Nu ska ni få se vilken härlig julklapp jag klickat hem åt mig själv!

Ett broderi-kitt från The Folklore Company! Jag designade och beställde ju hem den här färdigbroderade bonaden från The Folklore Company i höstas – och den gillade jag så mycket att jag tänkte att det var dags att skapa något eget. Min nya grej att göra på loven är nämligen att skapa med händerna. Tälja, måla, sy eller skapa med lera. Det får gärna gå utanför det jag är van vid att göra sedan tidigare. Och brodera har jag knappt gjort sedan högstadiet så det blir perfekt.

Handarbete är något jag vill ägna mer tid åt. Dels tycker jag att det är utvecklande för kreativiteten rent generellt att testa nya uttrycksformer. Men det handlar också om välmående. Att ha något för händerna gör att jag lägger bort telefonen och datorn och det ideliga uppdaterandet. Istället slår jag på en bra ljudbok och försjunker i handarbetet.

Grejen med The Folklore Company är att de har utvecklat ett supersmart och enkelt designverktyg för att skapa sina egna broderier. Att skapa det här broderimönstret tog inte mer än fem minuter – sedan jag väl bestämt vad det skulle stå. Den här gången blev det “Den som sover syndar icke”. Det var vad min mormor tröstande brukade säga när jag i tonåren steg upp sent efter att ha sovit bort halva dagen. Känns som att jag behöver höra det nu när jag sover så himla mycket och är så overksam. Tavlan ska få hänga i mitt sovrum som tröst tänker jag.

I designverktyget kan du välja vad du vill ha för dekor. Blomsterslingor, fåglar, grafiska mönster eller vad du nu föredrar. Om du vill ha någon text bestämmer du den såklart själv, men också färg, typsnitt, teckenstorlek mm. Du kan också ladda upp en egentagen bild som förvandlas till ett broderimönster. Allting går i ett nafs! När du väl har beställt packas det och skickas inom 1-2 arbetsdagar innan du har fått hem ditt kitt. Komplett med broderimönster, nål, tråd och tyg att brodera på. (Och om du av någon anledning inte vill brodera själv så kan du få hem det färdigbroderat). En sådan genialisk grej! Ett sätt att verkligen ta handarbetet in i framtiden.

Om du vill beställa någon fin bonad till dig själv eller till någon i julklapp så kan du göra det här.  Just nu får du 15% rabatt om du uppger koden Underbarajul Koden gäller fr o m tisdag 11/12 – söndag 16/12 (kl 23:59) när du designar sitt eget personliga broderi (och oavsett om du beställer som PDF, DIY-kit eller som färdigbroderad). Och vill du ha inspiration till roliga citat – kolla in kommentarsfältet till instagramtävlingen vi ordnade i höstas. Folk kom med helt fantastiska förslag på vad det kan stå för visdomsord på en bonad!