Jag väntade visst miljoner år på denna enda minut

Är det sant att jag håller ett barn på min arm
och ser mig själv i dess blick,
att fjärdarna gnistra och jorden är varm
och himmelen utan en prick?

Vad är det för tid, vad är det för år,
vem är jag, vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med mörkbrunt hår,
hur fick jag dig i min famn? 

Jag lever, jag lever! På jorden jag står.
Var har jag varit förut?
Jag väntade visst miljoner år på denna enda minut

Den här dikten av Erik Lindorm (skriven 1921) fick vi med oss från BB när Bertil föddes. Tycker fortfarande att den är så otroligt fin. Bara det att den skrevs för hundra år sedan – och att känslan inför miraklet barn var lika stor då som nu.

Jag tycker mycket om tanken på att jag förenas med generationer av mammor före mig. I min omsorg och oro för barnen. I den gränslösa kärleken. I hoppet jag bär för deras liv. På samma sätt förenas jag med mammor över hela världen. Som känner samma sak som jag gör. Men som lever på flykt, i våldsamhet eller svår fattigdom. Moderskärleken är densamma. Viljan att ge sina barn allt och lite till är universell. Är det några vi måste satsa på. Hjälpa och stötta för att åstadkomma en bättre värld. Så är det alla dessa mammor ♡

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

50 kommentarer på “Jag väntade visst miljoner år på denna enda minut”

 1. Bilder som viser et hav av ømhet, vakkert så jeg holder pusten og må lese det igjen og igjen

 2. Å vad du ser underbart mamma nöjd ut, magiskt att se. Stort grattis! Om det är en liten tjej (ser ut så) blir nog ert hem som en Bullerby idyll, med lillasyster Lisa och storebröderna Bosse och Lasse, kan man ju tänka sig 🙂

 3. Så vackert, både dikten, bebisen och du.

  Det finns en bild i högra flödet på dig när du är liten – when i was young. Bebisen är så väldigt lik dig på den bilden <3

  1. Ja, den är helt otrolig! Jag sjöng den på mitt barns dop 🙏 Malin: sök (till exempel på Spotify) på ”Lyckans minut”, så finns den att lyssna på från ett album som heter ”Välkommen – dopsånger” ❤️

 4. Så otroligt vackra bilder och sådan vacker text.
  Idag på min Facebook, kom ett ”minne” upp som jag skrev för 9 år sedan idag ”Idag har jag sett världens bästa bild”. Så ikväll, när jag lade min Malva ( som var världens bästa bild), berättade jag om den dagen, då jag såg bilden av henne i min mage för första gången och hur jag hade kännt, och hur lyckliga jag och hennes pappa var av att se henne. Och sedan att få se hennes ansiktsuttryck när jag sade det. Sådan kärlek och sådan stolthet. Grattis till er, som jag vet också får känna det.

 5. Ja, den dikten! Vi fick den nedskriven i present från, ja vad säger man, min mans styvmorföräldrar, John & Linnéa när vår första dotter föddes för 17 år sedan. Den är så vacker. Jag kan än idag inte läsa den utan att ögonen tåras. Så sann, så tidlös.

  Tack också för att du med med din blogg bidrar till en mer insiktsfull tänkvärd och kärleksfull värld. Du sprider precis det goda i livet 🤗

 6. Såväl dikt som bilder är magiska! Och en sådan bedårande liten människa ni fått till er. Hen ser ut att vara så självklar. Tiden med barn är så märklig, hur de funnits för evigt den sekund de föds, hur en dag kan vara en evighet och åren en sekund.

  Är så spänd på namnet, om du kommer dela med dig av det. Älskar äldre namn, och att har en Ture (nästan 5, som höll på att bli en Folke) och en Lillemor (drygt 1,5) hemma. Och känns som det kommer bli ett namn i min smak.

 7. Åh den är så fin och det ryms så mycket i den, precis så känner man ju som nybliven mamma! Läste den mycket med mitt första barn, men jag visste inte att den var så gammal!
  Så fina bilder!

 8. WOW vad du och bebisen är vackra 😍 Helt underbara bilder. Njuuuut av denna tiden. Min andra flicka är 4 månader redan och tiden bara springer iväg.

 9. Så otroligt fint! Denna dikt sitter på väggen hos min barnmorska och gör mig nästan alltid tårögd. Så vackra bilder!! Blir helt gråtit även nu, ni är så fina. Kram från en lättrörd nattsjuksköterska med tredje barnet i magen

 10. Så stämningsfulla bilder och vacker text! Tack för att du bjuder in oss! Så fint! Grattis till en underbar baby och lycka till!

 11. Fantastiskt! ❤️ En annan fin liten vers fick jag med mig från BB när min dotter föddes för 13 år sedan:

  Jag önskar dig inte guld mitt barn, ej heller pengar och makt.
  Jag önskar dig mod att vara dig själv och stå för det du sagt.
  Jag önskar dig inte en stenfri väg, men styrkan att vägen gå.
  Jag önskar dig kärlek i rika mått och vänner att lita på.

  (Vet inte vem som skrivit den dock)

 12. Så fin att jag får gåshud! Och allt hår! Nä nu måste jag sluta läsa din blogg så jag inte får för mig att skaffa en till..

 13. Den är så fin den där dikten. Den läste jag för vår son när han döptes för tolv år sen ❤️
  Och fotona på er är helt underbara!
  Ha en skön söndag.

 14. Ett liv, ett mirakel. En liten människa att älska och lära känna.
  Idag citerades en text från din blogg 2016 i radiogudstjänsten, P1, om att vara människa. Fint.

 15. Åh Clara! ❤

  “En kvinna som bar ett barn vid sitt bröst sade:

  “Tala till oss om barnen.”

  Och han sade:

  Ert barn är inte era barn.
  De är söner och döttrar av Livets längtan efter sig själv.
  De kommer genom er men är inte från er.

  Och fastän de lever hos er, tillhör de er ändå inte.

  Ni kan giva dem er kärlek, men inte era tankar, ty de har sina egna tankar.

  Ni kan hysa deras kroppar men inte deras själar.

  Ty deras själar dväljs i morgondagens hus, som ni inte kan besöka, ens i era drömmar.

  Ni må sträva att efterlikna dem, men sök inte att göra dem lika er.

  Ty livet vänder inte tillbaka och dröjer inte hos den dag som har flytt.

  Ni är de bågar, från vilka era barn skickas ut som levande pilar.

  Bågskytten ser målet på det oändligas stig och Han böjer dig med sin makt för att Hans pilar skall gå snabbt och långt.

  Låt dig i glädje böjas i Bågskyttens hand.

  Ty liksom Han älskar pilen, som flyger, älskar Han också bågen, som är stadig.”

  av Khalil Gibran ur Profeten

 16. Allt är så vackert härinne just nu. Tack för att du skildrar din ömtåligaste tid, det är så fint att få följa med!

 17. Hej! Vilka underbara bilder. Så glad för din skull. Älskade småbarnsåren. Men det ör underbart nu med😊En helt annan fråga: var har du köpt den vackra kjolen ?
  Undrar mi

 18. Blir tårögd av detta. Så fina ärliga bilder och vilken dikt <3 Tänk att du delar med dig såhär! Jag känner mig som nybliven mamma också som en del i något större. Så häftigt <3

  PS: det skulle va kul nån gång att läsa dina tankar kring liv och död. Var är vi innan livet, efter livet mm. Tänker så mycket själv på sånt 🙂 men kanske har du skrivit om detta? Kram!

 19. Vilka fantastiska bilder! Och dikten!
  Grattis till ert lilla mirakel och välkommen till världen lillen<3

 20. Den finns tonsatt också. Ljuvlig. Min mamma sjöng den på vårt första barns barnvälsignelse.