Allt är längtan

Jag ser så mycket fram emot de närmsta månaderna. Jobbet börjar gå i en lugnare lunk, de flesta resor är undanstökade och det går mot min bästa tid på året: vintern. Ända fram till jul ska det vrålmysas. I år firar vi hemma och hela släkten kommer hit och jag njuter av tanken på all julmat jag ska laga och allt julfint jag ska ordna i varenda vrå i huset. Att få samla alla småkusiner och fira ordentligt tillsammans.

Jag ska gå här hemma och klappa på min stora tjocka mage och känna julfrid och lugn hela november och december igenom. Jag brukar försöka jobba mindre varje december men i år blir det lugnare än vanligt på grund av bebisen. Jag ser fram emot att göra mysiga saker. Som att ordna en adventsfest för mina vänner, gå på barnens luciatåg, vara med i kyrkans vuxentåg, gå på julkonserter och vagga fram genom julskyltningar i jakt på barnens klappar. Jag längtar efter adventsfrukostar med tända ljus, att klä ut mig till tomte och tassa runt nere i skogen några veckor innan jul. Så att barnen “råkar” få syn på tomten och verkligen blir uppeldade.

Och så ska jag blogga om alltihop förstås. Älskar att blogga när tiden finns och jag inte är så stressad. Och så efter julhelgerna så går jag in i ännu lugnare lunk, med bara lite, lite jobb.  Men mestadels ska jag bara ta hand om mig fram tills bebisen behagar komma. Jag har så mycket att se fram emot nu och känner mig så nöjd att vara med min familj. Vara nära mina barn allt jag bara kan och orkar. Det känns som att jag gör allting annorlunda från min förra graviditet och det känns så rätt att göra just så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Allt är längtan”

 1. Har också sånt där härligt längtande i kroppen! Är dessvärre inte gravid (igen) men har tack o lov närstående som ska få barn nu i vinter och i vår. Längtar massor! Blir extraroligt att få följa din blogg då. Vilken månad är bebisen beräknad att komma?

 2. Jag försöker att längta, att tycka att det ska bli mysigt, för det är så mycket som är mysigt å fint att se fram emot. Jag har alltid älskat vinter och jul men sedan några år tillbaka har jag förvandlats till ngn slags grinch. För ju mer jag ser fram emot ngt, planerar å tänker på hur mysigt Ng ska bli desto större blir fallet när dendär lucian ställs in pga ngn dagisbacill eller när släkten e oense om vart man ska fira och känslan av att inte ha hittat tillräckligt bra julklappar. Jag skulle vilja hitta ngn medelväg i längtet, tillåta mig längta men samtidigt vara realistisk att det faktiskt inte alls kanske blir sådär härligt som jag tänkt. Hur gör man? Vill känna som du beskriver men tänker i ärlighetens namn mest på NÄR i julmyset kräksjukan slår till 🙁

  1. Haha, åh förlåt att jag skrattar. Känner dock igen mig. Och håller med om magsjukan. För två jular sedan slog den till på julafton när min son kräktes strax innan julbordet och sedan direkt igen när tomten kom. Men tänka sig! Ingen släkting valde att åka hem, “bara” hälften blev smittade och inte särskilt sjuka ändå och julen blev i alla fall supermysig. Det löser sig alltid på något märkligt sätt =)

 3. Vilket härligt inlägg <3 Man kan behöva något fint att se fram emot nu när mörkret kommer allt tidigare på kvällarna.

 4. Åh så mysigt ni har det! Är det en riktig kamin ni har i uterummet eller en ”fejk” ?

  1. Det är en gasolkamin. Så den har ingen skorsten men skänker mycket värme. Och så går den lätt att rulla runt i huset =)

 5. Lengten din etter julen og vinteren er så smittsom! Fyr i ovnen og krydrete lukter på kjøkkenet, kakao med krem og knitrende snø under vinterskoene. Det blir så fint.

 6. Jag ser verkligen fram emot att läsa dina inlägg fram emot jul. Jag har följt dig länge, men i år känner jag att jag är i extra behov av det lugnet och myskänslan som jag får av dina mysiga och juliga/vintriga inlägg när du bara berättar om dina dagar! Tack för att du finns och bjuder in oss alla i ditt mysiga hem <3!

 7. Så härligt det låter! Jag var höggravid förra julen, bf 30 december. Julmys delux i maklig takt. Efter julafton kände jag mig så redo för bebisens ankomst, men det blev en lång väntan med 14 dagar över bf! Haha! 😀

 8. Känner igen mig i varenda rad. Väntar vårt andra barn i januari, ska bara vara hemma i jul, eller på fikabesök hos kompisar. Tror att vardagsrummet kommer hunnit bli renoverat innan jul och jag tänker dagligen på adventspynt. Det enda som står i vägen är min brutna fot, men jag kämpar på!

 9. Berätta mer! Klär du dig på allvar ut som tomte och smyger i skogen? Jag gapskrattade när jag läste det 🙂 Det är en fantastisk idé och jag började meddetsamma tänka på hur det skulle se ut om jag gjorde det i centrala Köpenham, där jag bor. Det blir nog inget av det, vid närmare eftertanke 😀

  1. haha. Ja, för två jular sedan, typ den 21a december, satt barnen och åt middqg när ett tomteansikte dök upp bakom fönstret i mörkret. Både läskigt och roligt. Julen ska vara magisk!

 10. Ska också arrangera julafton i år. Har du något tips på hur man lägger upp natlagandet, så man inte står där i köket på julaftons morgon och svettas. Hur länge klarar sig saker i kylen utan att det känns som om man ställer fram gamla rester på julbordet? Vad tycker du är värt att lägga tid på och vad kan lik gärna köpas färdigt? Vore så tacksam för dina råd!

 11. Åh, tack för att du delar med dig av detta. Jag har aldrig tidigare tyckt om vintern, skulle nästan kunna säga att jag hatat den och endast sett den som en transportsträcka fram till nästa sommar. Men nu har jag för snart två år sedan flyttat till norra Sverige och lärt mig åka skidor, får gå omkring i “riktiga” vinterkläder och slipper frysa. För första gången i mitt liv längtar jag också till vintern och känner knappt igen mig själv. Nu längtar jag, tack vare din fina text, ännu mera. Tack!

 12. Så härligt det låter! Så klokt av dig att njuta av din graviditet och av december! Jag går också och väntar på att vi ska få vårt andra barn i början av januari, så jag ska försöka anamma din mentalitet. Mycket mys och lugn (i den mån tvååringen tillåter såklart). Tack för dina juliga inlägg. Jag älskar dem!