Veckans guldstunder

Här kommer glimtar från veckan som har gått. De där bilderna som blev över i min kamera men som nästan är guldstunderna. Som den här soliga tisdagsförmiddagen då jag tog en skön promenad med Melker.

Sedan jobbade jag från sängen (får ont i fogarna av att sitta på stol) och då kan det se ut så här. Fullt så här mycket smink har jag dock inte alltid på mig när jag jobbar hemifrån. Brukar vara mer träsktroll över mig. Ärligt talat.

Så hade vi matlag. Det har vi ju varje tisdag med två kompisfamiljer som bor i byn. Vi turas om att bjuda på middag och den här tisdagen var det alltså dags för mig. Det blev abborklämmor med skirat smör och färsk potatis. Det gjorde succé!

Matlaget är min favoritkväll i veckan. Att umgås opretentiöst, dela vardagen, äta och gott, prata om roliga eller svåra och jobbiga saker. Och så bara känna sig som en del av ett större sammanhang.

På onsdagen bestämde jag mig för att köra ner mina nyköpta lökarna i jorden. Har snålat i flera år och bara köpt någon liten påse lök och varje vår känt mig så arg för att jag inte haft något fint som tittar upp i rabatterna. Så nu bestämde jag mig för att fläska på. Hade ett presentkort på Blomsterlandet som jag fått av pappa, så jag åkte dit och fyllde två stora kassar mer lökar. Alla skulle ner i den här rabatten, för att skapa masseffekt på våren. Hellre en fin, rejäl lökrabatt än flera små fåniga som jag haft tidigare.

Här är ett axplock av lökarna. Tror det blev drygt 650 lökar i rabatten tillslut. Den ska gå i gult, rött och vitt. För det är så himla fina kontrastfärger till den rosa verandan. Just den rabatten är den där snön tinar först på våren så jag hoppas de ska komma upp tidigt. Tänk när lökarna tittar fram i vår – då har jag en liten bebis med mig ut i trädgården. Sovandes sött i sin vagn. Mmmmm….

Ungefär så här tätt la jag ut lökar i hela rabatten, hällde på benmjöl och tryckte ner dem djupt. Inga rader utan hellre klungor av de olika färgerna som återkommer och upprepas rabatten igenom.

På onsdagarna är mina barn lediga och får vara med Jakobs mormor som brukar komma hit och hälsa på. Guld för hela familjen! Jag var också ledig och pep iväg till min vän och granne Frida för lite fika och surr i hennes fina kök.

Som vanligt var det värsta smarriga fikat som det bjöds på.

Och väldigt många gapskratt åt knäppa saker som folk gör, eller sånt som vi själva råkar ut för. Alltid lika mysigt att vara hos Frida

Hon förevigade mig vid köksbordet.

I fredags lagade jag moussaka och lasagne för flera veckor framåt. Fyllde gratängform efter gratängform och stoppade i frysen. Att ha och ta fram en stressig vardagsmiddag.

På lördagen pep barnen och Jakob in till stan så jag passade på att sitta och måla halva dagen och den andra halvan pusslade jag och lyssnade på ljudbok.

Madickenpusslet är det finaste jag vet och jag måste lägga det så fort jag får jullängtan så att jag nästan inte kan stå ut.

Idag söndag har jag och Jakob fejat och städat här hemma. Lagom roligt – men i alla fall trevligt efteråt.

Det mesta har frusit bort men nypon och gula löv fick bli en fin bukett när vi städat klart.

Så drack vi apelsinsaft och åt franska smörkex och spelade memory.

Två glupska pojkar på väg att utklassa sin trötta mor med obefintligt närminne.

Det var veckans guldstunder det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

33 kommentarer på “Veckans guldstunder”

 1. Är det en skola som är stängd på onsdagar eller hur går den lediga dagen till? Undrar nyfiken i en strut

   1. Hur funkar det med föräldrar som har 9-5-jobb och ingen möjlighet till barnvakt? Är det fritids då eller slår man ihop förskolorna?

     1. Ok! Tack för svar! Härligt att dina barn kan vara hemma sin lediga dag. Jag skulle inte vilja ha en 6-7-åring på fritids en hel dag…

     2. Ja, det är väldigt härligt. Fast Bertil älskar också sina fritidsdagar! Att ha en hel dag för bara lek och skoj är ju inte ett dumt avbrott i skolveckan =)

 2. Jag har svårt att förstå jullängtan redan nu. Affärerna fylls av all världens krimskrams redan nu så när julen äntligen kommer är jag innerligen trött på alltihop och vill att julen fort ska vara förbi.
  Dessutom är julen väldigt familjefixerad vilket gör det extra jobbigt när jag inte har egna barn.
  Med detta menar jag bara att det finns väldigt många olika jular och lyckans dem som kan njuta av den. Och jag skulle önska mera dämpad kommersialism kring julen.

  1. Ja, jag vet ju inte din situation men då du inte har barn har du ännu fler möjligheter att göra julen till det du själv önskar. Man behöver inte fokusera på familj och kommersialism alls. Själv har jag heller inte barn och har därför valt att knappt fira jul överhuvudtaget de senaste sjutton åren. Kanske är det lättare om man, som jag, bor i storstan. Då kan man leva större delen av julaftonen och julhelgen som vore det en vanlig vardag eller helg då det mesta är öppet. Man kan gå till kyrkan, helgdagsöppna muséer, fika eller äta ute. Men bor på mindre ort är det mesta kanske stängt och då blir det svårare. Då hade jag nog i förväg planerat en kortare resa, kanske billig finlandskryssning eller tillfälligt boende i större stad med någon aktivitet eller bara stannat hemma och läst böcker & surfat på nätet. Det knepiga är förstås att sådant kanske inte hjälper om man inte är frivilligt ensam. Jag har familj, föräldrar och syskon alltså, både biologiska och extra uppsättning, men tycker just julen är en tid jag inte vill träffa dem eftersom det blir väldigt upptrissat på helgdagar och i ena familjen dessutom garanterat fylla och p*rrtittande. De är bättre att träffa i vardagen istället. Har faktiskt knappt firat en endaste av årets alla helgdagar med familjemedlemmar sedan jag flyttade hemifrån för 24 år sedan. Främst alkohol och andras kommersialism och allmän uppstressning har kapat möjligheten till givande samvaro vid sådana tillfällen.

 3. Jag läser MER ÄN GÄRNA dina välgenomtänkta annonssamarbeten för att gratis få njuta av dina guldstunder, dina recept, bilder fråm din lördag och allt annat högkvalitativt innehåll du delar med dig av. ”Folk” förtjänar faktiskt ditt välformulerade ryt i förra inlägget. De kanske också borde tänka på att du bor på landsbygden där varje arbetstillfälle är guld värt, och klarar man att sysselsätta både sig själv OCH andra så är man faktiskt värd medalj och inte avundsjukt gnäll.
  Att göra det så proffsigt som du gör dessutom… Näe, jag är heltenkelt stum av beundran över ditt entreprenörsskap. Tack för dina fina inlägg.

 4. Älskar de här inläggen <3! Den där moussakan såg god ut? Skulle gärna ta del av receptet så här i skördetider:)

  1. Visst är det! Vi åt middag hos min farmor varenda torsdag hela min uppväxt. För mina föräldrar hade ett matlag med andra vuxna som inte hade barn, så de hade barnfria torsdagar 🙂

 5. “Tänk när lökarna tittar fram i vår – då har jag en liten bebis med mig ut i trädgården. Sovandes sött i sin vagn. Mmmmm….” Haha, så tänkte jag om mycket. Tji fick jag, inte går det att sova i en stillastående vagn inte 😀

 6. Åh så fina bilder! Hoppas du får en lika härlig vecka den här veckan! 🙂 Besök gärna min lilla blogg där jag skriver om bland annat psykisk ohälsa för ett mer öppet samhälle. Kram <3

 7. Fy för foglossning! <3 Har det så in i helvete. Köpte ett sådant bälte mot det på tradera förra veckan som äntligen kom idag. Så för första gången på flera veckor kan jag gå en hundpromenad. Fy vad det gör ont! Har dock kunnat sitta, men inte resa mig eller gå… hoppas ditt blir bättre så att du kan stå och sitta normalt!

 8. Underbart Clara! Din blogg är som balsam för själen! Himla trevligt med matlag. Och som vanligt fantastiska bilder.

 9. Fast jag önskar mig mest lökar som trivs i trakten och förökar sig. Då skulle man inte behöva gräva ner så många heller. Det är bara blåstjärnorna blir fler här. Har sett vissa påskliljor som slängts i kompost och verkar bli ett knippe, dom borde man ha. Gammaldags sorter ?

 10. sätta lökar!
  Vet inte hur många hundra jag efterhand stoppat i jorden vid sommarhuset. Mitt knep – skär ut en lagom bit av gräsmatta – lyft i ett stycke – stoppa ned lökarna – vattna – lägg på “taket” – vattna igen och trampa till. Tänk på – vilket jag inte gjorde på att plantera de “högsta/längsta” längst bak Och de kortväxande efterhand hand i framkanten. Samt släng lökpåsarna så att du inte blir besviken på de som inte kommer upp – bara glad för de som gör det.

 11. Jag såg det puzzlet i din blogg förra året. Nu äger jag det själv och gör det samma lägger det när längtan blir stor. Det är så vackert och jag vill nästan hoppa in i puzzlet och uppleva det ❤️

 12. Så härligt. I vår har jag också en bebis (min första) i en vagn ute i trädgården. Eller trädgård har vi inte så mycket av på vår gård, men en rabatt ska i alla fall få prunka av lökar. Ljuvt! Fast ljuvast av allt blir bebisen ändå, oj vad jag längtar!

  Hoppas din söndag blir lika fin som dessa guldstunder!

 13. Din blogg är en fröjd för ögat. Jag måste bara få fråga hur du fryser in mat? Jag har för mig att du försöker undvika plastmaterial men kan inte lista ut hur du gör när du fryser in färdig mat.