• Annonssamarbete The Folklore Company •

En kreativ klapp till mig själv

Nu ska ni få se vilken härlig julklapp jag klickat hem åt mig själv!

Ett broderi-kitt från The Folklore Company! Jag designade och beställde ju hem den här färdigbroderade bonaden från The Folklore Company i höstas – och den gillade jag så mycket att jag tänkte att det var dags att skapa något eget. Min nya grej att göra på loven är nämligen att skapa med händerna. Tälja, måla, sy eller skapa med lera. Det får gärna gå utanför det jag är van vid att göra sedan tidigare. Och brodera har jag knappt gjort sedan högstadiet så det blir perfekt.

Handarbete är något jag vill ägna mer tid åt. Dels tycker jag att det är utvecklande för kreativiteten rent generellt att testa nya uttrycksformer. Men det handlar också om välmående. Att ha något för händerna gör att jag lägger bort telefonen och datorn och det ideliga uppdaterandet. Istället slår jag på en bra ljudbok och försjunker i handarbetet.

Grejen med The Folklore Company är att de har utvecklat ett supersmart och enkelt designverktyg för att skapa sina egna broderier. Att skapa det här broderimönstret tog inte mer än fem minuter – sedan jag väl bestämt vad det skulle stå. Den här gången blev det “Den som sover syndar icke”. Det var vad min mormor tröstande brukade säga när jag i tonåren steg upp sent efter att ha sovit bort halva dagen. Känns som att jag behöver höra det nu när jag sover så himla mycket och är så overksam. Tavlan ska få hänga i mitt sovrum som tröst tänker jag.

I designverktyget kan du välja vad du vill ha för dekor. Blomsterslingor, fåglar, grafiska mönster eller vad du nu föredrar. Om du vill ha någon text bestämmer du den såklart själv, men också färg, typsnitt, teckenstorlek mm. Du kan också ladda upp en egentagen bild som förvandlas till ett broderimönster. Allting går i ett nafs! När du väl har beställt packas det och skickas inom 1-2 arbetsdagar innan du har fått hem ditt kitt. Komplett med broderimönster, nål, tråd och tyg att brodera på. (Och om du av någon anledning inte vill brodera själv så kan du få hem det färdigbroderat). En sådan genialisk grej! Ett sätt att verkligen ta handarbetet in i framtiden.

Om du vill beställa någon fin bonad till dig själv eller till någon i julklapp så kan du göra det här.  Just nu får du 15% rabatt om du uppger koden Underbarajul Koden gäller fr o m tisdag 11/12 – söndag 16/12 (kl 23:59) när du designar sitt eget personliga broderi (och oavsett om du beställer som PDF, DIY-kit eller som färdigbroderad). Och vill du ha inspiration till roliga citat – kolla in kommentarsfältet till instagramtävlingen vi ordnade i höstas. Folk kom med helt fantastiska förslag på vad det kan stå för visdomsord på en bonad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “En kreativ klapp till mig själv”

 1. Vad härligt att se det citatet i ett annat sammanhang, min mamma sade jämt så åt oss då vi trötta (tonårs)barn masade oss upp framåt förmiddagen. 💖

 2. Jag blev tipsad om detta företag i en grupp på Facebook igår (925, bästa gruppen för övrigt, gå med!) när en person efterlyste tips på att lära sig brodera. Något jag själv funderat på länge, så blev jättesugen.
  Och så lägger du upp detta idag! Det måste vara ödet?! Kommer beställa ett kit med monsterablad designen och pilla med i jul.
  Tack!

 3. Åh, jag som beställde julklappen därifrån i förra veckan. Men, kanske en anledning till att beställa en julklapp åt mig själv också. Kan verkligen rekommendera, snabb leverans och riktigt fint kit.

 4. Vilken kul grej! Jag vill brodera en “superman, spiderman, batman, mamman” och ge till någon kompis med barn😀

 5. Så läckert! Älskar att brodera, roligt att skapa vackra ramar med helt knasiga texter.

 6. Ibland önskar jag att jag kunde brodera. Min mamma är riktigt duktig på det här med att sy och handarbeta men det verkar lite ha hoppat över mig. 🙂

  1. Äsch, prova! Att brodera korsstygn är inte alls svårt och kräver inte någon särskilt kreativ ådra, om du inte redan har den förstås!, det gäller bara att ha lite tålamod, vara noggrann och bra på att räkna rutor 😀
   PS: Och med ett sådant kit behöver en ju inte ens fundera på material osv.!
   PPS: Ba gör´t!

 7. Hej!
  Jag älskar att brodera och lyssna på ljudbok. Har du tips på böcker att lyssna på? Skulle vara kul med lite inspiration!

 8. Åh så roligt tips! Jag letar ofta efter olika sätt att sysselsätta mig på, då jag lätt får myror i brallan av att sitta stilla!
  Jag klurade länge på brodyrtext, men landade till sist på ”Om man drömmer om Paris, hamnar man på något vis – likt förbannat i Hudiksvall”.
  Blir en liten komisk påminnelse om att stanna upp och uppskatta nuet 🙂
  Tack för en bra blogg och God Jul!

 9. Nu har jag beställt ett (färdigt..) till min pappa där det står ” En frisk gris sover sig ren” Det säger han nämligen alltid till barnbarnen när de smutsat ner sig 🙂 <3 😀

 10. Jag älskar det här! Har köpt från dem förr till en kompis. Då valde jag deras färdigbroderade, men nu vill jag prova själv! Då valde jag något roligt, eftersom allt roligt blir ännu roligare i korsstygn. Men nu vill jag återskapa det finaste jag vet: broderiet på min farmor och farfars vägg där det står “Älska mig mest när jag förtjänar det minst, för då behöver jag det bäst.”.

 11. Jag beställde mönster till en bonad med texten “Det behöver inte vara så bra.” Det är till min kollega och är vår sägning när vi tycker att den andra överarbetar nån grej.

 12. De här broderierna är så bra – både roliga och allvarliga. (Ett bra som jag stulit nånstans ifrån är: Gör som havet. Våga!)
  När skrevs inlägget om instagramtä.vligen? Det lyckas nämligen inte för mig med länken..

 13. Åh, vad kul! Tack Clara. Nu beställde jag hem ett kit till mig själv, trots att jag egentligen redan köpt en julklapp till mig. Det blev ett citat från Karin Boyes dikt Idyll. “Var inte rädd: i vardagens innersta, i allt livs hjärta, brinner med stilla nynnande lågor en djup, hemlig helg.”