• annonssamarbete Länsförsäkringar Västerbotten •

Ta det säkra före det osäkra

Länsförsäkringar Västerbotten har varit mitt försäkringsbolag ända sedan jag flyttade hemifrån för tolv år sedan. Så småningom blev det min bank och sedan några år tillbaka är det också min företagsbank. Jag gillar Länsförsäkringar helt enkelt! Varför? Bland annat för att de är kundägda – vi kunder äger tillsammans bolaget. Inga externa aktieägare med krav på avkastning och stora vinster. Utan ett gemensamt ansvarstagande.

Deras mål är inte att tjäna så mycket pengar som möjligt, utan att erbjuda prisvärda produkter och hög servicegrad. Blir det pengar över, går de till oss som kunder och delägare. Antingen i form av återbäring eller sänkta premier.

Nå väl. Vi har gjort många ombyggnationer på huset senaste åren – bland annat en punschveranda och ett garage. Så det var hög tid för mig att gå igenom min försäkring och säkerställa att jag har rätt skydd!

I somras fick jag således hembesök av trevliga Urban på Länsförsäkringar Västerbotten. Tillsammans gick vi igenom fastigheten och dess försäkringsbehov. Vi kollade hur garaget var beskaffat. Varmbonat? Kvadratmeter? Dessutom kontrollerade vi så att lösöret i vårt hus hade rätt försäkringsvärde. Sånt är också viktigt att justera. Vi tecknade ju försäkringen när vi var nyinflyttade och knappt ägde några saker. Idag är huset betydligt mer välinrett och ska såklart försäkras i enlighet med det.

I samband med besöket fick jag också många bra tips och råd om hur jag bättre kan skydda min fastighet mot skador. Vi kollade lite särskilt på sådant som är riskområden för ett hus. Om hängrännorna fungerar, om pannrummet är korrekt beskaffat, om det står rätt till med avrinning och golvbrunnar i kök och våtutrymmen.

Jag fick stjärna i kanten från Länsförsäkringar – tack vare vårt nylagda tak och hängrännor med exakt rätt lutning.

Med det här inlägget vill jag helt enkelt påminna dig om att det är viktigt att uppdatera din försäkring då och då. Särskilt vid större renoveringar och tillbyggnationer. Eller om du införskaffat lösöre som i sig kan vara väldigt värdefullt. Har du till exempel jättedyr skidutrustning, dyra sportcyklar eller instrument – ja då kan det vara läge att höja upp din hemförsäkring. För att ha ett bättre skydd vid brand eller inbrott. Ta det säkra före det osäkra, liksom.

Uppdaterar din hemförsäkring hos Länsförsäkringar Västerbotten gör du enkelt genom ett telefonsamtal. Och har du frågor och funderingar på vad din försäkring egentligen täcker kan du ringa dit och få klara besked.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Ta det säkra före det osäkra”

 1. Bra inlägg och viktigt att ha försäkring som stämmer med verkligheten i nuläget. Jag har alltid haft Länsförsäkringar (från början för min del Allmänna Brand, sen Wasa och nu LF) och har alltid varit nöjd. Nu har jag som du även LF som bank och det är toppen att inte gynna storbankerna tycker jag!

 2. Länsförsäkringar är oslagbara både som försäkringsbolag och som bank.

  Bryr mig aldrig om att ens jämföra med andra bolag eller banker.

  Ser ingen vits med det. Vill ändå ha mitt lokala LF kontor. Det är värt så mycket mer än eventuella kronor.
  Vägrar gynna storbolag o banker som alltjämt gör bort sig.

  Är dessutom superenkelt att få kontakt med LF, alltid. Och väldigt enkelt att byta till dem.

  1. Alla får ju det, mer eller mindre.
   Vi får varje år sänkt premie med fler hundra kronor. Utan att vi behöver göra nåt.
   Detta tackvare att vi har bank o försäkringar hos LF. Men då vi “bara” hade försäkringar där så var det samma sak. Sänkt premie tackvare att flera är försäkrade.

 3. Önska inlägg, kan man göra det?
  Jag bor och är uppvuxen i Göteborg och ska utbilda mig till socionom och jobb finns ju överallt i landet och Norrbotten har lockat länge. Du som bor i Norrbotten skulle inte du kunna göra ett inlägg med för/nackdelar men också liksom… var i Norrbotten kan man bo utom i och strax utanför Umeå?

  /Okunnig Göteborgare

 4. Ni som har LF som bank, betalar ni verkligen den angivna boräntan eller har ni prutat ner? Bleck ute nyfiken på att samla allt men deras priser är långt över min nuvarande bank SBAB.

  Samt undrar jag om du Clara skaffade gravidförsäkring samt vilka för/nackdelar du såg – med tanke på att allt gick bra o att du har en frisk bebis.