Inredningsknorren

Något med inredning som gör mig glad och som får det att säga pling, sprak, pang på insidan. Det är hem med små inredningsknorrar som liksom är fel men ändå blir rätt.

Typiska sådana detaljer kan vara en kitchig porslinsballerina. En gräslig gammal pappersbonad. En karaff formad som en gräsand eller en tavla på väggen som mest liknar Hötorgskonst. I lagom dos – gjort med fingertoppskänsla – blir det faktiskt mitt i prick.

Hemma hos mig finns många saker som ligger på gränsen. Och just dessa inredningsknorrar blir oftast mina favoritprylar. Här är några sådana små detaljer som jag fastnat för hos andra och som får deras hem att svänga. Bilderna är tidigare publicerade på mitt instagramkonto @underbaraboning.

@klingstatorpet

Ett oerhört vackert och smakfullt badrum. Med ett stort, pastellfärgat kungaporträtt mitt på väggen som bryter av. Och liksom gör hela badrummet till en personlig, hemtrevlig och oängslig plats!

@louise.lemming

Louises tavelvägg med sina brokiga motiv – utan en massproducerad designerplansch i sikte. Just därför kan jag inte se mig mätt på den här underbara samlingen.

@lisalemke 

För att inte tala om Lisas magiska tavelmix! Förevigad av Krickelin.

@nybergs1890

Jag älskar porslinsfigurer av alla slag. Den här figurinen är något i hästväg.

@tuvaminnalinn

Lite gräslig hötorgskonst i guldram. Som får fotot att spraka och hemmet att leva. Så vackert.

@froken.frida

Två enorma svartvita porträtt, på hedersplats bredvid köksbänken. Vilka är de?! Vad gör de där? En conversation piece som gör mig riktigt glad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer på “Inredningsknorren”

  1. Jag hade en tanke om att dina blogginlägg nu när du skulle gå på mammaledighet skulle bli lite som på volley, kanske inte så kreativa eller med mindre djup. Men ack så FEL jag hade. Du har ju för fasen överträffat dig själv! Varje gång jag går in här är känslan bara underbar! Känns som du är ännu mer lycklig, i balans och med positiv energi. Riktigt bra inlägg bara spottas ut <3 man tackar!
    Även tack för tipset om bloggen "en varg söker sin pod", som jag helt missat, SÅ bra!

  2. Är nyfiken på hur du kände med inredning när du var utmattad. Min hjärna vill liksom inte ha några knorrar längre utan helst bara stirra på minst möjlig visuell information. Upplevde du nåt liknande eller klarade du din all in-inredning hela vägen? Tänker på ert podd-avsnitt när Erika berättade att hon skrapade etiketterna av schampoflaskorna, precis så har jag blivit efter att ha varit en person som menar att prylar är hemtrevligt…

  3. Ja fint med dessa inredningsknorrar. Jag har faktiskt lite svårt att förstå vurmen för de massproducerade designplanscherna och tavlorna som dyker upp i var och varannan ”hemma hos” blogg. Visst det kan vara dyrt med konst men det finns så mycket fin konst som inte behöver kosta skjortan. Kanske det finns något liknande på sina ställen i Sverige som här i Finland. T.ex. Konstnärsgillet i Helsingfors bedriver ”konstutlåning” i anslutning till ett bibliotek i Helsingfors. Man lånar hem ett konstverk och betalar av på verket med en avgift/månad. Lämnar man konstverket tillbaka så får man såklart inte pengarna tillbaka eller så avbetalar man på verket ända till slut och blir därefter ägare till konstverket. Urvalet är stort och prisklasserna varierar. Och det så kallade Artoteket är förmedlare av verken, konstnären får pengarna då verken utlånas eller säljs.