Vinterplaner

Än dröjer det ett tag tills isen ligger på sjön. Även om temperaturen just nu visar flera minusgrader och snöborgen barnen byggt fortfarande står kvar. Och det här är min målbild för vintern. Även om jag planerar att kunna åka skridskor den här gången. Inte stappla fram på vinterkängor med magen i vädret.

Den här vintern ska bli en aktiv sådan. Allt jag fick avstå förra vintern på grund av foglossningar ska jag ta igen. Skridskor, spark, skidturer och utförsåkning. Det är faktiskt hög tid att barnen får lära sig åka slalom! Tur att vi har en backe inte långt härifrån. Tror dock att jag måste börja med lite skidträning själv först. Kunde åka som liten men bytte till snowboard i tonåren och nu minns jag tyvärr inget av det. Men hur svårt kan det va?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Vinterplaner”

 1. Tänker att det är lite som att cykla. Är gift med en skidentusiast, men har aldrig åkt som barn. Lärde mig som vuxen 2010, men sen blev det paus från 2012 till förra vintern pga barnafödande och sjukdom. Trodde inte jag skulle komma ihåg någonting, men det satt faktiskt kvar lite kunskaper. På sportlovet var vi i Österrike hela familjen och det gick över förväntan.

 2. Åh, då vill jag tipsa om skidskolan i Bygdsiljum! Vet inte hur långt ni har dit?
  De kör skidskola lör-sön två helger i rad i slutet av januari/början av februari. Jätteduktiga ledare och finns olika grupper beroende på nivå. De har även vuxengrupp, så jag gick den samtidigt som barnen var i sina grupper. Det är det roligaste jag gjort! Hade inte åkt slalom på många år, så det var skönt att fräscha upp mina kunskaper, jag lärde mig jättemycket och blev mycket säkrare och tryggare i min åkning!
  Det brukar bara högt tryck på platserna, så man får vara på hugget och anmäla sig. Finns nog info om detta på deras hemsida.

  1. Ja den är verkligen toppenbra för både stora och små!! Extremt ledartätt i jämförelse med andra. Du åkte nog inte med carvade skidor som liten och de fokuserar i vuxengrupoen på just det för att få till sköna och roliga svängar. Tror det tar en timme för er dit med bil. Oavsett om ni vill vara med på den så rekommenderas varmt en lektion för att snabbare komma in i det igen för att få roligt fortare. Tror definitivt du kommer minnas! Ha så skoj i snön!

   1. “närmast gubben vinner :D”
    Det värsta är att man numera identifierar sig med “gubben” och inte ungdomarna 😉

 3. Låter underbart med en vinter fylld av snöiga aktiviteter! Jag längtar till dina mysiga och stämningsfulla vinter/julinlägg som lindar in läsaren i en underbar fluffig bomull <3

 4. Friluftsfrämjandet har skidkurser för vuxna. Och nåt som kallas avrostning? Det kanske räcker med avrostning för din del. (Jag vet inte vad den innebär. Jag åker slalom max en gång/år, och det blir läskigare för varje år…)

 5. Känner precis samma! Var gravid och hade bruten ankel förra vintern. Urk. Men nu är jag så rädd att göra illa mig igen bara. Så slalom blir det inte, men massa barnvagnspromenader på knirrig snö!

 6. Det är lättare med de moderna skidorna jämfört med 80-90 tals skidor😊. Inte heller åkt sedan tidigt tonår pga snowboard men var plättlätt när man väl ställde sig på skidorna.

 7. Åh, vi vintercampar och har husvagn på Buberget. Något star struck jag kommer bli om jag ser dig i backen, haha 🙂

 8. Åh Slalom! Det är lite som att cykla faktiskt. Vi lärde barnen förra året. Då 7 och 5år gamla. Det gick superbra och nu är det hela familjens vinterfavvoaktivitet! Jag är så sjukt stolt att det var jag som lärde dem att åka ☺️ trots att jag inte stått på ett par skidor på 20år!! Våra barn gillar backen i Vännes mycket. Bra med knapplift och plan familjebacke. I vinter åker vi och provar Vindelns backe 👏🏻Lycka till!

 9. Tack för underbara bilder💙! Älskar din härliga blogg – den är som en vitaminspruta! Känner meg sliten med tre pojkar och en rygg och svanskotta som är brudd i. Blev påkörd för 3 veckor sedan. Dina bilder gör meg glad!!