Här har ni sommarens “lilla” sidoprojekt. Nämligen Operation Få Ordning på Källaren. Det är inget litet jobb. Det är enormt. Vi har så mycket bröt och skit att det inte liknar någonting. År av att sakna bra system har tillslut ackumulerats till ett totalt kaos. Så nu är det vi som ska städa.

Jakob bygger förvaring och har tänkt ut ett smart system för allting. Och han bär upp lådor allt eftersom som jag få sortera. Just nu är det kläderna som ska gås igenom.

Här ligger allting nedtryckt huller om buller. Sånt som ska slängas, skänkas, hivas åt fanders. Och sånt som ska sparas. Det är inte lite grejer det handlar om.

Tycker själv att det är helt sjukt att vi ens har alla dessa saker. Och visst ska mycket bort – men det mesta ska faktiskt sparas. Vi har ju tre barn med fyra år mellan varje. Det behövs alltså kläder för barn mellan 0-8 år. Ytterkläder, innekläder, skor för alla säsonger. Det BLIR mycket.

För att inte tala om mina egna kläder. Kan inte göra mig av med mina vackra vintageklänningar och alla gamla Miss Clarity-modeller (måste spara ett ex av varje såklart!). För barnen att botanisera i och barnbarn och syskonbarn att ärva. Om de vill.

Samtidigt som det känns jobbigt och närmast oöverstigligt känns det också skönt. Att äntligen få ett system som funkar i längden.