Vad stressar dig just nu? Tanken på att behöva företa en enda resa till. Vill BARA vara hemma och umgås med mina barn och klappa på min mage.

Vad ska du göra ikväll? Då kommer min it-tekniker hit och installerar nytt backupsystem för min nya dator.  Jag är själv med barnen eftersom Jakob levererar matkassar för Marstorps Mat på torsdagar. Så när tekniken är färdig och barnen somnat ska jag läsa ut Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Vad är svårt? Att hålla sig vaken på kvällarna. Och att komma ihåg att svara på alla sms jag får.

Vad är lätt?  Att bada badkar varje kväll vintern igenom.

Vad blir det för middag idag? Moussaka. Vi har 400 kilo potatis i jordkällaren och ca 80 kilo ekologisk nötfärs i frysen så här gäller det att hitta på rätter så att vi får användning för det.

Vad vill du göra mer? Illustrera. Tappade bort alla mina målarsaker i våras och nu har jag ingenting att rita med. Och jag vill bara illustrera hela tiden. Måste nog acceptera att målargrejerna är borta för gott och att jag får beställa hem nya prylar.

Vad går du igång på? Julen. Tänker och drömmer och fantiserar om december hela dagarna. Det ger mig lyckopirr i hela kroppen.

Vad gråter du av?  Allting just nu. Det är gravidhormoner all over the place. Gråter när jag får veckobreven från dagis eftersom jag blir så rörd. Gråter när Jan Björklund hjälper Jonas Sjöstedt med att hälla upp kaffe, när den senare brutit foten. Då gråter jag av det fina. Att bry sig om och vara civiliserad mot andra människor. Trots diametralt motsatta politiska åsikter.

Vad gjorde dig arg senast? Folk som i jobbsammanhang bara är så här “What’s in it for me?”. Som inte fattar att om man ska bli framgångsrik på något får man jobba hårt, ge mer än man får tillbaka – och istället för att tänka “What’s in it for me” tänka “Vad kan jag bidra med här? Hur gör jag mig oumbärlig”.

Vad åt du senast?  En mandarin till frukost

Vad är fånigt? Män med backslick som jobbar med ekonomi. Folk som jämför Vänsterpartiet med Sverigedemokraterna och menar att det är som att välja mellan pest eller kolera. Förfäktar man en sådan åsikt är man för fånig för att kunna tas på allvar.

Vad är gott? Violtablettaskar och sur röd grapefrukt.

Vad är du inte? Full av energi och arbetslust. Jag vill helst inte jobba mer i resten av mitt liv.

Vad har du missuppfattat?  Att om man är en tillmötesgående person som försöker vara smidig och låta andra människor få sin vilja igenom för att man tycker att det är bättre att kompromissa än att bara köra sin egen linje.  Att man då blir respekterad när man en gång sätter ner foten. Tvärtom blir man istället överkörd och dominerad. Har hänt mig lite för mycket sista tiden och då blir jag så rasande att jag gråter.

Vad ska du göra nu? Dricka en kopp te hemma i Ericas kök och spela in två avsnitt av En Underbar Pod!