Loppisfyndat i oktober

Jag gjorde några loppisfynd förra veckan som jag är himla nöjd med. Såklart kunde jag inte låta bli att köpa hem lite julpynt. Har ju bara tre flyttlådor fulla sedan tidigare…

Slog till på dessa vackra gamla glaspumlor med små röda rubiner fastlimmade på. 30 kronor för hela asken. Stenarna ut som ett gammalt hemmapyssel. Bedårande!

Halm i julgranen är ju en självklarhet. Köpte dessa också för femton kronor påsen.

Och den här söta och kitschiga julbonaden i papper. Kommer inte ihåg exakt men kostade kanske 40 kronor.

Mest nöjd är jag dock med dessa burkar. Skrek rakt ut! Det står nämligen precis sådana här burkar i köket i mormor hus. Och jag har velat ha liknande hemma i flera år. Men inte hittat förrän nu. I TRE storlekar dessutom. Den största är riktigt stor och den ska jag ha havregryn i. 127 kronor för allihop.

Hittade också en superfin kopp med fat från Upsala Ekeby för en struntsumma.

Och den vackraste ullfilt jag någonsin sett. Den ska jag använda hela vägen fram till jul! Den kostade 200 kronor om jag inte minns fel. Och det var den helt klart värd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Loppisfyndat i oktober”

 1. Vill bara säga: Jag älskar din blogg Clara. Behöver ingen annan blogg. Rent mediativt att gå in här och läsa och titta på dina fina bilder. ❤

 2. Fina fynd! Har hört att äldre ullfiltar kan vara en potentiell giftfälla pga impregnerade med DDT – eller annat motsvarande läskigt anti-malmedel. Men de är ju så vackra! Och en vill ju gärna både återbruka å använda dem. Hur tänker du kring det?

  1. Det har jag också hört men framförallt agg de då ska ha den där märkningen om att de är malsäkra. Har haft några sådana som jag gjort mig av med

   1. Tyvärr bör man utgå ifrån att gamla ullprodukter som har legat öppet och som inte har några malhål, är behandlade med ddt.

    1. Kan inte säga att jag har koll på ull och malsäkringsmedel, men hemgjorda filtar är knappast behandlade och filtar tillverkade innan DDT fanns (alltså före 1942 – har för mig de var då ämnet introducerades) lär knappast heller vara behandlade

     1. DDT användes väldigt flitigt i hushållen, bland annat hade man det i sängkläderna för att minska risken för ohyra. Så jag skulle tyvärr inte lita på att en hemmagjord pläd är DDT-fri. Jättetråkigt.

    2. Dock har väl DDT en halveringstid på typ 15 år? Så är filten tillräckligt gammal så borde det ju vara borta. Kanske inte linda in en bebis i den men..

     1. Nja, halveringstid betyder bara att hälften av ämnet försvunnit efter en viss tid, inte att ämnet är helt borta. För vanliga läkemedel räknar man med 5 halveringstider innan medicinen är ute ur kroppen (som exempel innebär en halveringstid på 10 timmar att läkemedlet gått ur kroppen efter 50 timmar). Hur många halveringstider DDT behöver för att försvinna till 100% har jag inte hittat någon siffra på och ärligt talat tror jag inte att man vet. I jord har DDT en halveringstid på 15 år, i vatten 30 år.

 3. Älskar din blogg! Så mycket lugn, trygghet och klokskap. Så mycket vackert och inspirerande. Men ändå sådär mänsklig så att man inte själv känner sig misslyckad.. 😉 Tack för den njutningen! Hälsar en som gått några dagar över tiden och väntar på bebis, lagom frustrerad.. 😛

 4. Vilka fina fynd! Känner igen glädjen över att hitta nåt som nån man känner har hemma “en sån här har mamma, den måste jag köpa!”.

 5. Ja, julsakerna, burkarna och koppen. Det är barndom hos far- och morföräldrarna! Det är så mycket igenkänning i den här bloggen 😊

 6. Underbart!

  Undrar dock hur man ska bära sig åt för att hitta julsaker på loppisar. Läste någonstans att du tipsat om att det går att fynda när det inte är säsong. Men ingen loppis jag besöker har julsaker framme.

 7. ÅÅh burkarna! Jag har en bricka efter min mormor med exakt det mönstret! Nu ska jag leta efter burkarna på loppis <3

 8. Visst är burkarna jättefina, har en precis likadan, också köpt på loppis. Tror jag betalade tio kronor.

 9. Åh! Den ljuvliga filten var jag sååå nära på att köpa på Rebuy, för visst var det där du slog till? Älskar ullfiltar. Har redan några men den där var ovanligt fin!

  1. Haha, japp! Så glad att du INTE slog till. 😉 Håller nämligen med om att den var alldeles ovanligt fin

   1. Det förstår jag! Har som tur var en annan gammal goding i min korgstol. Den kommer pryda ditt hem alldeles alldeles ypperligt!

 10. Hej jag kommer vara i Umeå i 2mån nu i höst och älskar loppisar. Kan du name droppa de bästa loppisarna, de jag inte får missa och andra också för den delen i Umeå trakten?
  Tacksam för svar 😊

 11. Den fina ullfilten känns igen 🙂 den måste du ha köpt från mitt bås på Rebuy?! supergammal och unik..fint också att man kan variera med en grön eller röd framsida:) Vackert fyndat!

  1. Jaaa! så kul att höra. Har det varit din länge eller har du själv fyndat den någonstans? Så himla fin hur som

   1. Det är min mamma som har köpt ullfilten på Överboda Antik Aktion för ca 20 år sedan:) Var ett Fantastiskt ställe för sakletare men har tyvärr upphört sen länge..

 12. Hej Clara!
  Jag älskar att se dina fynd..men kan du inte göra en egen kategori för dem? För nu ligger det här inlägget under ”gott & blandat” och andra loppisfynd under ”inredning”. Vore så himla kul om det fanns en egen kategori med ”Loppisskatter” att botanisera i! 🙂 Hoppas du och din familj får en fin helg. Kram Julia