Det Àr sÄ mysigt att smita ivÀg med barnen pÄ tu man hand ibland. Idag lÀmnade jag smÄpojkarna hemma och tog med mig Bertil pÄ marknad.

Vi delar samma intresse för gamla hus och grejer sÄ jag tÀnkte att en eftermiddag pÄ hembygdsgÄrden skulle passa oss perfekt. Bertil förevigade mig. VÀldigt praktiskt att han blivit sÄ duktig pÄ att hantera min kamera.

Vi stod och tjuvlyssnade utanför VÀsterbottenslogen, pÄ fiolspelarna dÀr inne. Blev sÄ sugen att dansa folkdans nÀr jag hörde det. Det var vÀldigt mÄnga Är sedan sist.

Bertil klÀttrade upp och satte sig och njöt utsikten. Han Àr bra pÄ att klÀttra. I stan brukar han klÀttra upp i lyktstolparna och det Àr ju lite mer utmanande.

SÄ gick vi runt och kollade i alla gamla hus. I den vackra gamla ladugÄrden

Och storstugan med gul dörr. NĂ€sta Ă„r SKA jag sĂ€tta humle kring garaget och lĂ„ta den klĂ€ttra lĂ€ngs vĂ€ggen. Är sĂ„ vackert gammaldags.

Jag fÄr en sÄdan fridfull kÀnsla i sÄ hÀr gamla hus. Obs obs för snyggaste bÀddningen man kan tÀnka sig! Hade ocksÄ en kökssoffa som sÀng nÀr jag var liten. Den var i kortaste laget men det struntade jag i. Tyckte att det var sÄ mysigt.

En sÄdan hÀr sÀnghimmel hamnar pÄ önskelistan. Och kolla in de vackra vÀggmÄlningarna!

Jag Ă€lskar vĂ„r fĂ€rgstarka inredningshistoria. GrĂ„tt, vitt och beige har inte direkt varit standard. Man fĂ„r ocksĂ„ tĂ€nka att fĂ€rgerna blekts med tiden. Det vi ser nu var förmodligen ÄNNU knalligare för 150 Ă„r sedan.

Den hÀr blandningen alltsÄ <3

Se vilket vackert skÄp frÄn 1852. Vilken lycka att vi ocksÄ har ett sÄ vackert allmogeskÄp hemma i huset. Det rymmer hela min karaffsamling.

Röda pelargoner i terracottakrukor Àr torpartjusigt. Det har jag varje sommar hÀr hemma.

Det hÀr blomterarrangemanget ska jag kopiera tror jag. Soppterrin med rönnbÀr och annat vackert nedstucket.

Vi gick runt bland stÄnden med hemslöjd. SÄg rotsmycken av björk gjorda med fantastisk precision. Blev Ànnu mer nöjd över den stora rotslöjdsask med lock jag har hÀr hemma.

Bertils fina kompis stod och sÄlde örter och svamp i ett av stÄnden.

SjĂ€lv slog jag till pĂ„ perenner. Ångrar nu att jag inte ocksĂ„ köpte dockaklejan. Men det blev i alla fall knallrosa stjĂ€rnflocka. Precis vad jag inte behövde men vĂ€ldigt gĂ€rna ville ha!

Ångrar ocksĂ„ att jag inte köpte kantareller. Hittills har jag inte hittat en enda svamp pĂ„ mina vanliga svampstĂ€llen.

Vi avslutade med ett besök i bagarstugan för att köpa mjukaka.

Jag vill ocksÄ lÀra mig baka mjukkaka i bagarstuga.

Vi smög omkring bland husen i nÄgra timmar och kÀnde den dÀr stillsamma friden man bara kÀnner i riktigt gamla hus.

Sedan pep vi hem igen. SÄ tacksam för en lördag i sÀllskap med storpojken.