Det bästa och sämsta

Bröllop i dagarna tre. Jakob har ju alltid varit en ganska osynlig figur här på bloggen. Vi har nog båda varit nöjda med att ha det så. Men det är kul att titta på de få bilder jag lagt upp. Den här är tagen några veckor innan vi gifter oss. Vad jag håller på med är ytterst oklart. Men Jakob är väldigt vacker.

Ett halvår senare ungefär. På barnvälsignelse för min vän Elinas barn. Jakob ser ut som en någon slags rocker i sitt långa lockiga hår och  t-shirten Jesus is my homeboy.

Folk säger att det sista man ska göra är att tatuera in sin äskades namn på armen. För tänk om man skiljer sig? Då tänker jag att tatureringen är det minsta problemet. Är så fint att han är märkt med mitt namn.

Här är vi dagen efter bröllopet. Hemma i pappas trädgård för fika med närmsta familjen. Vi var så trötta och glada och kära.

Långt hopp till vår första egna datenight efter att Bertil hade fötts. Forfarande unga och fräscha och inte en fåra i ansiktet.

Det episka skitåret 2015  – för evigt förknippad med utmattning, ångest och oro. Att säga att det inte påverkade vår relation vore att ljuga. Men just här var jag glad i alla fall. Utanför vår gårdsbutik en solig lördag i augusti.

Sån himla morsa och farsa. Hela förra sommaren regnade bort. Här står vi huttrande och kollar på barnens ponnyridning. Ser mina egna föräldrar framför mig här.

Det går aldrig att få honom att skratta på bild. Men om man fotar i smyg kan man fånga ett genuint leende med de fina skrattgroparna.

Gulligt familjeporträtt på oss från Bertils första skolavslutning. En av de bättre dagarna det här året. Så himla härligt att från och med nu ha en ny tradition att fira. Älskar att vi gått från att vara två tonåringar till snart trebarnsföräldrar ihop.

Det bästa med Jakob är

Hans unika hjärna. Vet ingen som tänker som honom.

Att han aldrig berättar någons hemligheter.

Att han är så tolerant mot mina egenheter. Istället för att tycka att jag ska ändra på mig tänker han ut system som ska göra att jag får det lättare. Som med att hålla ordning, städa, hitta scheman för saker. Sånt som är svårt för mig och som han stör sig på att jag aldrig får ordning på. Men han är superrationell och fokuserar på lösningar istället för kritik.

Att han är så trygg, tar hand om sin själv och sin hälsa och är noll självdestruktiv.

Plus att han är tolerant och oprovocerad av  folk som jag stör ihjäl mig på.

Hans tant-tycke. Alla tanter blir förtjusta i honom. Alla medelåders damer blir ännu mer förtjusta. Ja nästan lite förälskade.  För att han är snygg, vänlig och noll dryg procent  buffel. Plus att han tycker att äldre kvinnor är de vettigaste människorna. Om man nu ska generalisera. Och det tycker ju jag också. Utan att generalisera.

Det jag stör mig på med Jakob

Hans unika hjärna. Vet ingen som tänker som honom.

Att han aldrig berättar någons hemligheter. Inte ens för mig. Jag får ingenting veta om någonting. Och jag är ju en nyfiken typ, till skillnad från min man!

Och så stör jag mig på att alla tror att det är jag som är vildhjärnan, med högtflygande drömmar och massor av impulsivitet. Jag tycker att det snarare är Jakob som är så. Och jag som är den tråkiga realisten som håller honom kvar på jorden och kommer med invändningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

53 kommentarer på “Det bästa och sämsta”

 1. Vilka fina texter du skrivit om bröllop och relationer de senaste dagarna! Mannen och jag firade själva 11-årig bröllopsdag i går så det har varit lite extra kul med bröllopstema, tycker jag =)

 2. Oooo det där med hemligheterna måste vara lite jobbigt 😉(jag är ju som du, såå nyfiken på allt alltid!)
  Men det är ju egentligen en bra egenskap!
  I övrigt verkar han ju vara en dröm (lite lik Madickens Abbe på vissa foton dessutom)
  …han har inte en äldre dubbelgångare, till mig alltså😁

 3. Hej Clara! Vilket fint inlägg <3 Min man går också hem hos äldre damer, de blir alltid helt betagna 😂 Undrar vad det beror på! Stor behållning av din blogg, alltid. Tack och ha en fin söndag!

 4. Vilken fin och personlig text,kul att få se och höra lite mer om Jakob som bara flimrar förbi i utkanten av bloggen annars. Och grattis till nummer tre som är på väg ❤️

 5. Så fint sammanfattat! Din Jakob och min Mikael är väldigt lika till sättet. Blir ibland förolämpad när Mikael inte berättar hemlisar för mig. Jag tycker liksom inte att det “räknas” om man berättar för din livspartner. Men håller med att det är en väldigt fin (men ibland irriterande) egenskap.

  1. Vilken fin text om kärleken till sin älskade! <3

   Petronella: det finns en Abbe/Jakob-look-alike på mitt jobb som är ledig, men han är något yngre men redo att bilda familj. 😉

 6. Haha, men herregud vad lik Jakob är Petter Stordalen i översta bilden?! Det kan inte vara vara jag!!!!

 7. Bland de finaste kärleksförklaringar jag någonsin läst! Och jag är 60+ så har varit med ett tag. Och läst en del. Och lyssnat på en del.
  För övrigt känner jag igen det sista du skriver; att alla tror det är du som är vildhjärnan. Jag har varit gift i över 25 år (lyckligt) och när jag stör mig på kommentarer så är det ofta en som handlar om att det är jag som är ordningssam och styr upp och hejdar roliga saker. Nä, är det inte! Tvärtom! Min man säger nej till det mesta men när andra lyssnar så framkommer liksom inte det. Ja ja. Får väl ta och bearbeta den frustrationen.

 8. Vilket absolut underbart inlägg! Jakob är definitivt snyggare utan skägg och du är definitivt snyggare i mörkt hår!

 9. Så fint, kul inlägg!
  En bedjan från en medsyster i samma sits – snälla skriv ett inlägg om systemet, eller hur ni samarbetar alt. vad han gör för att underlätta för dig. Tar gärna emot inspiration och tips 🙂

 10. Åh vad jag önskar att jag också hade nån. Är 36 och bara väntar och väntar på att också gå träffa nån och få familj, men än så länge måste jag leva ett liv som inte alls är som jag skulle önska. Tänk att få ha nån att älska. Det är så otroligt värdefullt.

 11. Jag frågade min kille (halvt på skämt) om han skulle kunna tänka sig att tatuera in mitt namn, varpå han stirrar på mig och frågar om jag är sjuk i huvudet. Det hela var ju på skämt, men jag skulle nog ändå inte kunna tatuera in min respektives namn. Men egentligen är det ju som du säger, det minsta problemet om det väl skulle ta slut. Och en väldigt romantisk grej att göra.

 12. Fina bilder. Jag tycker han är lite lik Jasper från Twilight-filmerna på eran datenight och dagen efter ert bröllop!

 13. Skulle aldrig vilja ha en partner som

  “Plus att han är tolerant och oprovocerad av folk som jag stör ihjäl mig på.”

  Vill dela irritationen med min partner. Kunna prata om det och slippa känna mig ensam i känslan.

  1. Ja. Om det inte är så att man själv är väldigt lättretlig och behöver en motkraft för att kyla av en.

   1. Förstår precis vad du menar där Clara, precis sån är jag! Om min partner skulle ”elda på” irritationen skulle det inte sluta väl 😬

    1. Samma här! Jag behöver och har en som är min motsats där. Annars skulle vår vardag vara olidligt jobbig. Jag stör mig på många 🙁

 14. Förstår att Jacob går hem hos tanterna, visa har ju DET 🙂 Skulle önska att min dotter träffade någon som honom. Nu är hon tillsammans med en kille sedan några år tillbaks som mådde mycket dåligt innan de träffades, sedan mådde han bättre när de blev ihop, men nu mår han mest dåligt igen. Så svårt att vara den partner som drar vagnen jämt.

  Hur tänker du där Clara? Kan man “rädda” sin partner eller hur bör man tänka innan man slår ihop påsarna med någon? Jag brukar stötta min dotter, men behöver ibland lite tips och förslag själv vad gäller detta ämne…

 15. Vad otroligt fina ni är ihop, genom alla år på alla bilderna! Bra jobbat att hålla ihop genom allt vad livet serverat, utmattning och annat jobbigt 💞

 16. Kul att läsa, och extra roligt för att de flesta punkter gäller för min man också. Fina egenskaper hos en livspartner måste jag säga! 🙂

 17. Min man har tatuerat in ett foto av våra händer ihopflätade på bröllopsdagen. Plus datum.
  Jag är så glad över det!
  Fint skrivet om din man, tycker folk har så lätt för att ha en klagande jargong när det gäller ens partner.

 18. Åh vad fint <3 Och jag känner igen det där med att vara lättprovocerad, det är skönt när den andra inte är likadan 😉

 19. vad fint skrivet och härliga bilder!
  Ni verkar ha en fin relation <3
  Jag tycker Jacob ser lite ut som Birk på den fjärde bilden, dagen efter ert bröllop 🙂
  Tack för att du delar med dig!

 20. Jag älskar verkligen bilden från skolavslutningen! Jag kan inte sluta titta på era händer, hela familjens händer. Så mycket kärlek, trygghet och ro i era händer. Självklara händer.
  Sen är ju Folkes min helt underbar den också. 😉 <3

 21. Fint inlägg! Kul att få veta lite mer om Jakob som du beskriver på ett så fint sätt.

 22. Men åh så fint skrivet! Och visst är det så att det fina också kan vara det störiga ibland. Min man är också den som alltid går hem hos damerna, snäll, lite tyst och introvert men väldigt artig och fin (och norrlänning…). Jag är introvert och inte så social 😉 Är dock glad att vi båda är lika på det sättet. Svärmor och mostrar får alltid lite tindrande ögon av honom 🙂

 23. Jag ryser, ler och känner så igen mig i din beskrivning av er som par.
  Skönt att veta att ni båda finns, lever livet och älskar med allt vad det kan innebära!
  ❤😊medmänsklig kram till er båda ❤

 24. Vilket fint inlägg och så härligt att tänka tillbaka och känna att man träffat rätt i livet! Idag firar jag och min man 13-årig bröllopsdag, vi träffades som 17-åringar och gifte oss när vi var 25 😊 Efter att ha läst din kärleksfulla text sitter även jag och tänker tillbaka på allt fint vi haft och har tillsammans, som våra tre busiga barn till exempel, tack! ❤️

 25. Jag är så genuint tacksam för att jag hittat din blogg. Jag absolut älskar den! Allt du delar. Bilderna, ditt sätt att skriva, din variation i innehåll och det verkar inte så tillgjort som de oftast annars gör i sociala medier.
  Att läsa din blogg med en kopp te varje dag är något jag unnar mig <3 Underbar tid! Tack Clara, tack för att du är du och för allt du delar.

 26. Så font å se bilder av din mann, og så morsomt at deres to gutter er kopi av hver av dere! Spent på å se hvordan barn nummer tre blir…ønsker deg et fint svangerskap resten av tiden, og en deilig barseltid!

 27. Absolut ett av de bäst inläggen! Som ni vuxit tillsammans, så härligt att se det så konkret som i bild! Underbart!

 28. Vad fint du skriver om din man – äkta kärlek i de orden. Tack för att du delar med dig!

 29. Så fint. Gillar att han ändå tatuerat in ditt namn. Och börjar gråta när kom till avsnittet om din utmattning, för förlorade typ ett förhållande till utmattning själv 🙁

 30. Börjar nästan gråta över vilken fin text! Sån kärleksförklaring!
  Och vilken snygging i långt hår! Mer Jakob i långt hår säger jag!

 31. Vilken vacker kärleksförklaring!
  Känner inte din Jakob, och har aldrig sett honom i verkligheten, men är han inte en solklar mix av Håkan Hellström och er lilla Bertil!
  Han ser snäll ut (förstår att han är en tantmagnet! 🙂 )! Men det gör ni alla fyra. Ni utstrålar ett lugn och en vänlighet som är väldigt varm!

 32. Stort tack för denna temavecka i kärlekens tecken. Helt underbart att få ta del av dina texter o fina bilder. Det jag stryker under i dina texter är det här med att försöka vara snälla + uppmuntra varandra i stort och smått. Har bara 41 år tillsammans… men ändå 😘.

 33. Tack att du delar med dej av detta! Så otroligt tjusiga bilder – ni är så vackra allihop! Mycket fint berättat! 💕