Bestyr på en februarionsdag

Onsdag är hemmadag för pojkarna. Gammor är här och hälsar på och de har varit ute och lekt länge i solen och byggt snögrottor. Sedan kom de in och frös, med knallröda kinder. Är så glad för de lediga onsdagarna, jag märker att de behöver en vilodag mitt i veckan. Speciellt den här infektionstäta årstiden.

Jag har fått mycket gjort idag. Har spikat modeller till sommarkollektionen för Miss Clarity och besvarat massa mail.

Här tycker jag om och sitta. Med uppsikt över entrén och med solen som letar sig in från flera väderstreck.

Folke kom och ville se vad jag gjorde för något.

Och så knäppte jag en bild för att visa nivån av blekhet. Den är häpnadsväckande. Jag ger liksom anemin ett ansikte. Och det hjälper inte hur mycket jag än sminkar mig – ser lika genomskinlig ut ändå.

Nu ska jag stänga datorn för dagen och istället hjälpa Bertil med läxan till skolan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Bestyr på en februarionsdag”

 1. Vad härligt med en ledig onsdag för barnen! Själv är jag hemma med en lite lagom sjuk dotter och har precis bakat ut dina bullar med dinkelsikt och rågsikt. Fast jag gjorde vaniljfyllning istället för kanel. Det ska bli spännande att smaka. Älskade att degen blev så spänstig. Sonen blev överlycklig när han kom hem från skolan och insåg att det vankades hembakade bullar. Jag älskar sådana här dagar när en kan vara ledig “med gott samvete”. Det känns som en bonusdag.

 2. Låter så härligt! Att få vila och vara hemma. Men hur går det till för din äldsta, som går i skolan? Här i Stockholm får barn i grundskolan inte vara hemma hur som helst, bara för sjukdom, inte semester eller annat under terminerna. Hur är det för er andra i landet? Får era stora barn vara lediga från skolan?/Lotta

  1. Jag blir också nyfiken, skolbarn har ju skolplikt och det gäller ju överallt? Har ni hittat nån smart lösning på det?

   1. Vad jag har förstått så är hela klassen ledig på onsdagar, och så har de lite längre dagar de andra dagarna. Detta för att många barn har ganska lång skolväg.

   2. Clara har skrivit någon gång innan att barnen i deras by är lediga från skolan en dag i veckan och går längre dagar resterande 4 dagar. Har hört om liknande upplägg på flera skolor, främst i de lägre årskurserna.

     1. Jag håller med om att det låter skönt med skildra onsdagar, men får inte skolan bassning av Skolinpektionen för detta? Enligt skolförordningen måste ett läsår i grundskolan omfatta minst 178 skoldagar, med undervisningstiden så jämnt fördelad som möjligt över vardagarna och med start i augusti och slut i juni. I lagen görs bara undantag för grundsärskolan och specialskolan. Eller har man fått något slags specialundantag?

     2. Inte vad jag vet. Det här har varit praxis i många år och det blir ju lite speciellt på landet med byaskolor. När vissa barn måste åka flera mil för att ens ta sig dit. Dessutom går barnen i en 1-2a och då behöver klasserna också få lite egen tid med fröken. På onsdagar går tvåorna själva i skolan medan ettorna är på fritids. Är superglad för det här systemet! I klassen går det 17 barn på 2 lärare så det finns mer resurser än i de flesta skolor jag hört talas om.

     3. Skolverket har granskat detta flera gånger och det är godkänt pga det stora antalet “skjutsbarn”!!

     4. Vilket bra upplägg! Vad skönt att det går att lösa på ett så bra sätt. Dessutom roligt att höra om levande byskolor, här i min kommun ska ännu en byskola läggas ner… Jättetråkigt tycker många, även om jag förstår att det kan behövas för resursernas skull osv… Men i den här lilla kommunen bor över hälften ute i byarna (vi har nästan 100 byar), men det är ju inte alla gånger så lockande att bosätta sig där när så mycket centraliseras :/

 3. Också nyfiken på hur skolan kompenserar en ledig onsdag varje vecka. Har de längre skoldagar de andra dagarna eller hur går timplanen ihop? Men tror bra grej för många barn, medans för många barn en hel fritidsdag.

  1. Jag undrar också! Jobbar som lärare i grannkommunen. Här går barnen i åk 1-2 8.15-13.15 varje dag. Timplanen måste ju följas och då är det dessa tider som gäller. Om de skulle vara lediga en dag i veckan så skulle det ju innebära 5 timmar extra som ska fördelas på 4 dagar. Det blir långa dagar. Plus en dag med bara fritids för de barn som behöver det. Hur länge går Bertil skolan på hans 4 dagar?

   1. Nu bor jag inte i Sverige men inte är 8.15-15 en lång dag i skolan, särskilt inte om man bara går 4 dagar?! Min 5-åring går andra året i skolan och går 8.20-16.10 plus fritidsklubb till 17.10, 5 dagar i veckan…

    1. Hej Flisan!
     Blir nyfiken på vilket land du bor i?
     Sverige har bland de kortaste skoldagarna i världen och vi har dessutom väldigt mycket lovdagar. Läsåret innefattar ca 175 skoldagar per år, vilket då innebär att svenska barn är lediga i stort sett varannan dag under ett år.
     I samma andetag som vi öser ledighet över barnen så förfasas politikerna över att skolresultaten sjunker. Dessutom så kämpar föräldrar med näbbar och klor för att deras barn ska få ytterligare ledighet under terminerna. Det är 2-veckors resor till Thailand, en vecka i fjällen osv…. Skolan värderas inte så högt i det svenska samhället tyvärr.

 4. Hej!

  Vilken fin kollektion ni tjuvsläppte och vad spännande det ska bli att se nästa släpp! Jag älskade den gröna med prickar men hade inte en chans, den bara sålde slut… kan ni inte släppa en omgång till av den?

  1. Tack =) vad fint att höra. Tyvärr kommer den gröna inte igen. Däremot en annan magisk grön modell och sedan en röd variant på den gröna =)

 5. Hej Clara! Jag tycker din blogg är så bra!!! Tipsar ofta bekanta om den. 🙂 Det låter underbart med en ledig dag i veckan för dina barn, jag gjorde ofta så medan min äldsta fortfarande gick i f-klass, men nu i åk 1 så måste man ta ledigt och man får bara söka ledigt för max 10 dagar per läsår tror jag det är. Vi tycker också det är viktigt att barnen har tid för återhämtning och jobbar båda deltid så att de inte får så långa dagar. Det ger bättre livskvalitet för hela familjen. Jag kan inte låta bli att undra: Hur gör du med din pojke som (väl) också är född 2011? Är han alltså ledig alla onsdagar med skolans goda minne? Eller är han där en del onsdagar? Eller tar han igen hemma det han missar?

 6. När jag såg bilden på Folke som undrar vad du gör så undrar jag själv hur mycket barnen vet om ditt yrke/arbete? Tittar de på bloggen? Förstår de att du är ‘en kändis’? Känner de till begreppet ‘Underbara Clara’?
  Klänningen ser jättemysig ut.

 7. Måste bara fråga, går inte det stora barnet i skolan? Hur får han ledigt en dag i veckan?

 8. Jag vet att du inte är så förtjust i att le när du själv inte vill det på bild men vilken härlig energi det där genuina leendet förmedlar! Uppskattat med ett äkta leende (Vad det verkar) gentemot alla andras tillsatta leende.