• Annonssamarbete Clas Ohlson •

Varde ljus

Jag älskar att kvällarna kommer allt tidigare och att det mörkar utanför fönstret. Nu kan jag tända varenda myslampa i huset och elda stearinljus för allt vad tygen håller. Så stämningsfullt!

Inomhus har jag hängt upp flera ljusslingor jag införskaffade från Clas Ohlson förra året. Och så har jag norpat den här fina lampan när jag var förbi butiken. I våra stora fönster behövs det rejäla doningar med lite höjd och då passar den här perfekt. Fin porslinsfot dessutom.

Nyckeln till ett varmt, ombonat hem är många ljuskällor. I olika höjder med olika funktioner. Ljus man kan rikta, ljust som är fast. Ljus i taket, på bordet, i fönstret och på golvet. Och kom ihåg – välj hellre svagare styrka på lamporna och fler ljuskällor – än starkare styrka och färre ljuskällor.

Norpade också åt mig några mysiga sammetskuddar i rosa och vinrött, för att piffa till i vardagsrummet.

Kanske är du som jag, att du hittar fina lampfötter på loppis? Men inte alltid en matchande skärm som känns fräsch och passande? På Clas Ohlson har de flera fina stora glödlampor som är dekorativa i sig själva och som kan funka som lampa helt utan skärm. Som det här stora klotet, monterat på en rejäl gammal lampfot.

Lampan har fina synliga trådar. Dock är den ganska stark så jag använder en dimmer för ledlampor för att kunna justera ner styrkan en aning!

Nu har jag bunkrat upp för hösten hos Clas Ohlson.  Några saker som finns på min bra att ha lista till hösten är

 • Stearinljus i storpack
 • Halogenlampor i styrkan 25W med stor och liten sockel. Passar till alla smålampor.
 • En Wifi-smartplug som tillåter mig att fjärrstyra vägguttaget med telefonen.Perfekt när jag är bortrest eller vill ställa in så att belysningen hemma tänds oregelbundet. För att spara ström eller lura tjuvar. Sjukt smart – bara att ladda bara ner appen och reglera belysningen från den.
 • En dimmer till LED-lampor. Så skönt att kunna dimmra även den typen av lampor och få exakt den styrka jag vill ha.
 • En elektrisk ljuständare. Inga tändstickor, ingen gas. Deb laddas via en USB och när man slår på den skapas en kraftfull, varm elektrisk stråle mellan två keramiska elektroder. Enligt tjejen i kassan på Clas Ohlson sålde den här tändaren som smör förra året och blev en populär julklapp!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Varde ljus”

 1. Men vilket bra tips med tändaren, en sån måste jag skaffa! Men jag antar att det redan sålt slut på nätet då länken inte fungerar 🤣

 2. På tal om Clas Ohlsson och stearinljus så har de ju även kanonbra refill-värmeljus som gör att man kan njuta av ljusmys på ett mer hållbart sätt 🙂

 3. Hej Clara!

  Vad fint de nya lamporna blev i ditt hem!💡

  Ville bara göra dig uppmärksam på att länken till den elektriska ljustädaren inte funkar. Bara så att du inte får problem i samarbetet med Clas Ohlson:).

  Önskar dig en fin söndag!

 4. HejHej! Älskar hösten, mörkret, brasan, tända ljusen, raggisarna och stjärnhimlen! Sommarälskarna har fått sitt med råge i år och skulle bara våga klaga på den tid som nu följer… Först Halloween med spännande och roligt spök- piff, pyssel och party. Sedan Allhelgonahelgen med besök på kyrkogård och tid för eftertanke. För att inte tala om det som kommer sen, advents- och juletider, ljuvligt! Fast det jag egentligen skulle säga är att jag har dimmer från CO till nästan varenda mysbelysning här hemma. Funkar toppen! Särskilt nyfiken blev jag på den elektriska tändaren, men länken leder fel.. Kollar du?

  Maria

 5. Har en likadan skål som du har på bänken bredvid den nakna glödlampan! <3 Min är ett loppisfynd som jag nu har i hallen. Så fin.

 6. Har googlat mig sönder och samman sen jag såg den där valaffischen nånstans tidigare, och nu har du en sån! Vaarifrån?! Så fin!

 7. Belysning hör till vårt evighetsältande hemma. Maken anser att “taklampan räcker väl, ser du inte så kan jag sätta i en starkare glödlampa”, och jag fortsätter mitt gnat om att det är trevligare med många små lampor. Men lite sakta så smyger jag in nån lampa här och där, så med tiden kommer jag att få som jag vill. Nästa kupp som är på gång är en ljusslinga ute i lönnen som lutar sig över sandlådan, det ska bli en sån med grov sladd som finns hos Lagerhaus och Granit 🙂