Tillsammans

Vi hade bio med matlaget ikväll. Stina och Emil har på sin oinredda vind gjort iordning en supermysig biosalong. Och vi hade bestämt oss för att se Tillsammans. Som alla redan hade sett tusen gånger men som är för bra för att inte ses igen. Samt att det är en dokumentär om Jakobs uppväxt. Hehe.

I sista minuten kom vi på att det hade varit roligt att klä ut oss lite tidstypiskt. Jag hann inte tänka så mycket utan rafsade fram vad som fanns i garderoben. Blev väl mer 60- än 70-tal. Men härligt ändå. Folke däremot var klädd i äkta sjuttiotal från topp till tå. Till Jakob rotade jag fram farsans gamla plyschtröja och mina gamla utsvängda jeans (enda jeansen jag äger). Och så försvann han in på toaletten och när han kom ut därifrån hade han rakat av sig allt skägg och bara sparat mustasch och polisonger. Samt fönat håret framåt. DOG.

Kom på att han blev läskigt lik Peña från Narcos. Om han sportat skjorta med enorma slag, samt skinnjacka och pilotbågar. Vi måste snart ordna fest på detta tema, men med lite mer tid för förberedelse. Matchade perfekt med vår buss gjorde vi också.

Kvällssolen lös in genom fönstret och vi dukade upp allt gott fika vi kunde komma på.

Barnen fick dock se en egen barnfilm nere. Med en ransonerad mängd godsaker. Ser det som rent beskyddande att äta upp merparten själv. Barn och socker ni vet…

Några av våra fina ungar.

Albin och Ulrika klädde inte ut sig. De ser ändå ganska ofta ut som något ur Tillsammans. I alla fall Albin som är 100 procent progg. Eller okej 90 procent då.

Vi jämförde tjockleken på Ulfs och Ylva-Karins armar. Och ooade och aaade över sötheten.

Sen satte vi igång filmvisningen.

Till glädje för stora och små.

Jag hade inte jordens mest amningsvänliga klänning så jag fick krångla mig ur den till hälften.

Och för fönstret, som solskydd, hängde en enorm skolkarta över nordamerika. Bra lösning!

När filmvisningen var över och barnen för länge sedan försvunnit ut på gården för att leka. Då satt vi kvar och pratade. Som vanligt alldeles för sent för att det ska vara rimligt. Tur att det strax är sommarlov för alla så att vi kan vara uppe hur länge vi vill!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

40 kommentarer på “Tillsammans”

 1. Men herregud så härliga bilder!! 😍🙌🏻 Fantastiskt roligt med bio och utklädnad!

 2. Men vilken underbar idé! Vilka fantastiska upplevelser nu och härliga minnen sen! Så kul!

 3. Bilden på dig när du ammar Ulf är så fin att jag skulle vilja ha den som tavla! 😭♥️♥️

 4. Mest imponerad över hur din man gick all in för temat, han ser verkligen ut att kunna platsa i Tillsammans 😂
  Lite roligt för jag valde den filmen för nån månad sedan när jag var ensam hemma med barnen (16, 14 och 8 år) en fredagskväll för jag ville att de skulle få se lite 70-talsrealism om hur det var “på min tid”. Jag hade dock glömt bort vissa scener och även en del av handlingen, så de blev ju smått chockade av filmen medan jag satt och garvade och våndades om vartannat, till viss del av skam över hur det faktiskt var på den tiden.

 5. Skrattar högt! Älskar att Jakobs jeans sitter precis för tajt i grenen som allt var då. Ingen fara, ni har ju redan tre barn.

 6. Vilka vackra bilder. Ljuset är fantastiskt! Jag läser gärna ett inlägg om vilken kamerautrustning du använder. Vet att du skrivit om det tidigare men jag skulle gärna se ett uppdaterat inlägg på ämnet. Ha en fin vecka!

 7. Ylva-Karin! Det fylligaste namnet jag hört på länge ❤ Så himla mysigt ni har det, tänk när era barn är stora och fattar storheten i deras barndom!

 8. Åh! Älskar allt med detta inlägg! Amningsbilden på dig är typ det finaste jag sett <3 och Ylva-Karin! Vilket helt underbart fint namn <3

 9. Bilden av barnen på golvet, längst till vänster. Är overallen frotté? Jag bodde i en sådan i 10-årsåldern (född i mitten av 60-talet). Får grav 70-tals-frotténostalgi! Hade en princip identisk i plysch också.

 10. Haha men jävlar och herregud vilket inlägg. Bilderna, Jacobs fejs och allt annat! Topp! Så fint, “nytt”, roligt och såklart som alltid, jordnära.

  Du är en sådan enormt stark motkraft till all skit som florerar generellt. Både i verkligheten o på internets “verkligehet”.

  Din blogg förgyller mitt liv Clara. Hurra!

 11. 70-talsestetik alltså 😍
  Älskar att Jakob verkligen gick ALL in!

  Har ett lite kluvet förhållande till dubbelnamn (de blir lätt lite klumpiga och huggs av, men kan vara väldigt fina om man får till en bra kombo), men Ylva-Karin – så fin klang i det, plus ovanligt samtidigt som det är klassiskt. Gillar skarpt!

 12. Så ljuvliga och inspirerande bilder!!! Himmel vad fina ni är! Och jag vill också se ut precis sådär när jag ammar! Älskade detta inlägget så mycket. Vilken värme.

 13. Hahahaha, Jakob ser ut exakt som allas pappor gjorde på gamla foton, t ex mina föräldrars bröllopsfoto. guld!

 14. Så himla härligt allting!

  Men alltså den där bussen, den vill jag veta mer om! Vad har ni för planer för den? Jag önskar mig bilder och blogginlägg om den!

 15. Har en nyfödd. Är nyfiken på hur Ulf är. Hur sover han? Nöjd med att ligga för sig själv? Han måste vara enkel, hur hinner du annars med allt??

 16. Vilket härligt gäng ni verkar va´ 😀 Störtskön outfit o ljuvliga bilder. Go on girl!

 17. Folke ser väldigt road ut på bilden av er alla tre tillsammans. Vad tänker han, undrar man.

 18. Så fina bilder! Och Jacob är ju bara för mycket 70-tal!! Hade en lärare tidigt 90-tal som hade en sån tröja i plysch, fast den var beige…. Han var verkligen efter i modet:)

 19. Elsk elsk elsk!!! Fantastiske bilder. Babyene! Ammingen! Ungene! Kosen! Skjegget som ble bart!

  For ikke å snakke om bloggen i sin helhet! Og småkakene!

 20. Tack för alla era roliga, snälla och härliga kommentarer <3 de ger mig sådan bloggpepp att ta del av!