Vad, vad, vad

Vad stressar dig just nu? Tanken på att behöva företa en enda resa till. Vill BARA vara hemma och umgås med mina barn och klappa på min mage.

Vad ska du göra ikväll? Då kommer min it-tekniker hit och installerar nytt backupsystem för min nya dator.  Jag är själv med barnen eftersom Jakob levererar matkassar för Marstorps Mat på torsdagar. Så när tekniken är färdig och barnen somnat ska jag läsa ut Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Vad är svårt? Att hålla sig vaken på kvällarna. Och att komma ihåg att svara på alla sms jag får.

Vad är lätt?  Att bada badkar varje kväll vintern igenom.

Vad blir det för middag idag? Moussaka. Vi har 400 kilo potatis i jordkällaren och ca 80 kilo ekologisk nötfärs i frysen så här gäller det att hitta på rätter så att vi får användning för det.

Vad vill du göra mer? Illustrera. Tappade bort alla mina målarsaker i våras och nu har jag ingenting att rita med. Och jag vill bara illustrera hela tiden. Måste nog acceptera att målargrejerna är borta för gott och att jag får beställa hem nya prylar.

Vad går du igång på? Julen. Tänker och drömmer och fantiserar om december hela dagarna. Det ger mig lyckopirr i hela kroppen.

Vad gråter du av?  Allting just nu. Det är gravidhormoner all over the place. Gråter när jag får veckobreven från dagis eftersom jag blir så rörd. Gråter när Jan Björklund hjälper Jonas Sjöstedt med att hälla upp kaffe, när den senare brutit foten. Då gråter jag av det fina. Att bry sig om och vara civiliserad mot andra människor. Trots diametralt motsatta politiska åsikter.

Vad gjorde dig arg senast? Folk som i jobbsammanhang bara är så här “What’s in it for me?”. Som inte fattar att om man ska bli framgångsrik på något får man jobba hårt, ge mer än man får tillbaka – och istället för att tänka “What’s in it for me” tänka “Vad kan jag bidra med här? Hur gör jag mig oumbärlig”.

Vad åt du senast?  En mandarin till frukost

Vad är fånigt? Män med backslick som jobbar med ekonomi. Folk som jämför Vänsterpartiet med Sverigedemokraterna och menar att det är som att välja mellan pest eller kolera. Förfäktar man en sådan åsikt är man för fånig för att kunna tas på allvar.

Vad är gott? Violtablettaskar och sur röd grapefrukt.

Vad är du inte? Full av energi och arbetslust. Jag vill helst inte jobba mer i resten av mitt liv.

Vad har du missuppfattat?  Att om man är en tillmötesgående person som försöker vara smidig och låta andra människor få sin vilja igenom för att man tycker att det är bättre att kompromissa än att bara köra sin egen linje.  Att man då blir respekterad när man en gång sätter ner foten. Tvärtom blir man istället överkörd och dominerad. Har hänt mig lite för mycket sista tiden och då blir jag så rasande att jag gråter.

Vad ska du göra nu? Dricka en kopp te hemma i Ericas kök och spela in två avsnitt av En Underbar Pod!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Vad, vad, vad”

 1. Når du bestiller nye tegnesaker, kan du da si hvor du bestiller fra? Dine illustrasjoner er helt spesielt vakre og jeg vil begynne å tegne igjen. Gjorde det hele tiden da jeg var barn.

 2. Sverige behöver ekonomer. Staten betalar ju för välfärden och det är viktigt att statens inkomster hanteras med förnuft. Ekonomi är inte ett fult ord. Om du hade läst en grundläggande ekonomibok skulle du antagligen inte rösta V i Sverige idag.

  1. Fast män med backslick som jobbar med ekonomi kan man ändå tycka är fåniga. Nedvärdera inte Claras kunskap om ekonomi. Hon driver trots allt företag och verkar vara en klok och påläst människa. Kan själv en hel del om ekonomi och är så röd man kan bli och det går faktiskt jättebra! 👌

    1. Kan bara säga att min man är backslickad ekonom med världens största hjärta, en superjämställd vänsterkille och inte ett dugg fånig <3 Så alla är de inte så illa 🙂

    1. Herregud? Nedvärdera? Jag har inga problem med ekonomer. Har problem när manliga ekonomer har bakåtslickat hår pga empiriska studier som kommit fram till att de i regel beter sig som as. (INTE ALLA EKONOMER MED BACKSLICK!!! Skriker någon då – snälla jag vet).

     1. Ok, så det är ok att dra alla över en kam då eller??? Det är ju som att säga att alla tjejer med stora bröst är slampor eller liknande… herregud, såå fruktansvärt fördomsfullt, okunnigt o omoget att slänga ur sig ngt sådant!!!!!!!!!

  2. Det började pedagogiskt och rimligt absolut, sen kände man att nähä du var ju minst lika god kålsupare du! Kan ju inte såga andra för att vara dömande och sen oups vara lika dömande själv.

   1. Har Clara gjort anspråk på att vara pedagogisk, rimlig och icke-dömande? Bara för att Clara är en person som till viss del är offentlig betyder inte det att hon har nåt ansvar att vara perfekt i alla avseenden, och hon har heller inte gjort anspråk på att vara det.
    Jag tycker att din kommentar är orättvis, och jag ser inte vad den tillför.

 3. Varför är det orimligt att jämföra SD med V? Kommunismen har ju orsakat långt mer lidande än nazismen?

  1. Komunismen är en ekonomisk ideologi. Nazismen handlar om en syn på människor, raser och deras olika värde beroende på ex vis etnicitet. Om man inte förstår skillnaden på det är man ju lite osmart tänker jag. Att komminismen sedan orsakat lidande är sant – men det är snarare människorna bakom ideologin än ideologin i sig. På samma sätt som kristendomen orsakat mycket ondska och det framförallt handlar om människorna bakom och inte religionen i sig. Nazismen och rasismen däremot är rakt igenom ond och då är det också orimligt att tro att någon som bekänner sig till den ideologin skulle kunna vara lite hyggliga sådär i allmänhet.

   1. Fast nu måste jag säga att det är lite osmart att inte se de stora likheterna mellan kommunism och nazism. Totalitära system, förtryck, elitistiskt styre, förföljelse av oliktänkande, etniska rensningar, you name it. I teorin skiljer de sig, men inte i praktiken. Och vänsterpartiet har inte tillräcklig tagit avstånd från sitt förflutna. Ohly vägrade väl sluta kalla sig för kommunist t.ex.

    1. Ja nu är jag ju själv inte kommunist så jag har inget behov av att försvara dem. Men att likställa kommunism med nazism? Nej det är omöjligt.

 4. Oj vad konstigt att de inte respekterar dig Clara! Det skulle jag ha gjort direkt. Hela din uppenbarelse är ju en sådan man respekterar, av bara farten! Du har ju så mycket integritet och sån intelligent blick och naturlig värdighet och en massa annat som gör att andra respekterar en per automatik. Hoppas att folk i din omgivning, de som kört över dig alltså, upptäcker det. Är de månne blinda?

 5. Vad fint att kunna bli rörd av veckobrevet från föris.. blir nyfiken, vad skriver de om? Min äldsta son (4) går på ett föris med många barn, få pedagoger, de gör mest tafatta försök till ”verksamhet” (vilket jag helt förstår givet bristen på resurser). Barnet frågar varje dag – ”är det förisdag?” – för att han inte vill dit. Han är en rätt lugn (troligen ganska introvert) person och det känns som miljön krockar en hel del med hans personlighet.. sedan ska vi ju alla ut i världen och behöver lära oss anpassa oss till den.. men det känns ändå rätt tufft. Nu blev det här en lång dragning, blev bara så glad/aningen avundsjuk att det finns förisverksamhet som en mamma kan bli RÖRD av.

  1. Bara en sån sak som att få veckobrev… Är glad om jag får nåt brev varannan månad. De rödgröna menar att de minskat barngrupperna i förskolan, well där vi bor är det snarare precis tvärtom. Förskolor är fantastiska när de fungerar, när det bara är förvaring och för stora barngrupper förstår jag verkligen barnen som inte vill gå dit (vilket inte gör det lättare att motivera barnet).

   1. På vår förskola brukar det vara små berättelser om vad som hänt under veckan, utmaningar i barngruppen och berättelser om de utflykter som har gjorts, aktiviteter som har varit. Och förut var det också mycket bilder på barnen. Det har de dock fått sluta med nu (gdpr?) Tycker att det är väldigt värdefullt.

 6. Längtar tills mångkulturen tar över också din by, Clara. Ska bli kul att se om du är lika mallig då.