Majnatten är en tavla

Herregud vad trött jag är efter en hel dags plåtande. Sov fyra timmar natten till igår och steg sedan upp tidigt på morgonen och satte igång med förberedelser. Annakarin anslöt efter jobbet och vi brände av bilder på hela sommarsläppet av Miss Clarity.

Jag hade tänkt lägga mig tidigt ikväll, typ vid nio. Men nu är klockan istället ett på natten. Blev sittande med Jakob i flera timmar vid kvällsfikat. Vi hamnade i ett sånt där prat-il som vi gör då och då. Något som jag föll för när vi blev ihop för fjorton år sedan och som jag fortfarande älskar. Att vi har så mycket att diskutera. Vi tänker tillräckligt olika för att det ska bli intressant. Och tillräckligt lika för att det avvikande inte ska kännas jobbigt eller läskigt. Och att vi utvecklas på olika håll och sedan tar med det där vi läser, hör i en podd eller pratar om med våra vännner, tillbaka till vårt ständigt pågående samtal. Det tycker jag så mycket om.

Men nu är det dags för mig att sova. Krypa ner bredvid Ulf och hoppas att han inte genast vaknar för att amma. Majnatten är som en tavla utanför fönstret. Det är orimligt ljust. Men jag kommer verkligen inte dra ner rullgardinerna och missa alltihop. Vill somna och vakna till den här tavlan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Majnatten är en tavla”

 1. Så mysigt! Känner igen det där med min man och mig själv. Finns ingen som utmanar mig så i samtal som honom och jag vet att han också är så tacksam över att vi vänder och vrider på saker och ting från olika perspektiv, kram till er och fin helg.

  Ser fram emot att se bilderna – kommer vara magi – känner det i magen!!! heja er!

 2. Jag känner också igen detta med min man. Jag hoppas och tror att alla har män det kan prata med om allt, högt som lågt. Förstår inte annars hur man kan stanna? Om man inte kan prata om allt.

  1. Jag tror att väldigt många pratar ”på riktigt” med sina väninnor mer än sin man. Det kan finnas annat de uppskattar hos mannen. Sen är det ju det faktum att man kan behöva ventilera OM mannen och då finns förhoppningsvis bra väninnor som lyssnar, stöttar och förstår.

  2. Lite som att tycka att den man lever/bor/är gift med ska ha alla egenskaper. Ingen kan man väl göra allt med. Eller önska allt av.
   En del män(kvinnor) är jättebra på ge trygghet medan andra är bra på laga mat eller diska rent. Din kommentar är säkert inte illa ment men vill öppna upp för att alla kan olika.
   Personligen uppskattar jag goda samtal. Men att kunna prata med min sambo om allt, njäe, det skulle jag inte ens vilja tror jag.

   Men du kanske mer menar att om den ena vill prata om något och den andre typ “stänger av”. Och man inte tillåts yttra sig om hög o lågt. Då borde man kanske gå ifrån relationen, eftersom det skulle jag kalla respektlöst.

   Det fina med olikheter är att i förhållanden kan en vilja prata mer och den andra inte. Men den personen kanske är en väldigt intresserad lyssnare.

 3. Jag föll också för att jag kunde prata om allt med min man. Känner mig fortfarande trygg med det men vi kan knappt diskutera saker som politik t.ex. eftersom vi står allt för långt ifrån varandra. Men min man är även min bästa vän, därför är jag extra rädd att förlora honom. (Har fina väninnor också.)

 4. Så fint. På alla sätt och vis.

  Önskar er en skön helg. Och att du nyser mindre än vad jag gör idag! Att vada sommardrömskt i isvatten var i efter hand ett ytterst tveksamt påhitt 😉 Kram!

 5. Tack för att du delar med dig av dina tavlor! Då ser jag mina tydligare på något vis. Vackert att lyfta!

 6. Alla dina bilder har gjort att jag vill resa på sommarsemester till Västerbotten, jag hoppas den blir av någon gång 🙂

 7. En helt fantastiskt bild.

  PS. Eftersom jag också saknar Erica så gjorde jag som du tipsade och lyssande igenom alla Tankar för dagen idag når jag var hemma själv utan man och barn. Väldigt avslappnade och givande. Roligast var den okända kvinnans handlingslista. Men många klokheter. Tack båda ni. Ni sätter på något sätt en guldkant på vardagen fast jag inte känner någon av er. Det känns väldigt fint.

 8. Hög igenkänning på prat-il!!! Älskar när jag och min partner hamnar i sånna! Det är faktiskt det enda jag värderar i ett förhållande. Att kunna prata och diskutera.

 9. Det är verkligen så fint ute nu. Jag sitter gärna på min kökssoffa och tittar ut genom fönstret. Ser denna skira grönskande lövsal i den sena timmen. Så härligt och livgivande !