20. Möjligt att du redan gjort det men jag skulle vilja ha ett inlägg om hur man fotar mat så att det ser snyggt ut! Övriga motiv också kul men mat tycker jag är särskilt svårt!

 21. Älskar din kombination i bloggen redan 🙂
  Kanske mer recepttips för varma dagar av grejer som är i säsong? 🙂 Svala drinkar o hemgjord glass.. Är väl så långt tankekapaciteten sträcker sig här just nu 🙂 Eller bara sammanställning av favoriter, det funkar också !

 22. Be om tips hur mycket du vill!
  OCH kom ihåg att din blogg alltid är varierad och intressant.
  Även om du inte alltid känner det så.
  Kram Bea

 23. Om extremväder och jordbruk, att vara mer beroende av vädret och hur det känns och påverkar en.

  Sen tröttnar jag aldrig på dina inredningsinlägg och redogörelser för loppisturer.

  Och mer bilder från de fina stugorna ni bor i ibland. Dina favoritplatser i
  din farmors och mormors hus.

 24. Vill lära känna hunden! Hur ni har det tillsammans om dagarna. Om ni tränar på något speciellt, om du har någon tanke om hundupofostran, om att vad han följer med på och inte, hur barnen leker med den, hur rasen är… Bara lite allmänt om hunden och hur det funkar i ett familj.

 25. Hej Clara, älskade faktiskt att läsa din blogg nu under sommaren! Tyckte den var väldig mysig och sommrig.

  Jag har nu även börjat följa din syster på instagram, och besides the fact att hon, precis som du, verkar helt grym 😍 känns det som hon är värsta tälta-mysigt-med-barn-proffs?! Jag har blivit supernyfiken på hennes setup och tips för tältning med (små) barn!! Nu är det ett önskan för ett gästinlägg, vet inte om ni skulle kunna tänka er det? Men skulle i alla fall vara super intressant! 😃

 26. Hej!
  Vill se mer av huset, blommor, trädgård, inredning! 😊♥️
  Det vackra o drömska i ditt liv. Loppisköp också! 🌿

 27. Jag får inte nog av bilder från ditt hem så fota på precis som du gör 🙂 Loppis fynd älskar jag att läsa om och recept är alltid trevligt. Fortsätt som du gör helt enkelt. Nu har du skrivit sådana redan men kanske lite om hur man skapar den rätta känslan i ett hem med loppis fynd <3 Tänkte jag skulle besöka någon loppis här på Gotland, finns hur många som helst verkligen och ändå har min man bara åkt fort förbi *haha* Ska nog köra själv idag får vi se 😉

 28. Efter att ha läst andras önskningar; kan jag instämma i att jag också skulle vilja ha ett mastodont-reportage om marstorps mat. Även nyfiken hur de får det att gå ihop. Hur riskabelt/”enkelt” är det att genomföra ett sådant projekt. Jag är själv väldigt sugen..!

  Jag vill också supergärna läsa mer om din tro och idé om Jesus och Gud och andra saker i kristendommen och din praktik och relation till allt det. Även om du relaterar till andra religioner eller liknande? Det skulle jag verkligen verkligen gärna läsa mycket oftare om, som ett återkommande tema. Jag kan i för sig förstå om du inte har lust att dela med dig om det offentligt. Jag undrar också om du läst Simone Weil? I så fall skulle jag så gärna vilja att du skrev om det och vad det har betytt för dig. Eller annan “kristen” litteratur. Gärna med citat mm. Ja, jag är verkligen verkligen supernyfiken på din religiositet! Hur påverkar det din vardag och förhållningssätt till livet, verkligheten, dig själv, dem du möter.. osv osv. Jag är själv mer eller mindre kristen men saknar verkligen kristna förebilder och jämlikar, särskilt i media. Jag har själv i första hand vänt mig i Katolska kyrkan här i stockholm där jag bor dit jag känt mig dragen och väl mottagen men jag kan se positiva sidor i olika rörelser.

  Jag håller även med om att jag mycketgärna skulle vilja läsa om dina trädgårdsplaner, alltså just planer. Kanske med foto av en del av trädgården du vill göra något åt, en ritning av hur du hade tänkt dig och inspirationsbilder till det. Det kan ju både vara reella projekt och mer drömprojekt. Mer trädgård i allmänhet hade jag tyckt varit kul! Gärna från andra och andras trädgårdar också. Jag har själv just fått en kolonilott och funderar mycket på hur jag ska bygga upp den. Känner du till några bra trädgårdsbloggar? Eller böcker, just med bilder för inspiration? Det kan ju hända att du redan skrivit om det.

  Jag tycker också om att läsa om dina barn och föräldraskap. Själv har jag läst en del av Jesper Juuls böcker, har du det, vad tycker du om dem? Även boken “Non violent communication” som är lite liknande. Har du läst dem? Annars kan jag starkt rekommendera dem !

  Jag uppskattar också mycket interiöra bilder från ert hem och absolut från dina vänners och andras hem!

  Tack!!

 29. Jag skulle gärna läsa typ ”följ med mig en hel dag”-inlägg, från morgon till kväll! Kanske ett foto i timmen med mobilkameran : ) Jag har dock också, precis som en annan kommenterade, tyckt jättemycket om dina inlägg i sommar redan som det är! 💖

 30. Du har så härlig humor så pinsamheter, roliga historier ja sånt som gör en glad eller till och med skapar gapflabb.

 31. Före och efter gällande huset och renoveringen.
  Även före och efter i trädgården. Det är så roligt att läsa om dina blomsterodlingar och grönsaksodlingen! Vill se med från ert gigantiska växthus!

 32. Jag skulle gärna vilja veta mer om din tro och hur du förhåller dig till olika religiösa frågor.
  Det skulle även vara kul att läsa mer om ert jordbruk.

 33. Jag uppskattar blandningen du har av inlägg. Och tycker att det varit ganska skönt att du hållt en lite lägre sommartakt så att en hinner med att läsa trots att en själv har dragit ned på takten med allt. 😊

 34. Vart tog alla loppade kläder vägen? Dem saknar jag. Vill också gärna se andra loppisfynd, tips på återbruk. Gärna husmorstips. Boktips och/eller tips på serier? Gärna mer bilder och information om de olika växterna i trädgården, inte bara helhetsbilder.

 35. Kan du inte visa och berätta hur det går för Marstorps mat i hettan? 🙂 Var länge sen vi fick en uppdatering om det..

 36. Jag kom på en till sak, jag skulle gärna se en serie bilder av ytterdörrar och fönster och grindar i olika vackra färger. Du känner säkert till en del. Till inspiration. Även färgkombinationer innomhus, som är med just målad färg alltså, som typ från olika pärlspontshallar.

  1. Vad är det för färgkulörer ni/du har använt utvändigt på ert hus? Du har säkert skrivit det någonstans.. men var..? Så fina. Önskar mig en kategori med rubriken “Hus” som inte handlar om inredning utan just hus i sig.

  2. Ert hus är som ett blekt ansikte med jättesnyggt smått rostrött läppstift. Så himla tjusigt! Ett sånt läppstift som jag letat efter i hela mitt liv.. (..varför har de inte den roströda tonen, någonstans ?)

 37. Hur tänker du partipolitiskt nu? Du skrev ett så bra inlägg om Miljöpartiet inför förra valet, tänker du fortfarande likadant?

 38. Relationer! Både vänskapsrelationer och kärleksrelationer. Hur olika de kan vara osv. Vilka villkor är dina relationer på? Vad tycker du är svårt osv? Har din syn på relationer förändrats när du blivit äldre?

 39. Jag älskar när du ryter till! (även om det kanske är svårt att uppbåda energi till det i sommarvärmen… 🙂

 40. Tycker det är mysigt med alla semesterinlägg med badutflykter och väderbilder och trädgård och allt! Men mer om odlingen hade varit intressant! Har ni grisar i år med eller har ni slutat med det? Hur stor yta odlar ni på? Det duger annars bra som det är här tkr jag! 🙂

 41. Nu när hettan slår till sitter jag och dreglar över vinterbilder.
  Kanske skriva om vinterplanerna?
  Vinterlängtan?

 42. Nyfiken på favoritord ur Bibeln också 🙂 och vilken bibelöversättning du läser? om man får vara nördig. Finns ju en del att välja mellan… menar t.ex. “vanliga” bibeln eller the Message eller Folkbibeln? osv.

 43. Jag tycker dina sommarinlägg är de allra bästa! Älskar dina långa inlägg med bilder och text som beskriver era mysiga sommardagar. Så önskar mer såda inlägg året runt!!

 44. Jag älskar före- och efterbilder från renoveringen. Det måste inte ha blivit helt färdigt! Sen behöver jag inredningstips och du har det så fint hemma.

  Tycker vi har en ok mysig lägenhet med blandat loppis och nytt med mycket färg. Men skulle vilja ha en lugnare och snyggare känsla. Känns inte som det hjälper att bara rensa bort grejjor utan något mer behövs för att få det ombonat.

 45. Tips på hur man kan vara i “nuet” och stoppar tankarna på allt som behöver fixas med. Hjälp att varva ned, helt enkelt.

 46. Hej Clara! Jag älskar din syn på barn och uppfostran (låter så strikt, haha, men du fattar) och jag ska själv bli förälder inom ett par veckor. Ett inlägg med dina bästa tips och pepp till en förstagångsförälder hade varit kul att läsa. Kram!

 47. Jeg ville gjerne hatt et “crash course for dummies” i krukkevekster som er flerårige, hvordan plante, hvordan ta vare på, hva kan overvintres og hvordan gjøre det best. Perlargonia, hortensia, osv. Det hadde vært topp!
  God sommer!!

 48. Som många skrivit, skriv om vad som skaver.

  Och om att våga vara sig själv trots andras och samhällets förväntningar. Du verkar stark och stolt för det du åstadkommit, men hur gör man när man tvekar? Hur vågar man satsa på sina drömmar? Gå ifrån hur “alla andra” gör.

  Vad är dina tankar om mindfulness? Har tyvärr inte läst din bok om utmaning. Så vet inte om du lyfter det där. Du beskriver mycket vackra miljöer och tar vackra bilder – kan du vara bara i stunden utan att planering för bloggen, middagsbjudningen eller morgondagens aktivitet tränger sig på? Att fota mycket skapar kanske ett visst avbrott i det man gör?

  Gillar dina recept och att du skriver om känslan när du bakar, inte vara rakt upp och ner vad som ska blandas!

 49. Alltid små DIY!! 🙂 Stora går ju så klart också bra. Men varje gång du målar om en möbel eller dekorerar något är det så kul att se före och efterbilder!

  Tips och knåp i trädgården! Jag har just köpt hus och lär mig massor just nu! Dina knep om hur då håller trädgården fin? Det vore mysigt! Eller vilka plantor rekommenderar du? Eller vad man ska tänka på när man odlar grönsaker! För någon som aldrig gjort det är det en djungel!

  Bakning! Recept och bilder är så mysiga <3 Mat är i mina ögon inte lika roligt, men fungerar fint det också.

  Tapeter! Ett inlägg om vilka tapeter ni har och tankarna bakom?

  Pyssel man kan göra med barn?

  Ett inlägg om färger i inredningen, hur ni matchar/bryter av. Hur man kommer bort från Vita-Hemmet-Fällan.

  ALLT som har med inredning och loppis och pyssel att göra 😀

  1. Och just det ja!

   “Andra barnet är dyrare än det första. När man får sitt första barn köper man allting så billigt man kan. Inför andra barnet fattar man hur opraktiskt det billiga var och köper saker av bättre kvalité, så man köper om typ allt en gång till.” – Min styvsvärmor.

   Har hon rätt eller fel? Vad köpte ni med Bertil som inte var funktionellt/bra nog som ni fick köpa om till andra barnet? Eller var det tvärtom? Att man köper dyrare och onödiga saker som man aldrig använder till första, medan andra barnet är man mindre orolig för? Jag önskar ett inlägg om det här! 😀 <3

   1. Jättebra förslag!! Typ tips på sådant som verkligen håller i längden och kommer till användning.

 50. Hur tror du att ditt liv hade sett ut om du inte träffat Jacob?

  Också är jag nyfiken på din trosuppfattning. Jag har flera vänner som tillhör någon kyrka, men upplever att det är sällan som någon pratar om sin tro. Vad beror det på, tror du? Är det privat, stigmatiserat eller bara en personlig sak som en inte behöver “orda” så mkt om.

  Hälsningar från Signe

 51. Tycker du har gjort superfina och intressanta blogginlägg i sommar! Behövs noll mer/annat.
  Men tycker om när du skriver om gud.

 52. Inredning och mer bilder från köket saknar jag. Annars gillar jag dina listor med sånt du läser och lyssnar på, eller arg/glad-listor. Men du gör ett bra jobb att underhålla oss 🙂

 53. Har som flera andra här gillat blandningen av inlägg under sommaren (ja även övriga året!).
  Är hårfixerad och skulle gärna läsa om hur du sköter ditt hår, tycker att din ”nya” frisyr är så fin! Hur ofta klipper du dig för att underhålla den? Vad använder du för schampo, balsam, inpackning, stylingprodukter etc.

 54. Menskopp! Kan aldrig bli nog om detta ämne. Tänk vad mycket miljö det sparar och hur enkelt det är. Plus att man kan njut av sommarens bad trots mens ✌🏻😍

 55. * Loppisfynden, du nämnde ju några fantastiska fynd för några inlägg sedan och jag väntar otåligt!
  * Din trädgård ur alla vinklar och vrår och vad mer du planerar att göra med den.
  * Huset, skulle det målas om i sommar? Planerade renoveringar närmsta tiden?
  * Odlingarna och djuren.
  * Svalkande och somrig mat som inte kräver grill.
  * Hur man hanterar sina drömmar om/längtan till hus på landet när de slår över till olika ångestframkallande varianter av “det kommer aldrig hända” (typ att någon annan kommer köpa drömhuset framför näsan på en och sen renovera sönder allt som gjorde det till en dröm, det finns inte jobb så det går att bo där permanent, etc.).

 56. Listor är jättekul. Och boktips!
  Men det jag gillar allra bäst är recept, på så väl bakning som mat, så gärna mer av det.

 57. Hej!

  Tack för en fantastisk blogg. Just nu är jag inne i en period där jag är väldigt hjärntrött kombinerat med att jag hela tiden måste försvara varför jag inte gör som alla andra och följer “normen”. Har du några bra “svar på tal” till en tjej som mig som inte riktigt orkar argumentera för kollegor/främlingar eller släkt varför jag som gift 27-åring inte har “skaffat barn än”. När man bara vill döda en diskussion direkt med antingen ett spydigt svar eller ett svar som på något sätt får de att lämna mig ifred. Oavsett om det är frivilligt eller inte så är det ingen annans angelägenhet om vi ska skaffa barn eller inte. Eller hur jag som ung “redan kan ha gått in i väggen” och inte orkar så mycket just nu. Eller hur vi som nyblivna husägare hela tiden får kommentarer om att vi inte har gjort saker på det sätt eller i den ordningen som de själva skulle ha gjort. Jag efterlyser bra svar på tal i situationer där man känner sig ifrågasatt som kvinna och medmänniska där man inte följer normen, medvetet eller inte. Har du några bra situationer du kan dela med dig av eller bra tips så vore jag tacksam. Just nu kommer jag bara på något halvbra att säga till alla dessa ifrågasättanden alldeles för långt i efterhand… Ha det gott i sommarvärmen! Kram Elin

  1. Kanske har du blivit utbränd av att alla ska spy ut åsikter till höger och vänster! Så känner jag! “Men ja menar ju inget illa” ne men håll det för dig själv då för alla gör vi väl så gott vi kan och lär oss på vägen vad som blir bra och inte och va man gillar och inte och hur man vill leva och inte! Det känns ju som vi gör varndra sjuka i detta samhället istället för att lyfta och hjälpa varandra! Jag blir på riktigt folkskygg och socialt utmattad! Kram på dig kör ditt race . ♡

   1. Visst är det en bidragande faktor att det ställs allt för höga krav på mig, både privat och på jobbet. Att åsikter ska regna över en vart man än går. Jag känner igen mig i det du beskriver med att det blir hjärnspöken tillslut och att det påverkar det sociala bara för att folk hela tiden måste vara och rota i allt en gör. Tack för att du delade med dig, det känns skönt att veta att det finns likasinnade där ute. Kram på dig <3

 58. Har tyckt jättemycket om dina inlägg om närområdet (ja, alltså typ, Västerbotten/Ångermanland). Inte så att jag tycker du ska göra reklam, särskilt inte gratis, och behöva marknadsföra den här delen av Sverige i alla sammanhang, men jag skulle ändå älska fler inlägg om Umeå, kusten, byarna, Vindeln, Lycksele, Burträsk, etc med restips och guldkorn. Typ om du följde med på en Sara Lidman-resa till Missenträsk, eller en Maj-resa till Örnsköldsvik, det skulle vara kul att läsa om. Och fiskelägen och öarna i Höga kusten! Blir alltid lite stolt över att bo här när jag läser såna inlägg.

 59. Era golv! Har ni lagt själva, om så är fallet – vart har ni köpt, vad har ni köpt, vad köstart och är det svårt att underhålla?

 60. Har inte läst de andra kommentarerna (än!), så det kanske redan är nämnt – men jag skulle så gärna vilja höra mer om Miss Clarity! Att Anna är er designer, vad betyder det? Ritar hon mönster eller föreslår hon modellerna på klänningarna (jag är totalt okunnig om branschen). Hur bestämmer ni allt, vem gör vad osv… hade varit jätteintressant att läsa om!

 61. Jag tänker lite på att du en gång beskrev hur en lärare kallade dig för en “levnadskonstnär”. Kan du inte skriva ner lite tips för hur vi andra kan bli lite mer levnadskonstnärliga?

  Älskar för övrigt dina bilder på västerbottnisk sommar, spenderade alla barndomens somrar i dina trakter men nu bor jag 100 mil söderut och bara drömmer mig tillbaka till Västerbottens inland. Så sjukt vackert att man dör en smula av att inte bo där… Men jag avskyr vintern så nu får det vara så.

 62. Hej, jag tycker mycket om dina “vardagsbestyr-“inlägg… det är så mysigt att få titta in hos dig/er och se hur ni spenderar en vanlig dag. Det blir så hemtrevligt och tryggt och lugnande på något sätt. Så gärna fler sådana!
  Och så om du har något bra recept på en vinägrett till en ljummen potatissallad… jag får inte till det så det smakar gott.
  Tack!

 63. Dina tankar kring antal barn att skaffa/önska! Fördelar och nackdelar med två kontra fler.

 64. Hej! Om barnuppfostrans och alla dina tips på hur man klarar av småbarnslivet när det känns tugnt. Det känns som du verkligen vet vem du är som mamma och även tycker att du är en bra förälder. Det beundrar jag! Vill själv ha lite mer självförtroende i mammarollen. Tack!

 65. Jag tycker istället att din blogg har varit roligare än någonsin att läsa nu i sommar 🙂 Men här är några tips ändå:
  -hår/hudvårdsprodukter och rutiner
  -fler recept
  -mer bilder osv. från ert jordbruk
  -videos/vloggar

 66. Jag gillar recept, växttips (både tips på sorter och hur du sköter dem, både inne och ute) samt din vardag med barnen, vad ni hittar på och hur du tänker kring olika svårigheter. Så ungefär det du brukar skriva om! 🙂

 67. Typ.. dina sämsta loppisköp. “Jag köpte den bara för att den var billig…” Eller sämsta klädköp! Skulle nog skapa mycket igenkänning:) eller visa nåt i huset som du tycker är riktigt fult. Skulle kännas som att få komma “bakom kulisserna” på din blogg.

  Alltid kul när du fyller i listor som du har hittat på andra bloggar!

  Ska du kanske ge en crash-course fotoskola??

  Eller! Gå tillbaka exv. sju år i bloggen på det exakta datumet och kopiera rubriken på inlägget som du hade då, men skriv ett annat inlägg som ändå passar till rubriken. Kul!

  Ge mer sommarläsningsboktips! <3

 68. Jag älskar att läsa om trädgård
  Och inredning. Tips och trix😃
  Recept och tankar om självhushåll … Tankar och Funderingar kring barn och uppfostran.
  Tycker så väldigt mycket om din blogg. Fortsätt som du gör !
  Soliga hälsningar Sandra

 69. Klänning- och kjolmode genom tiderna skulle vara roligt att läsa om. Från 20-tal fram till nu.

 70. Klänning- och kjolmode genom tiderna skulle vara roligt att läsa om. Från 20-tal fram till nu. Och vilka stilar du gillar mest.

 71. Tapettips! Ska tapetsera vardagsrum till hösten och känner mig vilsen. Älskar gammaldags och särskilt medaljonger men blir så osäker då jag har både moderna och gamla möbler. Vill att tapeten ska hålla över tid. Har funderat på din kompis fina Gysinge nästgårdstapet eller Tuva Linns sovrumstapet fem Morris eller En av Duros annotapeter eller varför inte Dockstatapeten från Tuva Linns kök. Ja du hör tankarna spretar. Vill jag ha en tapet jag blir glad och stimulerad av eller en som gör mig lugn i själen… hur tycker du att man bör tänka?

 72. Det skulle vara intressant att få höra mer om hur miss Clarity blev till – vem kläckte idén först, hur gick diskussionerna längs resan, när blev Anna involverad, hur satte ni igång, hur gick ni till väga, osv?

 73. Jag skulle gärna vilja följa med genom åren hur rummen har förändrats i ert hus. Jag tänker inte före/efter-bilder (snark) utan mer rummen i utveckling och förändring beroende på vad livet och familjen önskar av hemmet. Gärna med dina tankar om varför ni använde rummet som ni gjorde. T ex rummet som varit ditt arbetsrum – då och nu.

  Och som vanligt, tack för en bra blogg! Bara att se alla förslag på vad folk vill läsa av dig visar hur mångsidig och bred du är i ditt utbud av ”bloggartiklar”. Heja dig!

  1. Jag gillar också sommarens inlägg jättemycket! 🙂 Om tex dina utflykter till din mormor och till museigården, men också om hemmalivet en varm dag. Din inlägg om utbrändhet och podden gillar jag med, och husmorstips. Loppisar är alltid skoj, och blommor – har du några favoriter? Är också nyfiken på hur du hittade din egen stil, hur den vuxit fram, och hur det är att gå sin egen väg i ett mindre samhälle. Jag skulle vilja läsa mer om gårdens matkassar också. Och om hur ni får vardagen att gå ihop rent praktiskt när ni båda vuxna reser ibland i arbetet. Men framförallt tycker jag att du ska skriva om vad som känns viktigt och angeläget att berätta om för dig just här och nu. Och skriv när du orkar, kan och vill. <3 Du och din blogg är fantastisk!

 74. Politik! Vad tänker du nu när valet närmar sig?

  Skärmtid och multitasking! Vad tänker du om det? Hur gör du?

 75. Jag tror du skulle ha kloka tankar om kulörmisstag i inredning (väggfärger främst)! Färger som inte gör rummet harmoniskt pga förutsättningar som väderstreck, infallande ljus, planlösning mm?

 76. Är alltid intresserad av hur du tänker kring din business, allt om företagande, balans, livspusslande, att designa sitt eget arbetsliv, planering, ekonomi och att hitta sitt sätt att vara kreativ på.

 77. Hej!

  Jag tycker det är bra när du tipsar om miljövänligare alternativ, ex köpte en menskopp efter du tipsade om det och började titta på vilka kemikalier jag kan ta bort vid städning efter ditt städinlägg i våras. Gärna tips hur man byter ut sina “vanliga” produkter mot andra eller mer miljövänliga. Att det är samarbete spelar inte så stor roll för jag har förtroende för att du inte säger att en produkt är bra för att få betalt.

  Sen givetvis mer av favoriten Melker 🙂

 78. Går i husköpartankar och undrar över ALLT som har med det att göra! Vi vill gärna ha ett äldre hus, men upplever att det finns många fällor och ingen av oss kan särskilt mycket om vare sig hus, renovering eller material (men vill gärna lära oss). Hur tänkte ni? Hur kunde ni se att det var en pärla innan ni högg igång? Hur stor tomt/mark har ni? Vad ska man tänka på om man i framtiden vill odla och ha några få djur? Tips på sidor där man kan lära sig mer om att ta hand om äldre hus på äldre vis? Mer sånt! Tack ❤

 79. Tycker allt du skriver om just nu är superhärligt att läsa om. Drömmer mig bort till ett eget hus! Gillar också verkligen när du skriver om loppis, återbruk och hållbarhet. Gillar att läsa om life hacks – tips och trix du lärt dig hittills under ditt liv. Gillar dina betraktelser och tankar om vissa ämnen. Behöver inte vara speciellt djupa analyser men lite “det här har jag tänkt på”. Kanske är jobbigt att skriva om beroende på hur läsarna reagerar, men skulle gärna vilja ha ett debattklimat i samhället där det är ok att vädra sina tankar och därmed möta tankar från andra, som kanske har tänkt lite mer och kanske är lite mer pålästa. Men då hoppas man att den öppenheten inte bidrar till några stormar eller drev…. Men som sagt: tycker verkligen om att läsa din blogg!

 80. Jamen du frågade så här kommer lite funderingar från mig.

  Jag kanske låter kritisk i vissa fall men det är mest för att lyfta det konfliktfyllda i vissa frågor. Att liksom skapa lite journalistiskt intresse för frågan.

  Arbetsmiljöansvar: Vem har ansvar när människor blir utmattade. Du och Ulrika skriver om hatet mot dem som lät det pågå så länge att ni blev sjuka. Jag kan verkligen känna igen mig i det. Vi har varningstexter på diskmedlet (om en skulle få diskmedel i ögat) på mitt jobb men utmattning får pågå fritt. Men Clara du är ju din egen arbetsgivare. Vem skyller du på? Ansvarar du inte själv för din arbetsbelastning? Hur tänker du och Ulrika kring hur arbetsplatser kan bli sundare?

  Livsstilshetsen: Finns det en risk att du själv bidrar till stressen och hetsen i andras liv. Det verkar viktigt för dig att huset ser rätt ut, med rätt saker, helyllebarn och härliga middagar med vänner. Vad gör du för att orka med ditt till synes perfekta liv? Under #jagskiteri kan en läsa om saker som personer väljer bort för att orka med. Vad låter du bli att göra? Vilka genvägar? Vad skiter du i?

  Yoga: Finns mycket som visar på hur bra yoga är för utmattade. Varför utnyttjar du inte det faktum att du har en yogi i huset? Hade du tänkt annorlunda och varit mer öppen om du inte haft en man som sysslade med det? Det finns så många olika varianter, tänker att det ska finnas något bra för alla. Varför passar det inte dig?

  Köphetsen. Även om du handlar på loppis så bidrar du med också med hets kring saker och prylar. Jakten på det perfekta loppisfyndet. För många är problemet inte pengar utan att en inte har tid att hänga på loppisar i flera månader för att hitta de perfekta sakerna för inga pengar. Hur ska en kunna leva upp till det? Och hur många kannor kan en människa behöva? Även om det är gamla? Borde vi ur miljösynpunkt inte jobba mer med att nöja oss med det vi har? Hur tänker du kring det?

  Konflikten mellan det ytliga och det allvarliga och fula. Bland det bästa med din blogg är den härliga men ack så sköra balansen mellan yta och djup. Vi vill gärna konsumera det fina, charmiga, idyllen och familjelyckan. Men också ha svärta och djup, men inte för deppigt, smutsigt eller trist. Det har vi nog av i verkligheten ändå. Hur tänker du kring det? Hur skapar du balans?

  Psykisk ohälsa: Vi lägger så otroligt mycket tid och energi i samhället på fysisk hälsa. Oräkneliga spaltmeter skrivs kring kost och träning. Ännu fler om larmen kring barn och fysisk hälsa som fetma och stillasittande. När vi pratar hälsa på min arbetsplats så pratar vi ALLTID om hur vi ska kunna äta bättre och röra oss mer. Vi pratar aldrig om det som skulle kunna få oss att må bättre. Hur kan vi skapa ett klimat på jobbet där det går att kombinera jobb med att vara förälder? Hur kan skapa ett klimat på jobbet som inte gör oss sjuka av stress? Hur jobbar vi med mental hälsa?

  Hur tänker du kring det? Genom att du berättad om din ohälsa har du gjort otroligt mycket för att minska fördomarna. Samtidigt berättar du hur du också påverkats av fördomar kring psykisk ohälsa. Berätta gärna mer om hur du gör för att må bra? Hur uppnå psykisk hälsa? Hur tränar du sinnet? Hur tänker du kring barn och deras välmående och hälsa? Hur blir vi goda förebilder och ger dem verktyg för mental hälsa? Hur kan vi skapa fokus för alla hälsomål? Varför är psykisk ohälsa så laddat fastän var fjärde kvinna och var femte man drabbas någon gång i livet.

  Och så sist av allt. Om du fick skicka ett brev till Clara 20 år gammal. Vad skulle du då skriva till dig själv?