Juveler

Jag älskar färggrant påskpynt. Kitchiga porslinstuppar och grällt färgade fjädrar. Men ändå. Behövs det egentligen något mer än det här? Helt naturella ägg, från flera olika hönsraser. Som värper olivgrönt, bärnstensfärgat, flammigt och turkost. Orange, senap och ljust aprikost. Och så några fjädrar, som hönsen tappat i hönsgården. Och ovanpå allt – ett par underbart sköra vaktelägg.

Så himla vackert naturen har ordnat det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Juveler”

 1. Wow, som en skattkista!
  Vi funderar också på att skaffa höns. Vilka raser har ni? Någon särskild sort du kan rekommendera som passar extra bra ihop med småbarn?

 2. Så himla fint❣️ Håller med om att ägg är det finaste påskpyntet. Vi kommer skaffa höns inom det närmsta veckorna, ser fram emot att kunna ställa fram en skål med ägg i olika färger på köksbordet 😊 Glad påsk!

 3. Hej Clara! Vilken fin blogg du har och vilka fina bilder du lägger ut!
  Jag blev så förtjust i äggbilden och undrar över vilken hönsras som värper dina blå ägg. Jag har själv några olika hönaraser men ingen värper blå ägg. Om det är möjligt skulle jag gärna köpa några blå ägg av dig då jag bor söder om Skellefteå i byn Vallen och har goda möjligheter att hämta dem.

  Med vänlig hälsning, Malinmittimyllan (www.malinmittimyllan.home.blog)

 4. Minns när min dagstidnings påskspecial (2år i rad dessutom) menade att det var färgen på hönorna som avgjorde färgen på äggen; vita hönor värper vita, bruna hönor värper bruna. Fick aldrig veta var jag hittar hönorna till de gröna och blå äggen dock 😂
  Bara en liten anekdot såhär i påsksolen…
  Grattis till bebisen och syskonlyckan 💕

 5. Det vackra sitter i betraktarens ögon.
  Det finns många runtomkring oss som ej ser dessa (enkla) skönheter. Stackars dom!
  Önskar dig en trevlig underbar vår med dina (små guld) klimpar.