Fult i teorin. Fint i praktiken.

Min favoritgrej jag har är att kombinera färg med färg. Både vad gäller inredning och kläder. Vi tenderar att vilja tona ner färger genom att kombinera dem med svart – vilket ofta får motsatt verkan. Färgerna blir bara bjärtare och det färgglada vi försöker dämpa sticker ut ännu mer.

Att däremot kombinera en färg med en annan färg – det skapa en härlig helhet. Helheten blir samtidigt någonting större än delarna. Särskilt gillar jag att kombinera färger som man tänker inte ska funka tillsammans. Som syrenlila och limepastellgult. Känner mig som en sådan där enliters glassförpackning. Big pack med hallon, vanilj och päron. Fult i teorin. Fint i praktiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Fult i teorin. Fint i praktiken.”

  1. Helt rätt! 🙂
    Det är så kul med färg. Är så trött på alla svarta jackor vart jag ser. Särskilt nu, i allt mörker. Då är det så härligt att se alla vuxna, barn vill ju redan, klä sig i glada jackor o mössor. Jag blir alltid långt mer intresserad o nyfiken på människor som har färg på sig. Och jag tycker bara att någon väljer mörkblått i stället för svart är fint. “Färg” behöver ju inte vara knalliga färger ens. Jag har själv noll svarta kläder och inga knalliga heller. För det är inte kul att bära tycker jag, det känns skrikit.
    Mer färg åt folket! Kombinera mera! Och märk vad glad du å andra blir!

  2. Ja, jag känner exakt samma i vinter! Hittade en ljusblå kappa på second hand och kombinerar den med ljuslila halsduk och gröna vantar. Mitt röda hår och färgglada strumpbyxor bidrar med pricken över i.

  3. Jag började direkt tänka på Pippi Långstrump, där både Villa villekulla o Annika var färgmatchade i gult och rosa, så fint!

  4. Jag sydde en knallrosa ullkappa som jag ofta kombinerar med en varmgul stickad sjal 🙂 Man syns bland alla svartklädda kan man ju säga!