Måndagmorgonen

Måndag och en hel del arbete stod på schemat imorse. Vissa dagar blir det mer än andra. Trots att jag egentligen mest ska vara barnledig. Men efter jobbet tar jag det lugnt – för jag har fortfarande rätt dålig ork.

Men jag började i alla fall med frukost i lugn och ro. Kaffe, smörgåsar och dagstidningen.

Är så glad i mitt Karin Larsson-inspirerade matrum. Tänker på Lilla Hyttnäs när jag ser den här färgkombinationen av röd och grön.

Det här har blivit min vardagsklänning. Från Mango, med fickor och gjord i lite grövre tyg så att den tål att arbetas i.

Äntligen börjar det bli lite fjutt i mina övervintrade pelargoner – nu blommar de för fullt. Min monstera är däremot ruffsig värre.

Trasmattor, broderade bonader, rotslöjd och små flätade korgar av näver. Handgjord keramik och knypplade spetsar. Älskar allt hantverk och allt med en historia.

Den här fina jugendbonaden hittade jag på Öland förra sommaren.

I tavelhyllan finns porslin vi ärvt av Jakobs pappa och så några loppisfyndade koppar längst ner.

Ja. Det var den måndagmorgonen det. En ganska lugn och skön start på veckan ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Måndagmorgonen”

  1. Dina bilder är så sagolika det känns som om du bor i en annan tid och i en annan värld. Jag älskar att gå in på din blogg och titta på de vackra bilderna och läsa din härliga text. ♥️ Mvh Åsa

    1. Känner exakt på samma sätt! Clara är sannerligen en doer värdig namnet. Det här med att hinna göra saker samtidigt som hon tar hand om tre barn (varav en ammas!), sköter bloggen/företaget och så dokumentera allt. Helt obegripligt för mig som nätt och jämt klarar av att ta hand om min personliga hygien 😅

  2. En sak som jag blir väldigt glad åt, är att plötsligt se kläder återkomma i bloggar och på instagram. Att de används om och om och om igen. Till och med flera gånger i veckan! Så som man gjorde förr, innan man skulle ha en ny outfit varje dag. Är det en trend? Att vi börjat gå tillbaka litegrann och det börjar bli okej att ha favoritplagg att nöta på? Hur som så blir jag glad att se personer med stor följarskara bära samma plagg flera gånger. Och denna klänning är förresten jättefin!

  3. Hur gör du med din monstera, behöver den planteras om? Min är också “ruffsig” och stor. Men fin 😊 Tack för en bra blogg!

    1. Jag har en jättefin monstera. Plantera i en så stor kruka som du vill att plantan skall bli och duscha sedan 1ggr/vecka så kommer plantan bli superfin!