• annnonssamarbete Gardena •

Grönare, skönare gräsmatta

Jag älskar ju att arbeta i min trädgård. Gräva, plantera, vattna och pyssla om. Vad jag däremot INTE älskar är att klippa gräset. Det har varit vårt ständiga trätoämne här hemma. Vem som ska göra det – och varför det inte redan gjorts? Och det är faktiskt en stor anledning till att vi låtit mycket av gräsmattan bli grus eller blomsteräng. Jag vill liksom inte ta av min dyrbara trädgårdstid för att hålla efter gräsmattan.

Samtidigt är gräsmattan viktig. Eftersom den håller samman trädgårdens alla planteringar. Och är den givna platsen för att spela krocket, fotboll, öva på att hjula och gå på händer på. Eller bara ligga på rygg på och titta på de lätta sommarmolnen. Men ärligt talat har jag NOLL intresse av att lägga ner tiden som krävs på att få en fin gräsmatta. Det har också gjort att skicket på vår gräsmatta varit ganska dåligt. Fullt av tuvor och ogräs och bruna fläckar.

Ända sedan våra närmsta grannar skaffade robotgräsklippare har jag velat ha en jag också. Jag har liksom insett fördelarna. Deras klippare gör inget väsen av sig, smyger bara omkring i trädgården och håller fint. Diskret och väldigt icke-störande. Precis en sådan lösning har jag också velat ha! Dessutom är det bra för gräsets kvalitet att klippas ned lite och ofta. Tvärtemot hur vi brukat göra – sällan och mycket. Något som gjort gräsmattan ful och tufsig.

Så när motorn i vår gamla bensindrivna gräsklippare skar sig bestämde jag att vi skulle köpa en robotgräsklippare istället. Valet föll på en Gardena smart Sileno robotgräsklippare.

Varför blev det just en Gardena? För det första har jag många trädgårdstillbehör från Gardena sedan tidigare. Märket känns rejält och pålitligt och borgar för god kvalitet. Viktigt när man investerar i något som ska hålla så pass länge som en robotgräsklippare. Dessutom kan man installera deras klippare helt på egen hand, i några enkla steg. Men det bästa av allt? Gardena smart Sileno är en av de absolut tystaste modellerna på marknaden! Tystnaden är ju den viktigaste aspekten tycker jag. Att aldrig oroa sig för att störa andra med sitt gräsklippande. Och själv slippa bli störd när man sitter ute och helst bara vill njuta av fågelkvitter.

Genom att ladda ner Gardena smart App kan du koppla robotgräsklipparen mot din smartphone. Du kan alltså befinna sig på andra sidan Sverige och fortfarande se till att gräset klipps därhemma. All information om klippningen samlas sedan i appen som finns gratis för både iOS, Android och webb. 

Via appen kan du själv välja klipptider. Och SensorCut-systemet känner av vart gräset behöver klippas och klipper från olika håll så att du slipper massa tråkiga ränder i gräsmattan. Och har du Gardenas bevattningssystem Smart Water Control kan du såklart synka klippningen med det.

Nu har vi haft robotgräsklippare i några veckor – och jag kommer aldrig gå tillbaka till motorgräsklippare igen. Framförallt är allt tjafsande om vem som borde klippa gräsmattan förbi. Nu lägger jag tid på mina rosenrabatter istället. Och njuter av att se gräsmattan hållas välklippt och fin. Utan att jag behöver lägga två strån i kors!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer på “Grönare, skönare gräsmatta”

 1. Det absolut bästa vi gjort sedan husköpet- robotklipparen!
  Inget mer tjafs om vems tur det är att klippa eller för mig som alltid får hösnuva….

 2. efter 8 veckors sommarlov är åkgräsklipparen, hörselkåpor och 2 hektar mark en skänk från ovan ibland, hahaha. “nä tyvärr… mamma höööör inte ert bråk. mamma klippa gräset” 😉
  När barnen slutar slåss så kanske den där robotgräsklippare inte vore så dum 🙂

 3. Lyckliga dig! Härligt med en robot. Vi har tyvärr en gräsmatta som väldigt få robotar om ens någon klarar av. Den har nämligen väldigt utmanande backar på 35 grader, som gör att ingen robot jag hittills sett klarar den. I övrigt har vi en väldigt liten gräsmatta. Önskar så att vi kunde hitta en robot som klarar detta.
  Förstår din lycka över din robot och dessutom blir gräsmattan så fin med regelbunden klippning.
  //Berith

   1. Tänker på min treåriga dotter…ett av de första orden hon lärde sig att säga var “robotgräsklippare”. Knasigt men gulligt😍😆

  1. Hej! Vi chansade och köpte en från Workx för ca 7000:- vi har en tomt på 1400kvm och väldigt muöycket lutning på flera ställen, mer än er till och med och det klarar den galant trots att det på papperet ser ut som den inte ska göra det 😊

 4. Så himla smart med robotklippare, jag skulle gärna ha en, men jag blir förtvivlad när jag läser om stackars igelkottar som fått t ex tassen avklippt och i värsta fall dött av skadorna… Så himla tragiskt! Finns det nån klippare som har skydd mot det eller kommit på nån smart lösning på det hemska problemet?

  1. Ett tips är att bara köra gräsklipparen på dagtid mellan 10–16 då igelkottarna inte är aktiva.

  2. Jag har sett rekommendationer om att klippa mellan 10-16 då igelkottarna inte är aktiva. Min mamma har haft robot i kanske 4-5 år och inte haft några problem förrän detta år då hon helt plötsligt hade en dagaktiv igelkott ett tag. Då fick gräsklipparen snällt vila ett par veckor 😀

 5. Finns det ingen sommarledig ungdom i byn som vill tjäna en liten slant på gräsklippning? Guld värt för många <3

 6. Hej,
  Frestas också av tanken på en robotgräsklippare. Dessvärre blev jag avskräckt efter att ha hört att de är igelkottens fiende nr 1. Den skalperar kottarna. Det värsta är om de är på under sena kvällar och nätter när kottarna är ute och letar mat …

 7. Låter underbart! Undrar en sak. Var köper du dina baddräkter? Jag skulle vilja ha en som sitter mer ner över rumpan och ”täcker” mig. Gärna med en retro touch som jag sett att du har. Vore supertacksam för tips!

 8. Jag älskar att klippa gräs. Podd eller sommarprat i öronen och sen har jag 1.5 h “egentid”. Vi har stoor gräsmatta då vårt hus är byggt på gammal åkermark på 50talet. För nåt år sen köpte vi till en remsa åkermark bredvid. Så nu ligger vår tomt på nästan 4000 kvadrat, med några stora träd och resten gräsmatta. Varje år planterar jag lite fler träd, buskar och häckar för att minska ner mängden gräsmatta, men det tar sin tid då det kostar en del med nya buskar och träd. Tack och lov har vi en Husqvarna rider sittgräsklippare, annars hade det nog varit jobbigt att klippa. 3 ggr på två veckor klipper jag.

  1. Jag älskar också att klippa gräset!! Barnen åker med och lär sig köra den, men det bästa är allt gräsklipp som vi använder till täckodling.

 9. Vi har åxå köpt en nu, men jag känner mig ändå lite kluven då jag hört att de ständigt korta gräset är negativt för våra viktiga insekter… 🙁

  1. Vi håller gräset kortklippt där barn o vuxna springer för att göra det otrivsamt för orm o fästingar. Har sått remsor med ängsblommor på strategiska ställen runt om tomten som får blomma ut innan det slås. Finns färdiga fröpaket som bin och fjärilar älskar. Mer lättskött än rabatt och ger vackra blommor, fjärilar och glada humlor att titta på för oss.

   Fjärrstyrd robotgräsklippare lät ju toppen. Men tvekar pga skaderisken för djur. Åkgräsklippare o hörlurar med musik alt röjsåg funkar än så länge.

 10. Skulle vilja ha en till stugan men känns onödigt då vi har en fungerande. Maken är alltid så stressad över gräset. Det tar en timme att få ordning på det och jag och barnen vantrivs med oljudet. Vi åker ju till landet för tystnaden inte för att lyssna på gräsklipparen. Hoppas den ger upp snart så vi måste skaffa en ny!

  1. Vi sålde våran välfungerande gräsklippare när vi skaffade robotgräsklippare. Det bästa vi gjort, både att sälja den gamla (var förvånad över att det fanns efterfrågan) och att köpa robotgräsklipparen. Ingen stress över gräset längre! Och inget åbäke som står och tar plats i förrådet.

 11. Apropå samarbete! Du utlyste en tävling på Instagram i samarbete med Neato (robotdammsugare). Undrar bara om vinnaren är utsedd?(Öppen för att det är jag som varit ouppmärksam och missat! 🙄) Lite nyfiken då jag ej sett något varken på din insta eller Neatos.

  Ha en fortsatt skön sommar!

  Anki

  1. Hej Anki!
   Tävlingen är avslutat och vinnarna har publicerats i kommentarfältet på inlägget på instagram, så hade du vunnit hade du fått en avisering och blivit kontaktad av mig personligen =)
   Håll utkik efter andra roliga tävlingar, plötsligt händer det!
   Vänligen
   Charlotte, assistent

 12. Vi har haft robotklippare i många år och det är det bästa jag någonsin köpt för pengar