En lugn måndagmorgon

Efter helgens mysiga kalasbestyr är det ändå himla skönt med måndag. För jag är helt slut idag. Absolut utfestad. Men solen strålar, det är varmt ute och jag ska ligga i hängmattan och amma Ulf.

Dukade ut frukost på verandan nyss. Rostade hembakta frallor med smältande smör och ost. Och en stor kopp kaffe.

Fast det blev alldeles för varmt så jag och Ulf flyttade ut på verandan där det fläktade litegrann. Ser ni honom?

Världsrekord i fridfullhet den här morgonen.

Fast det är inte bara vila i dag. Nu efter frukost börjar jag dagen med att attestera fakturor och svara på en klase frågor från min assistent Charlotte. Och så i eftermiddag när solen står rätt ska jag fotografera ett samarbetsinlägg som snart ska upp. Men det känns som en alldeles lagom arbetsbelastning. Är mest tacksam för att jag har bra tryck på annonsörsidan. Det här jobbet måste väl vara ett av få där man som kvinna inte missgynnas för att man får barn? Att jag har samarbeten är förutsättningen för att jag ska kunna vara mammaledig, paradoxalt nog. Dessa samarbeten blir löner till de som hjälper mig med allt annat i företaget. Så att jag inte dessutom måste jobba med det.

Tack förresten för de varma, vänliga kommentarerna på förra inlägget. Det känns så fint att jag får dela lite av mitt liv – och att någon där ute i sin tur uppskattar att få läsa om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “En lugn måndagmorgon”

 1. Åh vad söt han är. Vilken härlig morgon. Vill också kunna ta morgonkaffe ute i solen där det fläktar… mest blir det en snabb kopp espresso framför datorn.

  1. Grönsaker till frukost låter sådär… Smaksak så klart, men jag sparar mina grönisar till lunch och middag. Frukt och bär i mängder till frukost!

  2. Här är en som äter grönsaker till fruktost! Inte enbart då, men jag vill gärna ha skivade grönsaker både på mina ost- och skinkmackor:) tycker numera att det är tråkigt utan.

   1. Samma här! Skivad tomat o gurka på ostmackor är ju hur gott som helst. Äter aldrig bara ost, känns så tråkigt och inte alls lika gott ens. Är ju nyttigt med grönsaker även på morgonen.

 2. Så vacker den ser ut, barnvälsignelsen! Den lille ser så harmonisk ut, självklar på något sätt. Väldigt fint! Jag funderar på det du skriver om samarbete, och att det betalar dina assistenter. Jag är i en situation där jag också behöver assistenter, men får inte klart för mig hur det funkar ekonomiskt. Det är ju inte bara lön som ska till, utan avgifter av olika slag som arbetsgivare. Anar att jag måste få in en hemskans massa pengar för bara en enda anställd, och jag behöver fler än en. Hur gör man ? Har man ett företag som anställer, el gör man det som privatperson? Är oerhört tacksam om du kan tipsa mig om vart jag kan få info, förstår ju att du har fulllt upp själv nu. Ha en fin dag med din fina familj!

 3. Jag unnar dig verkligen en härlig föräldraledighet och ser fram emot kommande inlägg med samarbeten!

 4. Hej hej. Jag har läst din blogg i flera år och är just nu gravid. Såg såklart din lista från apoteket men tänkte om du kanske kunde tipsa om saker till bebisen. Den där saken Ulf sover i ser ju bra ut är det som en babynest?

  Rebecka

 5. Att börja arbetsdagen med ett inhopp på din blogg är det bästa! Feel good så det stänker om det med dessa vackra bilder 🙂 Tack & Ha en fin dag!
  Kram Chatarina