• annonssamarbete The Folklore Company •

Broderat & dekorerat

Gamla spetslakan är det vackraste man kan bädda babysängen med. Det här loppade gamla lakanet är broderat särskilt till Ulf. Fint ihop med den ärvda broderade kudden jag har sedan tidigare.

Att handarbeta till sin baby är en så mysig grej att dona med när man väntar smått <3

Här under sover han gott.

The Folklore Company är kanske mest kända för sina broderade tavlor i korsstygn med roliga, knäppa eller tänkvärda budskap. Som kund kan du designa helt själv, och antingen få mönstret som PDF, ett DIY-kit eller som ett färdigbroderat broderi. Med deras kit kan du brodera med korsstygn på precis vad som helst; en väska, ett klädesplagg – eller som här ett gammalt fint spetslakan.

Det som gör det extra enkelt är att du använder ett hjälpmedel som kallas för vattenlöslig stramalj. Det är en plastfilm med hål som gör det möjligt att kunna brodera fina korsstygn på alla underlag. För att få bort plasten efteråt sänker du ned det broderade området i vatten, och stramaljen blöts upp och försvinner inom några minuter. Exakt hur detta går till kan du se i deras blogg.

Blomstermönstret som jag broderade på påslakanet heter New Life och finns i två olika varianter i deras designeditor. För att få det precis så som jag ville så ändrade jag färg på mönstret och typsnitt på texten. Eftersom jag ville brodera på ett påslakan, och inte på vanlig aidaväv, valde jag i sista beställningssteget alternativet ”Broderikit – Brodera på vad som helst!”. Då får du hem allt det du behöver för att börja sy; mönster, garn, nål, instruktioner och vattenlöslig stramalj. De säljer också tygpåsar och kuddfodral att brodera på.

Från idag lördag t o m onsdag (4-8/5) får du vid köp av minst 3 artiklar från vårt sortiment, den billigaste gratis. Använd kod: UNDERBARAULF i kassan

Jag älskar att The Folklore Company kombinerar modern teknologi med traditionellt hantverk och är med och för just handarbetet in i framtiden! Kolla gärna in på deras blogg för mer inspiration!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Broderat & dekorerat”

 1. Så fint du har broderat på påslakanet. Tycker det är så intressant med gammalt hantverk och framförallt gamla bonader som jag skrev min c-uppsats om när jag läste på universitetet. Så att se när gamla textilier används tycker jag är roligt och faktiskt viktigt. Att ta till vara det gamla.

 2. Ja! Så fint! Detta vill jag göra, kände inte till företaget innan men är så sugen på att fixa till min bebis nu! Gravid i vecka 34, tjock som en flodhäst men glad!

 3. “Underbaraulf”, så fint! Blir ju lite extra förtjust att ni valt just namnet Ulf till er lilla, då även min knodd fått namnet (i mellanamn) efter sin morfar.

  Tack för trevligt samarbetsinlägg, känns alltid väldigt välplacerade och genomtänkta på din blogg. Har länge funderat på att beställa något från Folklore Company, kanske dags att slå till! Verkade ju inte alls svårt med de där färdiga kitten.

  Allt gott!

 4. Fundering, som kanske The Folklore Company kan gå in och svara på. Den vattenlösliga stramaljen är gjord av vattenlöslig plast. Fiffigt, men jag undrar ifall den plasten är biologiskt nedbrytbar (upplösbar är den, men det är ju inte detsamma som nedbrytbar). Senast jag hörde något om sådan plast var att man inte visste ifall den bröts ned eller ej. Vill helst inte bidra till mer plast i sjöar och hav och har oerhört svårt att hitta ett vetenskapligt baserat svar.

  1. Tack för din fråga. Den vattenlösliga stramaljen består av 100% polyvinylalkohol (PVA). Vi har hittat följande information hos Naturskyddsföreningen; PVA är en vattenlöslig polymer och klassas inte som microplast. Med tiden bryts PVA ner till mindre enheter och till slut med hjälp av mikroorganismer till biomassa, koldioxid och vatten. Vill du läsa mer finns det utförligare svar här: https://kontakt.naturskyddsforeningen.se/org/naturskyddsforeningen/d/plast-runt-diskmaskintabletter/
   Vänliga hälsningar
   The Folklore Company