En annan slags tisdagsmorgon

Vaknar tidigt av kusinerna som leker på nedervåningen. Drar på mig morgonrocken och tjocksockarna och bär Ulf på höften. Skjuter upp den tröga tunga spegeldörren som alltid sväller om sommaren. Och känner värmen från nedervåningen välla mot mig. Doften av vedspis och kaffe. Bullar som värms i ugn. Vi dricker påtår i lugn och ro medan barnen redogör för nattens drömmar. Jag betraktar termometern. Det var tre minusgrader inatt.

När storbarnen blir otåliga skickar vi ut dem att härja. -Gå upp i skogen vettja! Kolla hur många lingon ni kan hitta! Sedan klär Anna och pappa på sig blåställ och flytvästar och ror ut i den kalla morgonen för att vittja näten. Vi hoppas på fiskelycka. Har vi nog många abborrar blir det till att röka fisk ikväll.

Jag pillar in några fler vedträn i pannan. Och i tystnaden som uppstått lägger jag mig på soffan och ammar. Slumrar om ännu en stund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “En annan slags tisdagsmorgon”

 1. Vilken underbar tillvaro!
  Också så bra skrivet, som en inledning till en bra roman/bok – vill gärna läsa hela den “boken”!

 2. Vilket finstämt och vackert inlägg! Kan inte låta bli att tänka på hur otroligt sunt det är när det får vara stilla runt omkring, och så det att tillbringa tid ute. Min bästa och hälsosammaste grej med barnen är att promenera i skogen, helst med en i taget. Först kommer lugnet bland det gröna. Sedan kommer tankarna och orden. Berättelser om deras liv. Det viktigaste en mamma kan lyssna till. Ha en fin fortsatt tisdag 🤗

  1. Vad fint skrivet. Det ska jag ta med mig till när/om jag får barn. Att låta det ta tid, på en fridfull plats.

 3. Du skriver så underbart målande! Riktigt känner ju hur det luktar och smakar om påtåren!!

 4. Så underbart det låter!
  Jag kan riktigt känna doften från när jag var barn och spenderade somrarna i en by utanför Haparanda.
  Ren kärlek.