Påskarrangemang

Nu har jag gjort iordning lite påskiga planteringar här hemma. Ute kan man inte göra mycket – senast inatt visade termometern på elva minusgrader – men på verandan klarar sig lökväxterna om man lyfter in dem från bron när det blir kväll.

Jag planterade i mina skålar i Asiatisk Fasan som jag ärvt från min faster. Påskliljor, krokus och penseer. Gult och lila är en färgkombination jag inte väljer annat än till påsk. Men just nu känns den så himla pigg och fin!

Adderade lite brunt bös som följde med i en kartong jag fick med posten en gång. Funkar fint som dekoration.

Inne har jag massa gula blommor. Kvistar av fortsythia bland annat. Och så har jag planterat i små plåtburkar.

Underbara små påsktazetter med ännu mer bös ovanpå. Ett sådant här arrangemang är en himla fin påskpresent. Köp en vacker vintage plåtburk och fyll med blommor och ge bort. När blommorna blommat över kan burken användas till småkakor, knappar eller bara som dekoration.

Slutligen plockade jag isär en rugg med pärlhyacinter och ställde ner en och en i små selterglas.

Och några andra fick plats i gamla äggkoppar.

Nu njuter jag blomsteröverdådet här hemma. Även om det finns snö kvar på marken känns det verkligen som vår

Så sköter du påskens blommor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Påskarrangemang”

  1. Har också köpt påskblommor men tycker det är så svårt att ha påskliljor i rumstemperatur. Vill hålla tillbaka på vattnet för att de inte ska bli så långa men ändå blir de jättelånga och bruna/vissna i topparna. Hur gör man?? Eller får man helt enkelt acceptera att dessa trivs bäst kallt?
    Hälsningar från norrbotten

  2. Åh så fint, man blir så glad! Är så sugen på att plocka fram påskpyntet och köpa penséer och påsktazetter nu bums!

  3. Vilket långt land vi bor i! Här i Blekinge blommar vitsippor, påskliljor och penséer utomhus. Hade tydligen en kruka med penséer på trappan förra året, för nu kommer de upp överallt på gräsmattan brevid. Riktigt snyggt och praktiskt när planteringen sköter sig själv…😉