Ett bröllop på öland

Första helgen i augusti gifte sig min syster och hennes man på Öland. Det var fint att återvända till en ö där jag spenderat många sommarlov som liten – men inte besökt på femton år. Bröllopet var en underbar och annorlunda tillställning. I princip hela bröllopsföljet campade på stranden. Vi slog upp tält och satte upp ljusslingor i alla träd och festade i dagarna tre. Sällskapet kryllade av barn så det var rena drömmen för Bertil och Folke att få hänga där.

Fast i ärlighetens namn spenderade Bertil mest tid uppe i en tall. Där satt han och jojkade kvällarna igenom. Och kom bara ner för att äta samt gå runt bland gästerna och göra sina fågelljud. Han är en mästare på att imitera fåglar. Min underbara lilla kuf.

Allting var så fint och personligt fixat. Precis som allting som Anna och Clemens gör.

Första kvällen var det BBQ

Öl på kylning

Hängmattor, ljusslingor och festklädda ungar.

Ute runt uppställda bord satt alla gäster ålder 1 – 80 år.

Jakob var fin <3

Dagen därpå stundade vigsel i Källa gamla kyrka. Jag och Jakob fick äran att sjunga och spela.

Avskalat vackert. Några strån från dikeskanten arrangerade i en rostfri vas som min farmor haft i sin blomsteraffär.

Anna hade ett vackert ogräs istället för en brudbukett. Knallblå skor, vit loppad klänning som hon pimpat med spetsar och band och Clemens hade vita sneakers, hakamabyxor och en kimono. Anna fick en ring gjord av ett av farmors gamla halsband och Clemens fick istället för ring ett tennarmband gjort i sameslöjd.

Världens vackraste kvinna.

Barnen var tagna av stundens allvar. Prästen var famtastisk och svincool i sina stilettklackar. Annas femåriga dotter sjöng en låt hon hittar på själv. Rakt igenom ljuvligt.

Och allt var så extra vackert i den avskalade ruinkyrkan.

Efter vigseln tinade barnen upp lite, vi skålade i skumpa och firade och hurrade.

Tänk att jag får vara gift med honom. Det är ju bara för mycket! I år firar vi tioårig bröllopsdag.

Min älskade moster och faster stod och såg gulliga ut. Här ser ni vilka mitt intresse för mönster, färg och form kommer ifrån.

När vi åkte från kyrkan svidande Anna om till nästa klänning som var detta hopkok av diverse styckade plagg. Så cool! Sedan följde femrätters på stranden (som brudparet lagade), tal och häng och umgänge till långt in på natten.

Vilken magisk dag det blev. Så fint att vi fick fira dem ordentligt. Fler bilder hittar ni förresten på min systers instagram @anotherblog.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Ett bröllop på öland”

 1. Wow, bara wow! Det ser ut som en fantastisk tillställning, där allt det enkla och icke traditionella blev just så personligt och unikt som brudparet verkar ha önskat. Natur och ljus, gemenskap och kärlek.

 2. Ser helt underbart magiskt ut. Din syster har så extremt cool stil. Sitter alltid och avundas hennes känsla för detaljer och stil på instagram. Vissa har det bara i sig, så är det. Tack för att vi fick följa med och få en glimt av deras bröllop. Kram

 3. Åh, så fint! Lördagen efter (i lördags) gifte sig min bror i Källa gamla. Då var det vigsel med mässa, vilket också blev jättefint i kyrkan.

 4. Tycker det skiner igenom bilderna hur varm och härlig helgen var – och personlig! Fick uppleva min systers bröllopshelg för tre år sedan och det finns ju inte mycket finare jag upplevt än att få se min syster gifta sig.

 5. Vilket underbart bröllop! Vilken fantastisk ide, att campa på en strand, bara det! Vackra kläder! Kreativt rakt igenom! <3

 6. Men jisses vilket fantastiskt bröllop! Din syster verkar så himla cool, önskar att man kände henne 🙂

 7. Vilken härlig bröllopshelg! Verkligen inspirerande, och indeed – din syrra är så ruskigt snygg och cool!

 8. Ser fantastiskt ut! Vad mysigt och personligt det ser ut att vara. Har du bilder eller kanske inlägg från ert bröllop? Skulle vara jättekul att se!

 9. Helskotta vilka fina foton! Magi är ordet sa Bull!
  Tycker om att du kallar Bertil för kuf. Min 5,5-åring har dragit lååååånga rövarhistorier hela sommaren plus tvingat oss att svara alla osynliga smådjur som är hans vänner, lovely🙄😂 Vissa barn är så kreativa och fantasifulla så man dånar.

 10. Så härligt med bröllop!
  Det lockar fram så mycket kärlek och värme hos alla <3
  Har varit på bröllop just där med, för sisådär 10 år sedan, varmt och vackert var det 🙂