Påskpyssel

Igår påskpysslade jag och pojkarna. Vi målade ägg och gjorde påskkort.

Jag har ju en himla smart äggpump att tömma ägg med. Som såklart var spårlöst försvunnen när vi skulle pyssla. Så vi fick göra på det gamla jobbiga sättet. Men eftersom jag är förkyld och har ont i lungorna fick barnen själva blåsa ur äggen. Och det gjorde de med den äran! Sedan målade vi. Fast de olikfärgade äggen är så fina i sig själva att man knappast behöver måla.

Jag minns hur jag dekorerade ägg med mamma och Anna när jag var liten. Och gav bort äggkartonger med fina ägg till både farmor, mormor, faster och moster. Och nu sitter vi och målar tillsammans. Sånt mys.

Fast i ärlighetens namn målade jag bara ett ägg. Sedan tillverkade jag påskkort.

Någon hade gjort sig fin i både hårspänne och “hörängen” (dvs örhängen).

En annan använde fingrarna och målade påskkort med.

Att pyssla tillsammans med ungarna är bland det mysigaste jag vet! Nu ska här postas påskkort så de hinner fram innan helgen.

Hör hur jag och Erica pysslar med våra barn i En Underbar Pod!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Påskpyssel”

 1. Blir så sugen på att påskpyssla nu, vill spola tillbaka tiden 25 år så jag kan kladda och måla på ägg och ha mysigt. Vilken ynnest att få göra så med sina barn (jag har inga.) Kanske får pyssla med katten.

  1. Men pyssla själv vetja! Det gör jag. Jag brukar pyssla med mitt inre barn 🙂
   Supermys! Vuxna borde pyssla mer, det ger ro.

 2. ”Hörhängen” vilket fint ord 😍. Min jämngamla dotter kallar den ”örhängelen”.

 3. Bilden på dig med scarfen är väldigt Karin Larsson lik!
  Och hörängen måste ju vara framtidens alternativ till hörapparater…

 4. Haha, jo tänkte det när jag såg första bilden, där har vi två barn som gått loss i mammas smyckeskrin…

 5. Mysigt att påskpyssla, det gör vi också mycket här hemma, även om vi inte riktigt orkar med att skicka påskkort..

  Hörängen, så gulligt (och mycket logiskt) sagt! Själv kallade jag det tydligen “hängögon” när jag var liten 😅

 6. Så mysigt ni har <3 Kul att grabbarna vill pyssla och att du orkar med det, för det låter inte kul med din förkylning. Du dricker väl silvervatten?! Solskenskryapåkramen.

 7. Alltså jag älskar Folkes egenhändiga uttryck! 😄 Hörängen och snabbaste fåret i Ryssland är på favoritlistan! 💕

 8. När min dotter var liten ville hon ha ”hängöron”/örhängen. Hehe… jo man kan ju få hängöron till slut… 😄

 9. Så mysigt! Skulle man kunna få några bra äggrecept så man kan blåsa ägg med gott samvete eftersom där blir något av urblåset?

 10. Älskar dessa små felsägningar! Min 2,5åring säger höränglar till örhängen och jag tycker det är så vackert och gulligt att jag smäller av, vill aldrig att han lär sig säga rätt! Så fin tanke att det sitter en liten ängel på varje öra och lyssnar åt en.