Vi hade bio med matlaget ikväll. Stina och Emil har på sin oinredda vind gjort iordning en supermysig biosalong. Och vi hade bestämt oss för att se Tillsammans. Som alla redan hade sett tusen gånger men som är för bra för att inte ses igen. Samt att det är en dokumentär om Jakobs uppväxt. Hehe.

I sista minuten kom vi på att det hade varit roligt att klä ut oss lite tidstypiskt. Jag hann inte tänka så mycket utan rafsade fram vad som fanns i garderoben. Blev väl mer 60- än 70-tal. Men härligt ändå. Folke däremot var klädd i äkta sjuttiotal från topp till tå. Till Jakob rotade jag fram farsans gamla plyschtröja och mina gamla utsvängda jeans (enda jeansen jag äger). Och så försvann han in på toaletten och när han kom ut därifrån hade han rakat av sig allt skägg och bara sparat mustasch och polisonger. Samt fönat håret framåt. DOG.

Kom på att han blev läskigt lik Peña från Narcos. Om han sportat skjorta med enorma slag, samt skinnjacka och pilotbågar. Vi måste snart ordna fest på detta tema, men med lite mer tid för förberedelse. Matchade perfekt med vår buss gjorde vi också.

Kvällssolen lös in genom fönstret och vi dukade upp allt gott fika vi kunde komma på.

Barnen fick dock se en egen barnfilm nere. Med en ransonerad mängd godsaker. Ser det som rent beskyddande att äta upp merparten själv. Barn och socker ni vet…

Några av våra fina ungar.

Albin och Ulrika klädde inte ut sig. De ser ändå ganska ofta ut som något ur Tillsammans. I alla fall Albin som är 100 procent progg. Eller okej 90 procent då.

Vi jämförde tjockleken på Ulfs och Ylva-Karins armar. Och ooade och aaade över sötheten.

Sen satte vi igång filmvisningen.

Till glädje för stora och små.

Jag hade inte jordens mest amningsvänliga klänning så jag fick krångla mig ur den till hälften.

Och för fönstret, som solskydd, hängde en enorm skolkarta över nordamerika. Bra lösning!

När filmvisningen var över och barnen för länge sedan försvunnit ut på gården för att leka. Då satt vi kvar och pratade. Som vanligt alldeles för sent för att det ska vara rimligt. Tur att det strax är sommarlov för alla så att vi kan vara uppe hur länge vi vill!