Det finns hopp – rösta!

Clara och Erica bland valstugor på Rådhustorget i Umeå.

Säsongspremiär av En Underbar Pod!

Klimathot. Hat. Oro. Det är mycket fokus på mörker och osäkerhet inför valet på söndag.  Ska det kännas så här dystert i politiken i ett av världens bästa länder?

I säsongsstarten av En Underbar Pod går Erica och  jag med min gravidkula i vädret in bland valstugorna på torget i Umeå och kräver att få veta – vad finns det för framtidshopp för barnet i min mage?

En del av svaren vi fick i valstugorna överraskade oss – tryck på play så hör du också!

Musik: Olov Antonssons Himlen över Hedlunda.

Vi välkomnar självklart dig som är ny lyssnare och rekommenderar att du prenumererar på podden via valfri poddapp. Det är det enklaste sättet att snabbt få tillgång till nya avsnitt! Då får du också tillgång till några nya extraavsnitt som inte syns här på bloggen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Det finns hopp – rösta!”

 1. Valet i år blir spännande. Det är första gången som jag verkligen kommer sitta klistrad framför TV på söndag när det är valvaka. Självklart röstar jag!
  Man kan inte klaga om man inte själv röstar. Jag tycker det är det viktigaste, att alla verkligen röstar.
  Att man själv väljer och inte påverkas av andra vad man röstar på.
  //Berith

 2. Jag har peppat mina kollegor på jobbet att de går och röstar 🙂 Det var även kul att höra mannen från F!(?), han lät så härlig när han pratade.

 3. Tack!
  Har inte lyssnat än men kanske tar mig för att göra det. Blir så nedstämd av all fokus på katastrof att jag inte orkar ta in något längre.
  Det är skönt att gå in här och läsa din blogg och faktiskt känna hopp för mina barn och framtida generationer.

 4. TACK för att ni är tillbaka. Så saknade. Underbara Clara, fantastiska Erica. Välkomna åter i mina öron. Nu är tisdagsmornarna på väg till jobbet veckans bästa morgon igen 🙂

 5. Tack för ett befriande och stärkande avsnitt om framtidstro! Jag själv väntar barn och går i liknande tankar. Det är mitt första barn och ändå brottas jag med tanken om att det är en egoistisk handling. Därför är det så skönt att höra optimister som klart och tydligt säger att barnen ÄR vår framtid! Det är så klart sant och jag kan lättare vila i den tanken. Kul att ni är tillbaka, ser fram emot att lyssna på er i höst!

 6. Välkomna tillbaka, ser fram emot att lyssna på er i höst! Å givetvis ska jag rösta på söndag! Tack för ett bra avsnitt!

 7. Åh! Äntligen! Jag har lyssnat igenom vartenda ett av poddavsnitten under sommaren (eller, det räckte bara till halva sommaren då jag ofta lyssnade på flera stycken samma dag – så bra!). Sedan dess har jag längtat som en tok att få höra er igen! Kul att ni är igång igen och allt gott till er!

 8. Åh! Äntligen! Jag har lyssnat igenom vartenda ett av poddavsnitten under sommaren (eller, det räckte bara till halva sommaren då jag ofta lyssnade på flera stycken samma dag – så bra!). Sedan dess har jag längtat som en tok att få höra er igen! Kul att ni är igång igen och allt gott till er!