Visst följer ni mig på instagram? Det här året har jag gjort 435 poster och fått 1,2 miljoner likes. En smått hisnande siffra! Tack för det. För tredje året i rad kommer här ett blogginlägg med mina nio mest gillade instagraminlägg. (Ta reda på dina bästa nio inlägg på Best Nine)

9e plats. 7266 likes, 98 kommentarer

Nu är hela hemmet julstädat. Golven såpskurade, textilierna dammade, badrummet skinande blankt. Och ikväll har vi klätt granen och nu ligger jag på rygg en stund och tar in alltihopa. Friden, nåden, skönheten. Älskade december.

8e plats. 7281 likes,  245 kommentarer

Det enda riktigt nödvändiga julpyntet är luciatåget som Bertil gjorde när han var fem. Folke till vänster, Bertil till höger och mamma i mitten

7e plats. 7783 likes, 347 kommentarer

Om en vecka är det val. Jag har alltid känt mig så glad när jag röstat. Stolt över att bo i en av världens äldsta och mest välfungerande demokratier. Men i år känns det mer viktigt än glatt. Jag tänker på hur ”Sverigevänner” tar sig rätten att definiera var som är svenskt. Jag är själv en Sverigevän. Älskar hembygdsgårdar, folkmusik, bondromantik och röda små torp. Men för mig är svenskhet framförallt vår strävan efter jämnlikhet. Mellan kön, etnicitet, sexualitet. Att vi är ett land som till skillnad från många andra tar hand om våra svagaste. Vi har gått bland de främsta när vi drivit igenom rösträtt, strejkrätt, miljörätt. Gratis förskola, vård och omsorg. Fria medier utan politikers klåfingrighet. Här har funnits (ja finns ännu) en stor medmänsklighet och solidaritet med utsatta människor. Men allt det är på väg att förändras. Om inte vi som värnar dessa värderingar går och röstar. Jag vill inte tas hundra år tillbaka i tiden. Jag vill tro att vi är fler svenskar som älskar vårt öppna, fria och framsynta land. Än som vill stänga omvärlden ute och dra klockan tillbaka. Att vi är fler som inte vill rösta på SD-politik som tex sambeskattning – som kommer föra kvinnan tillbaka till hemmet. Vi behöver all arbetskraft vi kan få, både kvinnor och invandrare. Annars kommer vi aldrig kunna säkra välfärden. Vi behöver befolkningstillväxt! Och jag förstår faktiskt inte hur någon som värnar om Sverige vågar lägg en röst på SD? Deras partiledare må ha en väloljad trut och veta vad han ska säga för att gå hem i stugorna. Men alla andra politiker som utgör SD? Det är inte direkt våra vassaste, klokaste, mest meriterade. Snarare är det skrapet från botten – när jag tar del av det de säger, skriver och driver igenom ute i kommunerna. Jag litar inte en sekund på att de som parti kan göra något gott för mitt land. Jag tror nu inte att jag med denna text kan omvända en enda SD-anhängare. De verkar immuna mot fakta och förnuft. Men jag hoppas att alla ni som kan rösta verkligen GÖR DET på söndag. Röstar för frihet, demokrati, miljö och jämställdhet. Använd er röst – annars kommer någon annan att använda er tystnad. (illustration Danny demon 77 )

6e plats. 7813 likes, 143 kommentarer

Nu med trean känner jag mig som en sån himla morsa. I ordets bästa bemärkelse. Har liksom snart en åttaåring, en fyraåring och en tredje på väg. Under första graviditeten kände jag mig lite som en flicka. Under den andra var jag en ung kvinna. Nu är jag en jävla MORSA med den pondus som det innebär. Känns så himla skönt. Kom inte och ”lilla gumman” mig tack. Den här tigermamman äter såna typer till frukost.

5e plats. 7960 likes, 142 kommentarer

Tänk att just jag får leva. Vara frisk. Plantera aklejor, planera semestrar och borsta tänderna på bångstyriga barn. Det är inte kattskit inte. Tackar varje dag för nåden. Jo. Varenda dag tackar jag. Det är så det blir när man förlorat någon. Eller själv varit nära att förloras

4e plats. 8528 likes, 152 kommentarer

Så fort Allhelgona har passerat får man börja jula och göra vinterfint. På bloggen har startskottet gått! Och nu även här. Vi börjar med denna vinterporrbild som innehåller allt man vill ha av denna årstid. Tusen ljusslingor, massa snö, gulliga hundar och ett mysigt litet hus att söka skydd i

3e plats. 9958 likes, 417 kommentarer

I väntan på snön får man måla den

2a plats. 11259 likes, 152 kommentarer.

Tog sparken till morgontåget och så här ser parkeringen ut vid affären i byn. Bästa fortskaffningsmedlet! ”In Sweden we call it a kick”

1a plats. 13 167 likes, 850 kommentarer

När fyra snart blir fem ♥️ Om det bloggar jag idag.