Tog den här bilden med mobilen prick nu. Sitter precis här i sängen. Jakob har sovit i stan för att han jobbar. Jag och barnen har skött oss själva på morgonen.

Så underbart att vakna vid sju av att det är full sol i sovrummet. Sedan gå in till barnen och dra upp rullgardinen och notera samma mirakel. Låta solen fylla hela barnkammaren och se deras ljusa små hjässor börja röra på sig bland kuddar och täcken. Hela vintern känns mornarna nästan hotfulla. Att släpa sig upp i det kalla, kolsvarta. Och nu. Nu är det plötsligt guldgult sken och välkomnande värme.

Ger barnen frukost, hjälper till att klä på. Stapplar ut och hämtar morgontidningen och låter Melker pinka. Packar ner läxmappar och frukt och vinkar iväg barnen när Albin kommer förbi och hämtar. Sedan den bästa stunden på dagen för mig. Den när jag går och lägger mig igen. Lockar med mig Melker upp till sovrummet och så kryper vi ner under täcket. Slumrar om en stund. Lyssnar på P1 Morgon och skrollar genom flödena på telefonen. Känner hur bebisen makar på sig där inne och hur kroppen blir alldeles tung och slö.

Hoppas ni får en fin vecka allihopa. Det har jag tänkt ha. Jag ska inte göra någonting och det ska bli underbart.