Jag Àlskar att vara vuxen och fÄ bestÀmma. Skapa mina egna traditioner, som bildar ett liv. Som att ha ett matlag. En rabatt med aprikosa och knallröda vallmoblommor. Som jag klippa in buketter av. Att alltid duka med fint porslin. Och att första matlaget efter varje fiskevecka alltid bjuda pÄ abborrklÀmma hemma hos mig.

SÄnt gillar jag att fÄ bestÀmma.

SĂ„ idag gjorde jag precis det.

Hade dock först en riktigt hÀrjig arbetsdag. Startade med ett lÄngt telefonmöte med alla mina annonssÀljare. De börjar bli ett helt gÀng nu och de Àr sÄ bra allihopa! Mutade Ulf med majskrokar under tiden. Och sedan betade jag av en lÄng radda mail och arbetsuppgifter som min assistent Charlotte hade spaltat upp Ät mig. Allt medan Folke roade Ulf. (Folke var hemma krasslig idag). Sedan Äkte jag och vaccinerade bebisen pÄ BVC och utrÀttade massa Àrenden. Och nÀr jag kom hem stÀdade jag nedervÄningen innan jag började med middagen till matlaget.

Phju…var vĂ€ldigt trött nĂ€r det Ă€ntligen var dags att Ă€ta. Men efter en stunds surrande och lite mat i magen var tröttheten som bortblĂ„st.

Ganska mysigt att börja tÀnda stearinljus igen. Och kura ihop sig tillsammans i skymningen.

Köket alldeles immigt efter potatiskok mot kalla rutor.

Nyrökt abborre med fÀrskpotatis och skirat smör.

SvÄrslaget gott i sin enkelhet

Det bÀsta med att laga all mat till matlaget Àr att Jakob tar all disk, efterrÀtt och service under kvÀllen. SÄ dÄ kan jag luta mig tillbaka i en fÄtölj och dega.

BÀsta gÀnget! Vilken glÀdje att ha ett matlag. Kanske Àr vi uppe i 80 regelrÀtta matlagstrÀffar nu? Men dÀremellan ses vi ju lite nu och dÄ mitt i veckan och delar en hÀmtpizza eller lite varmkorv. Konstigt att man kan ha sÄ mycket att prata om trots att man ses jÀmt.

Som sagt. Älskar att vara vuxen och skapa mina egna traditioner.