Skapar mina egna traditioner

Jag älskar att vara vuxen och få bestämma. Skapa mina egna traditioner, som bildar ett liv. Som att ha ett matlag. En rabatt med aprikosa och knallröda vallmoblommor. Som jag klippa in buketter av. Att alltid duka med fint porslin. Och att första matlaget efter varje fiskevecka alltid bjuda på abborrklämma hemma hos mig.

Sånt gillar jag att få bestämma.

Så idag gjorde jag precis det.

Hade dock först en riktigt härjig arbetsdag. Startade med ett långt telefonmöte med alla mina annonssäljare. De börjar bli ett helt gäng nu och de är så bra allihopa! Mutade Ulf med majskrokar under tiden. Och sedan betade jag av en lång radda mail och arbetsuppgifter som min assistent Charlotte hade spaltat upp åt mig. Allt medan Folke roade Ulf. (Folke var hemma krasslig idag). Sedan åkte jag och vaccinerade bebisen på BVC och uträttade massa ärenden. Och när jag kom hem städade jag nedervåningen innan jag började med middagen till matlaget.

Phju…var väldigt trött när det äntligen var dags att äta. Men efter en stunds surrande och lite mat i magen var tröttheten som bortblåst.

Ganska mysigt att börja tända stearinljus igen. Och kura ihop sig tillsammans i skymningen.

Köket alldeles immigt efter potatiskok mot kalla rutor.

Nyrökt abborre med färskpotatis och skirat smör.

Svårslaget gott i sin enkelhet

Det bästa med att laga all mat till matlaget är att Jakob tar all disk, efterrätt och service under kvällen. Så då kan jag luta mig tillbaka i en fåtölj och dega.

Bästa gänget! Vilken glädje att ha ett matlag. Kanske är vi uppe i 80 regelrätta matlagsträffar nu? Men däremellan ses vi ju lite nu och då mitt i veckan och delar en hämtpizza eller lite varmkorv. Konstigt att man kan ha så mycket att prata om trots att man ses jämt.

Som sagt. Älskar att vara vuxen och skapa mina egna traditioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Skapar mina egna traditioner”

 1. Det låter alldeles underbart! 🙂 Jag önskar att en del av stadsborna också var lite mer av matlagstypen. Sov gott!

 2. Så fint och mysigt! Gott!

  Jag vill också ha ett matlag! Någon annan som vill det och som bor på sydvästra Tjörn? (Rönnäng/Skärhamn med omnejd)

 3. Åh, så fint <3 Jag tycker det är lättare att prata med dem man pratar ofta med. Har några riktigt goda vänner som jag pratar med extremt sällan och då vet man inte riktigt var man ska börja för att hinna med allt. Ju oftare vi pratat genom åren desto mer har vi sagt varandra. Underligt.

 4. Mysigt med matlag- själv har jag varit med i ett ”fix och städlag” i 22 år. Det är den bästa hjälpen när mina tre grannkvinnor kommer och gör ”hemtjänst” hos mig och jag ger tillbaka nästa gång till någon av dem. Vi har gjort allt möjligt tillsammans under åren. Planterat häckar, tapetserat, städat, röjt, sytt, städat bilar och målat hus. Tänk vad mycket vi får gjort fyra st en vanlig vardagkväll sen avslutar vi förstås med att äta och prata. 👍att hjälpas åt är toppen och vardagsgemenskapen härlig och viktig.

 5. skönt att ha egna säljare. jag får byta hatt mest hela tiden. pitcha in idéer ena minuten och producera material på fjället den andra. visserligen ger det mig en hel del variation, men kombon kreativt arbete och att vara på säljhugget är udda och jag behöver mata mig med inspiration hela tiden.

 6. Skulle gärna vilja veta mer om hur det kan se ut när din assistent Charlotte spaltar upp massa arbetsuppgifter och mail etc.

  Jag har genom hela livet verkligen haft svårt att automatisera vardagsuppgifter, hålla fokus och göra en bra jobbstruktur/planering och få gjort det som behöver göras.

  Så himla nyfiken på hur andra ”får till det”. Vad som funkar eller inte funkar? På ett väldigt konkret sätt.

  Hur ser att göra listorna ut? Riktigt detaljerade eller ’chunkas’ saker ihop? Sparas dom gamla listorna? Digitalt bara eller block ibland? Vilka appar? På vilket sätt används dom? Hur ser mailinkorgen ut? Etc.

  Skulle vara väldigt intressant att få veta mer om!

  1. Håller med! Har också svårt med detta. Skriver ibland långa listor men svårt med struktur, överblick och att prioritera. Blir så lätt att man blandar små och stora uppgifter, viktiga och oviktiga (men kanske roliga). Skulle vara intressant att få en inblick i Claras planering och arbetssätt 🙂

 7. Vad härligt ni har det 💕 Jag och mina kompisar med familjer träffas ibland och lagar trerätters, en familj fixar förrätten, en familj varmrätten och en efterrätten. Det brukar bli jättemysigt 💕 Och lagomt betungande att bara fixa en rätt var.

 8. Jag har inspirerats av det du skrivit om ert matlag och startat upp ett eget i höst! Vi är tre par som flyttade till stan typ samtidigt som ses en vardagskväll varannan vecka. Vi turas om att bjuda. Anspråkslös och enkel mat får det gärna vara. Mycket trevligt och uppskattat hittills, tack för inspirationen!