Regndag i soffan

Igår vaknade vi till en mulen regnig dag. Bertil kom in till mig helt överlycklig! Kan vi inte få vara inomhus precis hela dagen idag? Jo. Visst fasen skulle vi vara det! Vi har bara haft tre regniga dagar den här sommaren – varav en var midsommarafton. Så det har varit ont om innedagar att bara dega och ta det lugnt på. Klart vi nu måste ha en sådan!

Det blev snabblagad nudelsoppa till lunch. Och tända ljus. Ute vräkte regnet ner från en åskmörk himmel.

Efter maten bäddade vi mysigt i soffan och jag poppade popcorn och hyrde Berättelsen om Narnia – Häxan och Lejonet. Sedan kröp vi ner i soffan och såg den tillsammans. Lite väl läskig ibland men då fick de hålla för ansiktet med sina gosedjur.

Det var riktigt mörkt och skumt inne och jag fick sådana härliga höstkänslor. Älskar ju att vara inomhus så jag ser fram emot när hösten så småningom kommer med kylan och ruskväder.

Det är skönt att tänka på att hela härliga augusti först ligger framför oss – men att det sedan blir höst med allt vad det innebär!

Folke var väldigt orolig att åskan skulle slå ner i Snabbaste Fåret i Ryssland men jag tror att fåren klarade sig ganska bra. Det var garanterat fler än jag som längtat efter en regnig, sval och mulen dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Regndag i soffan”

 1. Så underbart! Fina bilder som visar just hur mysigt det är med en riktigt mörk, regnig sommardag.
  Älskar dessa dagar när man får en skön paus inomhus. Ha det så gott resten av dagen!

  1. Låter som han har samma fantasi som min bror hade som liten. Hans kanin hette Påsklijeros och på hans dalahäst står det “Katten i trädet” 😀

 2. Haha känner sååå varma känslor varje gång jag läser “Snabbaste fåret i Ryssland”. Otroligt bra namn!

 3. En sân underbart regnig dag inomhus med pojkarna i ditt fint mö blerade hem ! Min mamma hade samma lampa och möblerade som du ….fina minnen !
  Här är lika hett som i Spanien och jag orkar knappast gâ ut utan mitt paraply/parasol. Jäkla värmebölja hela augusti ! Inte kan jag resa ifrân mina plantor och träd pâ balkongen heller !

 4. En sân underbart regnig dag inomhus med pojkarna i ditt fint mö blerade hem ! Min mamma hade samma lampa och möblerade som du ….fina minnen !
  Här i Paris är lika hett som i Spanien och jag orkar knappast gâ ut utan mitt paraply/parasol. Jäkla värmebölja hela augusti ! Inte kan jag resa ifrân mina plantor och träd pâ balkongen heller !

 5. Vad mysigt det ser ut! Blir det fler regniga dagar, får du och barnen gärna passa på att mys- lyssna på mina ljudböcker för barn på refus.se 😊

 6. Den här sommaren längtar vi ju efter sådana dagar. Jag kliver upp ur sängen: usch nu skiner solen idag igen! Nästan så. Fina bilder från myset.

 7. Fina bilder som vanligt. 🙂 Det är främst för dessa jag följer bloggen. Är uppvuxen i liknande miljö i Norrbotten och nostalgi är viktigt för mitt välmående, haha! Det underlättar det lite själlösa stadslivet i Stockholm.

  Blev dock paff över att så små barn får se Narniaserien även om det förstås var med en förälder. Fick själv inte se den överhuvudtaget förrän jag fyllt 15! Dallas, Falcon Crest och dylika “vuxenserier” inte förrän vid 17-18. Är själv född -74. Nå, jag tror väl att det var jag som var hårt hållen än att detta utgjorde normen. Fick ju veta “allt” i skolan istället…

  1. Det var nog inte ens samma Narnia-serie, utan måste varit den äldre varianten du såg? Tror inga 15 åringar nu ser narnia? Den är ju gjord för barn.

  1. Hej,

   Också intresserad av att höra mer om ni alla tittar på datorn eller om ni har en större skärm. Vi har just flyttat och har idag ingen TV. I gamla huset fanns en TV men den användes aldrig och nu har vi ingen. Känns bra såhär mitt i soliga sommaren men vet inte om vi ska ha med en TV på önskelistan till jul. Toppen med tankar! Tack på förhand!

 8. Åh jag förstår Bertil precis! Jag vill också ha en regn och ruskdag där jag bara kan va inne. Idag är det mulet här i Dalsland och jag hoppas det fortsätter att vara det hela dagen så jag kan va inne och sy utan att smälta bort!

 9. Det er overskyet her, også, og det er litt kjøligere, nok til at jeg fikk pepp-energi til å vaske 2/3 av huset, det har vært så skittent på gulvene at man kunne sette poteter rett på parketten, ha ha. Men hvem hadde ork på husvask når det var typ 32-34 grader ute? Herlig for dere med «mys-dag» inne!

 10. Hej! Har ställt den här frågan till ett gäng influencers, och tänkte göra det här med. Så:

  Hej! En utmaning: gör ett detaljerat carbon footprint test såhär post earth overshoot day! Det är superintressant som privatperson, för man får verkligen en tankeställare, och det vore great bloggläsning, och viktig. Vintage-Emma vågade sig på det i alla fall 🙂

  Mitt resultat blev att jag förbrukar 3,4 planetresurser om året. 2 flygresor/år och veckopendling (kollektivt) krossade helt vad jag trodde skulle bli ett föredömligt resultat..

  Emma körde på WWFs klimatkollen, jag har testat

  https://www.footprintcalculator.org

  1. Tyvärr får man ju över 2 jordklot även om man fyller i 0 på allt så vad ska man göra…?

 11. Hahaha, så himla kul att se kontrasterna, Bertil i flufftröja och Folke, en liten nakenfis 🤗