• annonssamarbete Felix •

Klart barnen ska käka ketchup!

Jag vet inte om era barn är som våra – men kära nån vad de älskar ketchup. Till allting. Och visst ska de få äta ketchup. En smula socker skadar inte. Men här är det inte frågan om några små mängder ketchup. Här är det stooora mängder. Då tycker jag att Felix Osötade Ketchup är en fantastisk nyhet.

Den osötade ketchupen är varken sötad med socker eller sötningsmedel. Utan bara gjord på mer tomat – och en kryddning som gör att ketchupen smakar precis som en ketchup ska göra. Och då kan de ju få äta hur mycket de vill till middagen!

Lite spänd var jag dock när jag skulle servera maten. Skulle de märka skillnaden? Fråga varför ketchupen inte “smakade som vanligt?” Protestera rent av? De har nämligen en fenomenal förmåga att nosa upp eventuella förändringar av deras favoritmat. Man kan liksom inte smyga ner nya ingredienser hur som helst…

Jag sa ingenting utan lät barnen förse sig själva. Att flaskan hade blå kork och såg lite annorlunda ut var inget som någon av dem lade märket till.

Sedan fick de mumsa i sig. Och först när det ätit färdigt frågade jag vad de tyckte om ketchupen. Vadå? Den var väl precis som vanligt!? sa storebror. Bingo!

Själv åt jag också med god aptit men tyckte inte riktigt att ketchupen smakade “som vanligt”. Jag tyckte att den var godare. Mer tomatsmak, lite kraftfullare liksom.

Ketchupen får full poäng från oss allihop! Felix Osötade Ketchup har 38% mer tomat än Felix original. Det enda sockret i flaskan är det som naturligt finns i tomaterna. Inget tillsatt socker. Inget sötningsmedel. Ketchupen innehåller faktiskt hela 83 procent tomat och är dessutom tillverkad i Sverige. Hur bra som helst! Håll utkik efter den blå korken i mataffären.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Klart barnen ska käka ketchup!”

 1. Vi äter alltid Heinz ekologiska hemma. När vi var hos besök hos vänner som äter Felix säger dottern (då nästan tre) att hon inte vill ha mer. Hon tyckte inte om felix ketchup över huvudtaget och åt resten av måltiden utan ketchup. 😂🤷🏼‍♀️

 2. Jag vet inte om det spelar roll för dig i din möjlighet att få annonser, men oavsett kan det ju vara roligt att höra att det påverkar, så här är min tanke:
  Jag ÄLSKAR ketchup, och har alltid föredragit Felix. Men när jag såg den nya osötade så tänkte jag att nä, den kommer bara vara sur. Men nu när jag läser ditt inlägg så tänker jag prova. Är det för att jag är säker på att den är godare för att det är mer tomat? Nja, det påverkar lite, men viktigare är att min favoritbloggare skrev om den! Tänk vad fånig man kan vara i sin fangirl-tendens 😆

 3. Men vad bra, ska helt klart köpa denna nästa gång.
  Två av mina tre gillar ketchup, varav den minsta – 3-åringen – mest. Jag är dock hård när det gäller vad man får äta ketchup till. Lite hårt kanske, men vill inte att allt ska vara “ketchup med mat”. Typ lax och ris. Nope, det får man inte ketchup till. Jag vill att de ska lära sig smaker.
  Men det innebär ju inte att inte hälften av maträtterna är rätter som är ok med ketchup till. hehe. Say no more.

  1. Kul med osötad ketchup. Den måste provas. Men jag vill också slå ett slag för lingonsylten. Så gott till det mesta. Fick en gång lingonsylt till tacopaj. Det var en underbar kombination.

 4. Åh då ska jag testa den. Jag och barnen älskar ketchup och ja, helst Felix. Heinz är bara gott när vi är i Spanien 🙂
  Spännande. Undra om det är samma pris som original?!

 5. För de som vill ha med sötningsmedel så har Felix en jättegod med Stevia, 👍 Osockrade är också bra, båda är goda. 😃

 6. Ännu ett välgjort och grundat annonsinlägg. Så bra! De annonsörer som kommer igenom nålsögat för dina utvalda samarbeten kan hurra. Jag tycker du är fenomenal på göra “reklam”-inläggen så ljuvliga.
  Tack för att du är ett proffs. Du har den enda blogg jag följer 🙂 Jag älskar den!

   1. Håller helt med! Äter inte ketchup och har inte barn så detta berör egentligen inte mig alls men gillade ändå inlägget med fotona och hur det var skrivet. Kan se mina vänners barn framför mig när de ska ha ketchup på allt 😝 Nästa gång jag köper ketchup så blir det garanterat denna!

 7. 😃😃😂
  Grattis!!
  Själv är jag uppfödd med en mamma som tyckte att man skulle dricka lättmjölk. När vi vägrade hällde hon över i vanliga standardpaket.
  Hon blev genomskådad 😄

 8. Härligt! Har inte ätit ketchup på mååånga år men den här kanske är värd att testa då! Hurra för sockerfritt!

 9. Håller med dig till fullo, vi har snart förbrukat en flaska hemma! Tre åringens kommentar på att flaskan såg lite annorlunda ut “Jag älskar blå!”

 10. Köper bara Heinz ekologiska, tycker den smakar mer än Felix. Kommer den osötade som eko kan jag tänka mig att testa!

 11. Tillverkad i Sverige men eftersom Felix inte skriver nåt om var tomaterna kommer från antar jag att de inte är svenska. Utländska besprutade tomater. Nej tack. Hellre ekologiskt med lite socker. Och utan stärkelse som den osötade oxå har i sig. Vad för stärkelse är det? Det framgår inte heller på Felix hemsida. Njae. Eko hellre för mig. Där man förstår alla ingredienser.

 12. Finemang med sockerfri ketchup, men kommer nog inte köpa den om den inte finns i ekologisk variant..

 13. Köpte den, barnet åt och sa: bläää det smakar tomatsås, jag ska aldrig äta ketchup igen!!

  Så kanske kan säga att den funkade ändå? Äter hon aldrig mer ketchup äter hon ju inte den sockrade heller? 😆