• annonssamarbete Matsmart.se •

Du är väl matsmart?

Jag har ju berättat att jag och Jakob är något av preppers. I källaren har vi vårt “Lill-konsum” med konserver, mjöl och gryner som vi bunkrar upp med en gång per år. Plus sånt där viktigt som tandkräm, buljong, toapapper och lite annat smått och gott man alltid vill ha hemma.

När vi bunkrar till källarförrådet brukar vi beställa mycket från Matsmart.se. Där säljs saker till 20-90 % rabatt. Livsmedel och förbrukningsvaror som annars bara skulle ha slängts bort. Eftersom de inte kan säljas i vanliga affärer. Det kan ha orsaker som

 • Förpackningsbyten (Att förpackningen byter färg och den gamla rensas bort)
 • Säsongsvaror (Tomteskum, påskmust etc som inte sålt slut i rätt säsong)
 • Korta eller passerade bäst före-datum (Som ris som är fullt ätbar i många år, men bäst före-datumet närmar sig eller har passerat och därför inte kan säljas i “vanliga” butiker.
 • Feltryck (Tex att det är svartpeppar i burken, men det står vitpeppar på locket)

Det är så dumt att sådan mat ska gå till spillo. Rent resursslöseri! Därför är det bra att Matsmart finns. Snällt mot både miljö och plånbok. Frakten är gratis om man beställer över 500 kronor och de skickar överallt i Sverige!

Nu inför sommaren la jag en beställning på sånt som jag vet kommer att gå åt. Som ingredienser till hemmagjord granola (brukar göra några rejäla laddningar på sommaren). Till det klickade jag bland annat hem honung, torkade bär och torkad frukt. Nötter och olika fröer. Det mesta ekologiskt.

Kunde inte låta bli att också klicka hem lite god lakrits och ekologiska kokoschips med choklad. Det finns faktiskt förvånansvärt många ekoalternativ på Matsmart.

Dessutom köpte jag massa pasta och pesto. Gör nämligen enkla strandluncher med det som bas.

Sortimentet hos Matsmart ändras hela tiden och partierna som kommer in är begränsade. Därför kan det vara smart att teckna upp sig på deras nyhetsbrev, för att vara först ut att få veta om vad som kommer in i webbshoppen!

Den här enkla och barnvänliga pastasalladen, med torrvaror från Matsmart, svängde jag ihop inför en badutflykt härom dagen.

Pastasallad med röd pesto (6 portioner)

400 g pastaskruvar

5 msk röd pesto

20 coctailtomater

1/2 gurka

30 små sockerärtskidor

10 rädisor

200 g ost i kuber (Fetaost, Herrgårdsost eller vad man nu gillar)

Gräslök (eller annan färsk krydda ex vis basilika eller koriander)

Salt och peppar

Gör så här

Koka pastan. Häll av det varma vattnet och skölj pastan kall i ett durkslag. Låt rinna av och rör ihop med peston.

Hacka grönsakerna och osten i mindre bitar. Rör ner med pastan och krydda med gräslök, salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite mer pesto för starkare smak! Servera genast eller töm över i en bytta med lock och ta med i picknickkorgen till stranden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Du är väl matsmart?”

 1. Vilket bra tips! Du är verkligen en av få som kan göra riktigt bra innehåll av dina samarbeten. Grattis till alla företag som jobbar med dig! Nu ska jag kolla upp Matsmart som jag inte hade hört talas om tidigare.

 2. Alltså det här är så smart, måste teckna upp mig på deras nyhetsbrev genast. Jag har dessutom precis fått tillgång till ett matförråd i källaren i vår förening, där jag tänkt ha torrvaror som jag “bunkrat” till bra pris. Sätter in det i plastlådor där så behöver jag inte vara rädd för eventuella skadedjur heller (inte för att jag sett något sånt i vår källare nånsin på de 19 år jag bott där, men better safe than sorry, hehe).

 3. Hej Klara,

  Får jag fråga dig hur du fick hem din beställning? Hur var det packat? Jag undrar för att jag fick allt jag beställde täckt med “spad” från en bönförpackning som gått sönder. Nu var det väl inte hela världen, det gick att tvätta bort och allt annat gick/går att använda. Jag tyckte nämligen att deras egen kartong var i allra tunnaste slaget.
  Men tanken är jättebra! Jag tycker att fler butiker borde kunna sälja ut så kanske allt svinn blir använt.

  1. Det är jättebra att det finns, men har tyvärr fått fel leverans mer än en gång… senast beställde jag ett flak med 26 Mer drickor men fick bara 2, och även betala för de 26 innan jag upptäckte det. Krossade chips och uteblivna saker man beställt. En kompis som även fått fel 3 gånger, lite trist samtidigt som det är en bra sak..

  2. Jag beställer regelbundet från Matsmart, och har bara rätten trasig artikeln gång. Då var de supertrevliga på kundstjänst och det var inga konstigheter att reklamera!

   1. Jag fick hem allting väl förpackat. Har aldrig varit med om att något kommit fram trasigt. Kanske hade du otur med din leverans? Hoppas det! Matsmart kundtjänst borde kunna hjälpa till med kompensation för det trasiga 👍

 4. Verkligen älskar denna hemsida! Alla vinner (förutom butikerna då kanske)! Både ekonomiskt och ekologiskt hållbart. Det roliga är att det nästan är svårt att komma upp i summan för gratis frakt. På min Ica kan jag utan problem komma upp i den summan för mat till två dagar. Jag blir till och med lite sur när jag ser reklam om Matsmart för att jag tänker att det blir större konkurrens om varorna. 😉

  1. Tänker att det i och för dig inte är särskilt matsmart att få varor hemlevererade med en stor bil. Åtminstone inte om man som jag bor i en stad där jag alltid själv cyklar och handlar annars.. Därför tar det emot lite för mig att beställa genom sådana sidor.

   1. När jag beställt från Matsmart hämtar jag mitt paket på postens utlämningsställe vilket är det samma som min vanliga butik, dit jag går el cyklar… Jag ser ingen skillnad i om de varor jag bär hem kommit till affären med en postbil, ICAs egna lastbilar, mejerileverantörens bilar osv.

   2. För mig är alternativet att åka 2 mil för att ens komma i närheten av de priserna. Transport är absolut en viktig faktor, men där jag bor har de ofta 100 beställningar i närheten av mig. Då är ju detta klimatsmart. Hellre att en person kör ut varor till 100 personer, än att 100 personer ska köra till butiken och sen hem igen.

 5. Vid första anblicken: “Suck, ännu ett matsamarbete” (som många andra influencers). Sedan: “Aha, varor som annars inte kan säljas, vilken BRA grej!”

 6. Så bra! Trodde det var kört med hembeställning av mat i och med flytt från storstan. Framförallt för att bunkra upp i skafferiet!

 7. Blir sugen på att testa! Men en fråga: hur mycket rymmer en av deras lådor? Såg att fraktkostnaderna beror på hur många lådor man beställer, så vill bara få en uppfattning om en låda är en skokartong eller flyttlåda i storlek?

  1. De är ganska stora tycker jag. Senast jag beställde så var det 19 (!) kg i en låda. När man beställer så ser man hur många procent av en låda man fyllt. Jag har dock aldrig gjort en beställning för under 500kr så då spelar det ingen roll eftersom det är fraktfritt då.

 8. Varje gång jag har beställt därifrån har det varit så konstiga produkter… Väldigt mycket i sortimentet är sånt jag inte är intresserad av, typ energidrycker och bars och sånt. Det jag vill ha upplever jag inte alls som särskilt billigt – kanske för att det är typ René Voltaire och andra svindyra märken som jag inte skulle välja annars. Hur som helst, jag har i alla fall beställt några gånger, men varje gång blivit besviken för att müslin var seg istället för crunchy (okänt märke), deodoranten inte luktade gott (vet man ju inte i förväg) osv. Så för min del har det verkligen inte blivit matsmart. Bra initiativ, och om jag kunde hitta mina “vanliga” basvaror här till ett lägre pris pga feltryck eller kort datum så vore det ju guld! Men icke.

 9. Hej, jag tycker det låter jättebra med matsmart och en hemmabutik men hur gör ni med mjölbaggar? Jag är envis och vill köpa ekologiskt men trots att jag lägger mjöl, socker, potatismjöl mm i frysen en vecka innan jag stoppar in det i skåpen så kommer dom tillbaka med några års mellanrum ändå. Dammsuger skåpen, torkar, låter stå tomt i ca en månad, kastar allt med minsta tecken på mjölbaggar (och stoppar annat i frysen en vecka), flyttar aldrig saker mellan skåpen, förvarar ALLT i plastpåsar eller burkar men lik förbannat så får vi nya ändå eller är det samma “gamla” som kan överleva i 1-2 år utan att vi märker av dom? Blir helt knäckt för denna gången har dom dessutom flyttat från ena till andra skåpet och bortsett från att det är jobbigt att sanera så kostar det ju hur mkt som helst att kasta alla torrvaror med jämna mellanrum.