Äntligen en Underbar Pod

Rastlöshet, förvirring, darrningar. Svettningar och illamående. Det är vanliga abstinensbesvär. Och jag har haft dem alla sedan jag och Erica satte podden på paus på obestämd tid. Först var det bara skönt. Men oväntat snabbt kändes det tomt. Var skulle jag nu få utlopp för allt? Podden är ju så mycket lust för mig! Och så ofiltrerat. Där får jag ranta, lipa ut, bli kramad men också tagen i örat när jag visar mitt sämsta jag. Det sämsta är ju så mycket svårare att dölja i podd än i blogg. En Underbar Pod är den ofiltrerade versionen. MER av allt!

I vår sjätte poddsäsong har höjt ambitionsnivån. Hösten 2019 vågar jag såga och ryta ifrån! Och Erica tycker att berättelserna är the shit. Både våra och era. Det ska märkas att vår podd har de härligaste lyssnarna. Som alltid är med och driver podden framåt!

Vi var ju tidiga med att sända i säsong och det kommer vi fortsätta med. Jag kan redan nu säga att vi sänder in i december. För att sedan ta uppehåll och komma tillbaka tidig vår. När jag lyssnar på andra poddar tänker jag att det är nyckeln till att hålla kvalitet över tid och inte fastna i upprepningar.

Nu rullar vi ut röda mattan. Välkommen till säsongspremiären!

Här biter jag huvudet av kändisar som kammar hem billiga poänger på personliga trauman. Vi outar vem som blivit oplanerat gravid, beskylld för att vara på röken på instagram och så försöker vi lösa ekvationen rotfrukt + dessert = sant. Dessutom – Isabella Löwengrip, House of Philia och Camilla Läckberg!

(Jag vill passa på att credda mästerliga illustratören Frida Hammar som skapat vår nya fantastiska header. Hon är bäst helt enkelt).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

70 kommentarer på “Äntligen en Underbar Pod”

 1. Nu ska jag börja lyssna på er podd! Det har tagit mig flera år att “lära mig” lyssna på poddar (har inte förstått tjusningen förrän nyligen), men nu när jag blivit poddlyssnare kommer jag definitivt lyssna på er, känner på mig att jag kommer att gilla den.

  En fråga: Kommer ni att finnas på spotify? Eller behöver jag ladda ner en annan poddapp?

 2. Snälla snälla Clara och Erika ni kan väl satsa på poddar med mycket jul (och senare påsk) mys, tips, recept etc. Ni är såååååå bra på sånt och jag lyssnar just nu på era gamla avsnitt som går i julens tecken <3

  1. Håller med! 🙂 Det bidrar till ännu mer julstämning, påskstämning etc hos mig. Mycket trevligt. 🙂

 3. Ooooh! ÄNTLIGEN! Har längtat så mycket! Det kommer bli en högtidsstund att gå barnvagnspromenad och lyssna på det här ♥️

 4. Hade ingen aning om att Erica och Mathias är syskon! Varför är alla så kreativa i Umeåtrakten? Har ni några idéer om det? Vore kul att höra er fundera kring det i ett podavsnitt!

 5. Wohoooooo! Jag upptäckte eran podd hösten 2018 och blev helt fast. Och sedan bara ni lade ner den! Förstår ni hur arg jag var på mig själv för att jag inte hittat den tidigare!?

  Om man får komma med önskningar så hade det varit trevligt om det fanns någonstans man kunde diskutera om poddavsnitten. Jag vet att det brukar bli lite typ så inne på dina blogginlägg om veckans poddavsnitt, men finns det kanske något mer överskådligt alternativ som inte tar allt för mycket av eran tid att hålla reda på?

  1. Vad kul att du lyssnar och vilken fin idé. Tänker att vi kanske ska uppmana er att diskutera här i blogginlägget? Så att det verkligen blir av? Att diskutera vår podd låter väldigt spännande. Själv har jag stort behov av att diskutera poddarna jag lyssnar på så jag fattar grejen =)

   1. Jaa jo, det skulle väl fungera att prata på här. Nackdelen är väl mest att man inte får någon notis om man får svar på sin kommentar, så det är lite svårare att diskutera och få svar snabbt, om du förstår vad jag menar. 🙂

    1. Ah, ja såklart =) Kanske vi skulle starta en FB-grupp? Eller har du några andra ideer? Är inte så bevandrat inom det här…hehe

     1. Haha jag är inte heller så himla haj på sånt. Men facebookgrupp låter som en bra idé! Kanske Instagram? Då är man kanske lite mer anonym om man vill det. Men facebook är nog mest överskådligt.

      Någon annan kanske har ännu bättre förslag?

 6. Härligt!!! Jag har lagt till podden på min acast-lista så att jag inte ska missa något avsnitt!

 7. Jag är så himla glad att ni är tillbaka. Att lyssna på er podd är som att hänga med 2 kompisar man verkligen tycker om.
  Välkomna tillbaka! 💖

 8. ‘Va??!! Var det REDAN slut?’ tänkte jag när jag stod och bakade i köket och avsnittet helt plötsligt tog slut…! Så himla bra; jag skrattade högt och nickade igenkännande åt erat prat! Jag är bara så peppad att ni är igång igen; TACK!!!

 9. Har precis lyssnat klart på podden, och det var precis så där underbart och mysigt som jag hade hoppats❤️ självklart lyssnade medan jag njöt av croissant och kardemumma kaffe i vanlig ordning😊 Är så glad att jag fortfarande är ledig dagtid på tisdagar, då jag kan sitta hemma i lugn och ro och lyssna. Och min man jobbar så han minsann inte komma och störa!
  Det är så roligt att ni är tillbaka, ser fram emot kommande avsnitt❣️

  1. Jaa, tack kära Mirjam – du är nog en av våra allra trognaste lyssnare <3 kram

 10. Idag har varit en slitsam dag. Överjävliga studier och gräsänka med djur och livet.
  Men. I eftermiddag. Då kommer andningshålet. Som jag har längtat!
  IIIIIIIIH!

 11. Så trevligt att få ”umgås” med er igen😃
  Kan man få se bilder på kakan och få receptet?

 12. Härligt! Kan också förstå vikten av att sända i säsonger, det gör nog gott för kvaliteten. Dock är det ju tråkigt för oss som lyssnar att alla poddar som kör i säsonger har paus samtidigt. Runt jul och på sommarn när man (jag) skulle ha hur mycket tid som helst att lyssna på podd finns det betydligt färre än annars. Jag fattar ju att de (ni) som poddar vill pausa samtidigt som resten av samhället, men för mig som lyssnare blir det tråkigt. Ingen kritik detta, bara en tanke! Lyxproblem så att säga! 🙂

  1. Det har du helt rätt i. Men vi har nog en lösning för det 😉 du får se längre fram! KRAM Och tack för dina synpunkter

 13. Men nä. Det blev ett för platt poddavsnitt. Lite mer analys av bloggbeteendet ni pratade om behövs. Nu gjorde du ju faktiskt en ”visa-ditt-röriga-hem”-grej igen Clara – det att våga visa något ”fult” (som rantandet är) – för det är inte så värst fint att tycka att folk inte ska få kamma hem poäng på skenmanöver (eller dissa fullt mänskliga taktiker helt enkelt). Men VARFÖR gör man så? Mer analyserande resonemang tack!

  1. Haha. Åh, jag gillar din analys av min rant! Där fick du mig allt – hälsar Clara från pottkanten =)

 14. Jag var helt säker på att det var du själv som målat 🥰 Det var samma känsla och uttryck som i de målningar du lade upp häromdagen 🤩
  Riktigt fina alster allihop ❤️

 15. Så härligt att ni är tillbaka! Kan inte komma på något mysigare att lyssna på under kvällspromenaden. Tycker det är så härligt när ni bakar eller lagar nåt, och sen äter i podden. Så otroligt mysigt att höra ljudet av kaffe som hälls upp. Det gör verkligen er podd unik! <3

 16. Är orimligt glad att få lyssna igen! Jag har annars svårt för prat-poddar, blir liksom stressad och pallar inte, men er podd är inte alls så. Kanske för att (min uplevelse) ni inte föreställer er, inga fejkade skratt för att visa vilka skööna typer ni är. (Åh älskar Claras skadeglada skratt förresten) Alltså skulle kunna fortsätta kärleksförklara länge till men det blir lite knäppt, men så kul att ni är tillbaka! Hurra!

 17. Härligt att ni är tillbaka! 😃
  Men vad betyder ”ranta” i sammanhanget?! Jag har bara hört det i betydelsen typ ränna runt. Nåt dialektalt?

  1. Härligt att du är med oss!

   Rant är snott från engelska språket, en utläggning om något. Så “ranta” blir det försvenskade verbet : ) Tycker ofta att ranta syftar på att den som gör det går loss ordentligt med humör eller starka känslor.

 18. Underbart att ni är tillbaka! Älskar myset och pratet men jag får PANIK av smaskljuden!!! Typ när Clara rör ihop glasyr. Det kan inte bara vara jag?! Jag tål och tillochmed uppskattar alla andra ljud men smasket gör mig sinnessjuk!

   1. Just den kommentaren om knipövningar när hon pressade citron följt av kippa-efter-andan-skrattet var verkligen höjdpunkten 😂

  1. I’m with you on that. All these munching, licking-fingers sounds or whatever – nauseating, really 🙁 I just couldn’t listen anymore and turned it off. Was it really so necessary? Perhaps, little less ‘realistic” nex time? Or should we expect more physiology?

   1. Hahaha åh. I feel you. AVSKYR också sådana ljud. När andra gör dem 😉 Sedan måste jag bara tillägga att jag är SÅ fascinerad att en engelsktalande fick för sig att lyssna på vår podd? Förstår du svenska men skriver på engelska? Eller hur kommer det sig? Så många spännande frågor =) .

  2. Hej Anna,
   härligt att du uppskattar det mesta av ljuden 🙂

   Nä jag tror inte du är alldeles ensam. Örat är väldigt känsligt, ljudmediet mycket intimt och sen är det förstås en smaksak.
   Det finns massor av ljud som många älskar, medan andra upplever obehag.
   För ett tag sen höll jag i en föreläsning där jag spelade upp olika hemmaljud, bland annat en spinnande katt. De flesta reagerade med ett “åååh ” och kände mysfaktor, medan en av de som lyssnade tyckte ljudet var obehagligt. Hon är rädd för katter så alla kattljud känns motbjudande för henne.

   Minns att den här frågan kom upp en gång förut, kanske i säsong 2 ?, och vi förklarade då att vi kommer att göra en podd där det hörs att vi lagar mat, målar, är ute i skogen, dricker varm choklad eller vad du nu kan vara. Det är ett signum för vår podcast.

   Själv är jag döless på tillrättalagda matprogram där det inte får höras/märkas att maten skalas, hackas, knådas, lagas och ibland råkar spillas på golvet. Det upplever jag som sterilt och tillgjort och jag får inga egna bilder i huvudet. Men jag har full förståelse för att alla inte håller med.

   Varmt välkommen att fortsätta lyssna! En Underbar Pod kommer fortsätta bygga rum, stämning och närvaro med ljud men jag vågar lova att det INTE blir frosting i varje avsnitt 😉

 19. Har aldrig lyssnat förut, men det var trevligt! Frustrerande svårt för ett otränat öra att höra skilnad på era röster dock, försökte hålla reda på vem som var vem och satt och önskade att ni kunde kalla varandra vid namn lite oftare. Men har man lyssnat några gånger så lär man sig säkert höra skilnad och då kanske det bara skulle vara störande med en massa “Vad tycker du Clara” och “Vad har du gjort idag Erica”…

  1. Martina, du har helt rätt!
   Vi har efter flera säsonger blivit slappa i poddhullet och nu glömt bort att markera skillnaden så att du och andra nya lyssnare lätt kan komma in i podden. Sjukt oproffsigt av mig. Lovar skärpning! (Den kommer höras om några avsnitt för häromdagen spelade vi in ett par nya)

 20. Clara, jag håller inte med i ditt resonemang kring att det är en dålig grej att livstidsbloggare som vågar vara mer “nakna” och berätta om att de vid vissa tillfällen inte mår så bra.

  Detta är snarare oerhört befriande att läsa. Jag som följer din blogg (är inte intresserad av någon annan) tycker det känns skönt att höra om när livet inte alltid är på topp. På något sätt blir du, om än väldigt konstigt säkert, en del av mitt liv. Jag får en inblick i ditt liv och tankar och det blir som en lite märklig “kompisrelation”. Förstå mig rätt, vi är inte kompisar men på något sätt lär jag ändå känna dig.
  Om allt varit perfekt och idylliskt hela tiden hade jag inte klarat att fortsätta läsa din blogg.
  Jag hade haft “prestationsångest”
  då jag tyckt mitt liv var sämre. Mindre idylliskt, få kakkalas med hembakade bakverk. Men om jag ibland får se att även ditt hem kan vara stökigt blir även jag lugnare i själen och kan med gott samvete ligga här i vardagsrumssoffan och njuta av att ha min lille grabb sovande på bröstet samtidigt som jag kan skriva detta inlägget och tycka att det är helt okej att kvällsdisken ligger odiskad på diskbänken. Även om jag har haft en ledig onsdag så är hemmet inte speciellt städat och det är helt okej ändå. Din blogg blir så mycket mer ärlig och skönare om allt inte är perfekt.
  Du kan jag andas ut och njuter då mer av alla fantastiska små texter och fina bilder som kommer varje vecka.

  Hoppas du förstod vad jag ville få fram. För mig känns det bättre att läsa bloggen om den ger en sann bild av ditt liv, både roliga, jobbiga, fina och sorgliga saker sam händer under livet.

  Stor kram till dig och Erica

  Fantastiskt fint att få höra era röster igen. Och ja, i början hade jag också svårt att urskilja vems röst som var din och vems dom tillhörde Erica

 21. Så härligt att höra era röster igen! Var rädd att det skulle vara ångestbetonat för jag lyssnade på er när min utmattning var som värst härom året, men jag blev bara glad. Men kan hålla med nån som skrev nedan att det avslutande temat var lite platt. Jag får inget ut av att höra recensioner av influencers som jag inte känner till eller inte bryr mig om. Jag önskar att er podd får hålla kvar fokus på era vackra och intressanta hemtrakter, och visa att Sverige är större än ankdammen som är Stockholms medievärld…

 22. Tack för att podden är tillbaka! Den är så mysigt och hemtrevlig att jag för just den stunden glömmer att jag är så ensam.

 23. Från att inte alls ha fattat grejen med poddar innan blev jag som besatt av er podd i slutet av sommaren och har dundrat igenom alla avsnitten.. Det tokiga nu är- jag kan inte lyssna på någon annan podd?! Dom håller inte måttet! Det märks så tydligt att Erica är radioexpert och era miljöljud (och behagliga röster!) gör er så unika. Även att ni nästan aldrig låter en samtalstråd tappas bort om ni gör något undertiden. Proffsigt!

  Tacka vet jag en Underbar podd, väntlängtar redan till nästa avsnitt!

  1. Hej, så glad jag blir av din kommentar!
   Det är alltid kul att få ett kvitto på att det vi arbetar för fungerar. Att vi skapar ett särskilt rum där du som lyssnar kan hänga med oss två. Vår podd ska kännas egensinnig och speciell för dig.

   Om du ändå vill utforska fler poddar eller radioprogram med miljöljud så finns ju Sveriges Radio med sitt stora utbud. Du kanske redan är radiolyssnare, det låter så med tanke på det du skriver om att hålla en röd tråd osv.

   Om inte – så kan en bra start vara att provlyssna kortdokumentärerna från Tendens i P1.
   https://sverigesradio.se/tendens
   Glad lyssning!