Identitetskris under uppsegling

Har bokat klipptid, olaplexbehandling och frans- och ögonbrynsfärgning nästa vecka. Har inte klippt mig på ett och ett halvt år och vaknar varje morgon med dreadlocks i nacken. Känner mig så redo för en ny look! Har sett bedrövlig ut i håret EXAKT hela sommaren. Men det har varit meningen. För att jag ammar och vet att den där sedvanliga, oundvikliga efter-graviditeten-krisen ändå kommer först efter några månader. När jag ser mig själv i spegeln en dag och bara VEM ÄR DET DÄR?! VEM ÄR DEN DÄR MÄNNISKAN?! Och då vill jag ju inte redan ha klippt av mig allt hår och skaffat en ny stil. För då måste jag ju bara göra om det igen. Krisen sitter nämligen inte i hur jag ser ut – utan i själen. Därför är det lika bra att invänta den själsliga krisen för att sedan ta itu med det yttre.

Jag pinnar i alla fall massor av bilder på min tänkta frisyr och tycker samtidigt att det är lite pinsamt. Som om jag tror att jag ska bli sådär snygg som tjejerna på bilderna. Bara för att jag klippt mig. Och i slutändan tänker jag ändå låta min frisör Helen bestämma vad som ska ske. Hon vet ju bäst. Jag har också bett min syster att sätta ihop en mood board på en ny klädstil. Med en annan typ av klack. En ny silhuett på kjolarna. En kofta i en oväntad färg, tillsammans med ett helt nytt hår. Jag ber inte om hjälpen för att jag inte kan tänka själv, utan för att jag älskar när duktiga människor som jag litar på hjälper mig att tänka nytt. Så jag inte fastnar i mitt eget huvud och dess inkrökta banor.

Kanske kommer förändringen inte synas lika tydligt för andra – som den kommer att kännas för mig själv. Men det handlar heller inte om andra. Utan om mig. Om att ha en sedvanlig efter-graviditeten-identitetskris under uppseglande. Och känna behovet av att staka ut en ny riktning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Identitetskris under uppsegling”

 1. Spännande!
  Jag gillar bilden av dig i mörkt kort hår. Den hade jag inte sett tidigare. 🧑

 2. Men alltså du har ju varit vrålsnygg i precis varenda frisyr o färg du har testat på! Kan ju inte bli annat än kanoners! Skönt med lite förändring, förnyelse, att få rå om sig själv lite grann. Jag känner mig så mkt fräschare när jag färgar håret o målar naglarna, små grejer som gör ett jättelyft för känslan. Känner mig väldigt vilse i garderoben, är under viktresa så det är svårare än vanligt! Längtar också efter att känna att jag hittat mig själv i en klädstil, men lite lugnande att tänka att det är något man utvecklar efter hand. Måste känna efter vad som är “jag” nu!

 3. Det där med att låta nån annan bestämma stilen—det var ju en ide. Har själv helt villat bort mig när det gäller min stil. Vet inte vad jag tycker om längre. Tipsa gärna senare när du har fixat nya kläder o stil. Skulle gärna vilja veta hur det gick.

 4. Fick barn i februari och väntar fortfarande på att den inspiration som kom i slutet av graviditeten när allt var obekvämt ska komma tillbaka, då hade jag nämligen skapat världens häftigaste stil. I huvudet (och pinterest). Födde barn och kom på ”ja just det, blev inte roligare än såhär”, men det som väger upp det är att mitt barn vägrade vagn och så nu ägnar jag mycket tid åt snygga bärsjalar istället 😂

 5. Ha! Känner igen mig så mycket! Har också fått ett tredje barn för två månader sedan och vet precis vad som väntar med identitetskris efter de andra två. Är inte där riktigt än men vet att det kommer 🤪 ser verkligen fram emot din ”förvandling” 😊

 6. Det är väl ok att ha lite identitetskris och ändra frisyr. Det viktigaste är ändå att barnen får trygghet och kärlek och att hemmet är en trygg och stabil plats för hela familjen.

 7. Tycker du passar så bra i din naturliga hårfärg. Enklast att underhålla också. Stort lycka till!

 8. Inspirerande! Vore väldigt kul att få kika på dina moodboards också! Är mycket intresserad av de här nya kjolarna och klackarna!

 9. Kul med ett bildspel! Vet inte om du haft det förut? Det får vi önska oss mer av i kommande inlägg..

 10. Så spännande att se den nya stilen. Men måste säga att du har sett fantastisk ut på alla sommarbilder. Och har så fin klädstil med alla fina klänningar.