Kalasdag för åttaåringen

Igår hade vi kalas för Bertil. Släktkalas med de närmsta. Det är så fint att ha fått barn i februari så att denna tråkiga månad lyses upp av någonting roligt.

Gjorde mina supergoda kladdkakemuffins. Den här gången i pyttesmå formar. Dekorerade med grädde och cocktailbär. Sjukt gott och gulligt.


Jag gillar kalas – för då får jag ta fram och vädra allt porslin jag har i mina gömmor. Gul majolika börjar jag få ganska mycket av.

Barnen ville vara utklädda. Folke ville ha brunt skägg med mustasch så jag fick måla på det fem minuter innan gästerna kom. Och jag…eh…. har en del att lära på det här området.

Bertil gillar inte gräddtårta så istället gjorde jag marängtårta med banan och bär och silverkulor.

Salta pinnar och vindruvor. Känns så nittiotal på något vis. Ett måste på kalasbordet!

Tjock soon to be trebarnsmamma

Visst måste man ha en flagga på sitt kalas? En liten antik bordsflagga gör allting festligare.

Vi satt och pratade och umgicks medan vi inväntade alla gäster.

Stooor pakethög.

Folke somnade dock av anspänningen.

På släktkalaset kom såklart också Bertils två bästisar Elle och Ada. De var också utklädda. Bertil var apa, Ada nyckelpiga och Elle drake.

Efter fikat satte vi igång med presentöppningen. Bertil fick så fina saker. Bland annat en gosedjurskrokodil, ett halsband med bokstaven B, ritgrejer, Tjuv och Polis och Fyra i rad. En vulkansten, gulliga pennor och sudd och en uppsättning nya vårkläder från Blaou.

Och så ett piano som han har önskat sig. Klart ungen ska ha ett piano! Med en släkt full av musiker uppmuntras allt form av musicerande. Vaknade denna söndag av att han spelade loss på pianot!

Det var den kalasdagen det. Nu är nästa födelsedag bebisens!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Kalasdag för åttaåringen”

      1. Aha, då mindes jag rätt i alla fall =) Synd att ni inte hade plats, gamla pianon är ju vackra möbler och har väl en viss stämning i klang och tangenter som inte återfås i ett elpiano. Men men…

  1. Visst är det perfekt att ha födelsedagskalas i februari, det behövs något roligt bland allt slask och gråa dagar 😉 Min dotter fyller år om 2 veckor, det ser jag fram emot. Förresten, vad smart att göra kladdkakemuffins i så små formar, bra tips! 🙂

  2. Bra kalasinspiration! Jag har tänkt på en annan sak. Tidigare har jag varit en person som läst papperstidningar i massor. Men de senaste året blir det nästan bara bloggar och digitala medier. Jag är väl inte den enda som ändrat mina vanor gissar jag så jag funderade lite på hur stor miljövinst detta blir. När papperstidningar inte längre transporteras runt, blir sopberg mm. Har du sett några beräkningar på vad bloggande och digitala medier bidrar med ur miljösynpunkt?

  3. Åååh vad skönt att blanda familj och kompisar i ett kalas! Det ska jag göra nästa år…har två barn som fyller i januari och efter jul och nyår har man inte jättemycket energi över till att ordna en massa kalas…men att blanda kompisar och släktingar är ju bara en sådan fin idé <3 Går hand i hand med dina tankar om ett mer kollektivt liv.

  4. Åh så fint! Jag gillar också kalas, när man får baka och duka fint😊 Bertil ser väldigt nöjd ut på bilderna. Och jag älskar Folkes charmiga mustasch 😍

  5. Kalas i gråa månader är toppen! Men hos oss lite stressigt, när 6 av 8 av barnens kusiner fyller år mellan 26 januari och 25 februari, samt bästa kompisen. Tur att det går att slå ihop några av kalasen 🙂

  6. Benet på bordet!!!! Åh gud, fick värsta final destination-känslan av att allt rasar, kakor och porslin i en enda röra med en flagga på toppen.