Vad ska det bli av det?

Jag har ju lagt upp mina illustrationer några gånger, både här och på instagram och då fått frågor om man kan köpa dem på något sätt. Jag har hittills inte riktigt vågat tänka så långt. Att rita är ren avkoppling för mig och jag är så rädd att det ska kännas kravfyllt om jag skulle börja sälja dem. Dessutom är jag ju långtifrån något proffs och det får mig att tveka. Någonstans långt där borta ser jag kanske en barnbok. Men det är verkligen i framtiden. När jag övat lite mer.

Samtidigt har jag ju börjat få en rejäl trave målningar nu. Och förfrågningar fortsätter trilla in. Så nu funderar på vad jag ska hitta på med dem? Några har önskat julkort, några en väggkalender. Andra har bara önskat print att rama in.

Så jag tänkte fråga er vad ni skulle vilja se för produkter om ni skulle köpa? Och om det är någon som har erfarenhet att trycka och sälja print? Är en tictail shop bra eller vad ska man ha egentligen? Ja. Jag är tacksam för alla inspel. Om jag bara hinner så hoppas jag få ut det här innan jul! Tack för att ni är så peppiga jämt <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

249 kommentarer på “Vad ska det bli av det?”

 1. En familjealmanacka med 5 eller 6 kolumner. Och en målarbok där vi kan få färglägga själva 👍😍

 2. Kort hade varit fint! En kalender hade varit magiskt 💫 Hade köpt både det först- och sistnämnda 😊

 3. Alltså en sån där familjekalender med dina fina bilder hade ju varit grymt. Köpt samma Carl Larsson almanacka i flera år för att det finns så få fina.
  Julkort hade också varit kul!

  Illustrera och skriva barnbok tycker jag verkligen är en bra idé 🙂

 4. Åh, den barnboken längtar jag till. Kan verkligen se den framför mig, något i stil med ”Ibland kommer vintern om natten”… håller tummarna!

 5. Jag får alltid en känsla av barndomens jul och radiokalender när jag ser vad du målat

  Älskar det

 6. Jag skulle mer än gärna köpa print! Julkort skulle nog sälja det med även om jag personligen inte skickar längre. Men alltså bara GÖR!! Är på riktigt bland det finaste jag sett, jag vill bo i dina bilder!

 7. Så fina 💕
  Lite större prints att ramma in på väggen, alt. Canvastavlor. 😀 Du skulle kunna starta en webbshop!

 8. Den med pepparkaksbaket, sparken och kanske någon till skulle jag vilja ha som presentpåsar i tyg att använda om och om igen som julklappsinslagning.
  Kram Bea

  1. Ps. Till julen nästa år blir alldeles utmärkt. Då hinner du välja och vraka bland idéerna och välja ut bäst och miljövänligast produktion i lugn och ro.
   Vi kommer förstås hinna bli otåliga och det är okej!
   Kram Bea
   Ds

  2. Men oj vad smart, det vill jag skaffa bums, eller kanske t.o.m. använda gamla fina dukar och sjalar med fint snöre istället för metervis av engångsjulklappspapper… hmm

   1. Eller hur!
    Jag körde kökshanddukar och tygsnöre sist det var födelsedag här.
    Tonåringen tyckte det var fint och smart.
    Det finns ett visst utbud på marknaden också, tex bagall.

 9. Tycker fortfarande att du skulle kunna göra nåt samarbete med Unicef och sälja som julkort 🙂 Jag tänkte – så var risken (kanske?) mindre att det skulle kännas kravfyllt, om det handlar om välgörenhet?

 10. Ja det måste du!! Har ingen erfarenhet att sälja men jag kommer definitivt köpa. Särskilt på hus i snöskrud, gud så vackert. Kram!

  1. Jag röstar för prints, skulle mer än gärna hänga upp dina målningar i mitt hem. Canvas kan va en idé! 🙂

 11. Fantastiskt fina! Jag hade velat köpa som print att rama in till min dotters rum. Bilder att upptäcka flera saker och detaljer i, fantisera kring och som förmedlar den där varma trygga och hemtrevliga känslan, precis som Ilon Wiklands illustrationer för Astrid Lindgren.

 12. Hej Clara!
  De är helt underbara, så härlig stämning i dem! Julkort och prints skulle jag tycka vore bra, kanske även en kalender. En sån stor o bra med plats för många i familjen (vi är sex) att skriva in sina aktiviteter.
  Kan dock se en helt ljuvlig barnbok, någon gång i framtiden! Den får bli till barnbarnen, då mina yngsta är 11 nu. Ha ett skönt slut på höstlovet!
  Hälsningar Susanne i Skåne

 13. Snälla skriv en barnbok! Köper den direkt- otroligt fina illustrationer och med din penna så kommer texterna bli likaså!

 14. Helt FANTASTISKT UNDERBARA små målningar. Älskar dem
  Kan bli den finaste adventskalender ever av vintermotivet, barnbok, tavlor, födeösedagskort mm mm mm

 15. Julkort och/eller print skulle jag GÄRNA köpa!

  Och barnbok framöver är ett måste. Tänker på Ilon Wikland och Mati Lepp, fast du är ännu vassare!!

 16. Åh, spontant, (även om du redan har avfärdat det) en sjukt mysig barnbok i stil med Pettson och Findus eller Madickens jul som blir ett måste på läslistan för barnen varje jul 😍 Du kanske kan sälja vissa som de är, färdiginramade med fina ramar som du har köpt på loppis!

 17. En klassisk adventskalender! Känns som det hade passat perfekt att du som den julälskare du är får göra en fin stor bild med 24 små hemliga teckningar under luckorna. Både för små och stora (läsa vuxna) barn❤️

 18. Rackarns så duktig du är!
  Hos mig skulle en väggkalender med de motiven pryda sin plats. 🙂

 19. Jag tycker en adventskalender vore fint😍 vet inte riktigt hur, men ser bilderna på det sättet i alla fall – kanske nån betraktelse i samband med bilden?

 20. En barnbok där dina barn har huvudrollerna. Gärna saker som hänt på riktigt. Guld värt för dem i framtiden

 21. Men människa, hur många talanger HAR du egentligen? Det här är ju verkligen stämningsfulla barnboksillustrationer! Så fint!

 22. Något man kan rama in! Vykort vore väldigt trevligt, men huvudsaken är att kunna sätta upp det på väggen. SÅ fantastiskt fina teckningar!

 23. Allt det som redan önskats ovan. Tryck att rama in, julkort, vykort, kalender, månadstavlor, årstidstavlor, tematavlor – jag skulle köpa allt!😊

 24. Underbara bilder, påminner om Teskedsgumman😊👍🏻Tror att bilderna fungerat som tavlor😊

 25. Förslag: Vykort, bokmärken, månadstavlor eller barnbok 😍
  Jag älskar dina bilder. Så varma och stämningsfulla ❤

 26. Åh jag skulle så gärna vilja köpa månads/ eller årstidsillustrationer! Särskilt då jag bor i utlandet och allt med Sverige är så vackert.

 27. UNDERBARA Clara! Herregud vad du är duktig! På allt! En sån källa till inspiration, som gjort mig till både bättre kock, bättre inredare och bättre mamma! Målningen med husen och mörka himlen vill jag så gärna köpa och ge mig själv i julklapp, pryda min vägg och inspirera mig att bli bättre på att måla!

 28. Posters och vykort.
  Tänker att de är fina som tavlor i framförallt barnrum, älskar den stilen på tavlor i barnrum(hade köpt och laddat ett förråd inför ev. framtida barn)

  Och så fina som kort ihop en gåva eller bara fint att få på posten! Så mycket mer personliga och livfulla än de man oftast kan köpa. Kanske samarbeta med Akademibokhandeln eller dyligt så de blir lättillgängliga!

 29. Om en barnbok känns för långt borta: kanske julkort men med dikter till varje bild? Vore fint att få en vers till kortet! Kram

  1. Och målarbok som någon annan skrev om!
   Det finns ju många målarböcker för vuxna, men den här skulle ju bli den absolut finaste!

 30. En väggalmanacka!
  Skulle absolut vilja ha en själv, och jag skulle gärna ge bort flera stycken i julklapp.

  Har tyvärr inget bra förslag på hur man trycker upp.

  Jag o min dotter gjorde en enkel barnbok för ett par år sedan. Tryckte upp den på universitetets tryckeri i Örebro. Det blev jättebra, och billigt. Inte som en ”riktig” bok, men väldigt mkt bättre än om man försöker själv…

 31. Alltså vilka helt fantastiskt fina illustrationer!! Jag vill ha dem som vykort och pussel!
  Önskar er fin helg/ Kram

 32. Du skrev att barnbok ligger framåt i tiden men alltså jag tycker verkligen att du ska göra en! En barnbok om julen som man plockar fram varje vinter och läser sig fram till julstämningen med! Med många detaljer i bilderna och beskrivningar som man nästan kan lukta glöggen och pepparkakorna av!

  Det är dina illustrationer perfekta till!

 33. Kul!
  Jag älskar stämningsfulla printar som skiftar i säsong. Kanske inte vrålstora. A4-storlek typ. Ned till vykortsstorlek så att man ser alla fina detaljer.
  Jag hade gärna sett dina fina illusar som omslagspapper.
  Och SJÄLVKLART i framtida böcker!
  Kram!

 34. Wow, fantastiskt!
  Så drömmiga teckningar! Vilken multikreativkompetens du besitter kvinna!!

 35. Väggkalender, gärna i familjemodell med rutor för varje person vill jag haaaa😍😍😍

 36. Clara, du kan allt. Jättefina målningar. Jag gillar motiv med hus och tycker att den du har gjort är fantastisk. Samtidigt påminner ditt sätt att måla om Ilon Wikland, men medans du är mjukare och ljusare är hon mer kantig och skarp.
  Fattar inte en del verkar ha väldigt många talanger och andra nästan inga som jag. jag är nöjd ändå, de är inte det, men det vore härligt att ha något riktigt brinnande intresse. Tror att det är bra för själen.

 37. Eftersom du ritar så mycket detaljer ser jag en barnbok med bara lite text på varje sida, typ verser på rim eller så.

  Kan också vara en väggkalender.

  Lycka till med planerna! Slå vakt om det roliga!

 38. Alltså den där bilden med de snötäckta husen med rök ur skorstenarna, jag älskar den!! Kan inte se mig mätt på den! <3

 39. Med dina fina illustrationer och din kärlek till julen tycker jag du ska kolla om du kan göra en adventsbok – varje år ger Rabén och Sjögren ut en fin adventsbok – med 24 kapitel – ett kapitel om dan. Tycker du hade varit perfekt för ett sånt projekt

 40. Barnbok tycker jag är vad du borde satsa på. Otroligt stämningsfulla och berättande bilder. Och det behöver ju inte vara du som skriver, men kan vara det också.

 41. Jag tycker att många av dina illustrationer är så mysiga och skulle göra sig väl i barnböcker. Så hoppas på att du gör det :-). Funkar också som printar!

 42. Älskar bilden med hus och all snö runtomkring! Vintrig och stämningsfull. Den skulle jag önska som print och använda typ som en julbonad.

 43. Vykort och för att rama in.
  Eller varför inte en almanacka där man vid årets slut kan använda alla bilder att rama in om man så önskar?

 44. Dom är så fina & stämningsfulla. Känner att jag gärna haft dom här hemma. Särskilt vinterstaden.. Kanske på en bricka? Eller som en bild att bara pryda väggen med. Du kunde gjort almanacka av alla fina bilder också.

 45. Så fina. Vore fint som julkort eller väggkalender men tänker även att en gammeldags julkalender med luckor vore trevligt, finns inte många nuförtiden.
  Tack för en fantastisk blogg

 46. Jaaa, vad glad jag blir! Skulle köpa print o ha som tavlor!! Men vinter- illustrationen är ju solklar som en adventskalender!!!

 47. En FÖDELSEDAGSKALENDER! Alltså en väggkalender man kan använda år efter år (där det bara står datum och inte veckodagar) och skriva in alla födelsedagar i. För det är ju jättetråkigt att bara få se dessa bilder under ett enda år och sen inte få använda kalendern mer.

  Har letat en fin födelsedagskalender länge, men de är jättefula. Skulle köpa på studs!

  Och du behöver inte öva mer för att illustrera en barnbok, de är så otroligt fina redan nu!

 48. Min spontana tanke var en väggkalender. Med 12 olika motiv som speglar årstiderna vid respektive månad. Men det kanske blir stressigt att hinna i år. Gör en till nästa år. Väggkalender behövs i många hem.

 49. Ja, vad kul, de är så fina och mysiga! Vykort vore fint – de kan man både skicka och sätta upp på väggen. Eller en familjekalender. Eller du gör en bok med dina bilder där du berättar lite hur du gör, jag blir så sugen på att prova på att måla själv.

 50. Underbara bilder 😍 jag tycker du ska försöka göra en adventskalender eller en almanacka. Det skulle jag gärna vilja ha i köket 😊

 51. I dina illustrationer ryms en hel värld, ja, de är som en värld för sig, som en dörr in. Magi! Sådana bilder som barnen på lekskolan där jag arbetar inte kan se sig mätta på. Vi använder oss mycket av stämningsbilder, som hör samman med årstider eller högtider, och så känns de få av dina illustrationer som jag har sett. En barnbok i framtiden låter så bra, fint när något inte skyndas fram utan får växa i den takt det gör. Jag önskar mig vykort till min barngrupp på lekskolan. Önskar en fin allhelgonahelg. / J

 52. Åh, så fine – for en stemning! Jeg synes at de hadde vært finfine plakater til et rom, og nydelige illustrasjoner i en barnebok. Den fineste boken jeg vet er Billa och jag, som forfatteren skrev med sin datter – kanskje kunne du skrevet noe med dine sønner?: )

 53. Å herregud! Ge hit bilden med lilla staden med husen i snön. Den är så fin. Jag skulle vilka kunna köpa den i A4 storlek på hård kartong typ. För att kunna ställa på byrån och luta mot väggen.

  Vi behöver inte vara proffs för att få finnas och “ge ut” sina alster.

 54. Print eller julkort!
  Dina teckningar är så mysiga och skulle gärna ha dom hängde på väggen.

 55. Jag tänker direkt prints att rama in som tavlor till barnrum.
  Och julkort!
  De är sååå fina!

 56. Såå fina bilder! Jag skulle kunna tänka mig alltihop; väggkalender med gott om plats för planering (wow, vilken julklapp!) och vykort/julkort. Jag skulle också kunna tänka mig dessa bilder som gammaldags julplanscher av papper; så mysiga.

 57. Åh, skulle älska om det gick att köpa som prins! De är så fina, du är en riktig talang!

 58. Kort tror jag skulle vara fantastiskt! Och kalender… jag skulle nog kunna tänka mig en bok också, tycker du är färdig-övad 🙂 ser för fasiken ut att platsa i vilken Astrid Lindgren-bok som helst!

 59. Jag tänkte direkt när jag såg dina verk att ”de där var de mysigaste barnboksillustrationerna jag sett på länge, den boken vill jag köpa”. Så jag önskar dem alltså i en bok som en del av en berättelse att läsa för/ med barn.

 60. Ja, dina målningar är sannerligen fantastiska! Julkort hade varit så fint men framförallt hade passat så bra som illustrationer till en barnbok 😍 Har fått sån inspiration av dina bilder och skulle så gärna vilja lära mig måla! Är absolut okunnig så grunderna eller tips på hur en ska tänka hade varit ett roligt inlägg att läsa eller se om det är i videoformat 😊 Tack för en mysig blogg!

 61. Tänkte nu att det kanske går att kombinera med välgörenhet? Tänker ofta när jag ser alla insamlingar till barn i “utsatta” länder, jamen alla barn i Sverige då? Alla som har trassliga familjer och/eller skolgång. Vet inte exakt hur det skulle funka, men dina bilder är så underbara och visar trygga miljöer. Majblomman kanske? Eller Friends? Skulle köpa både julkort, print och kalender!

 62. Så fina! Vad du kan; det märks att du har öga för bild och när du skriver för text. Så varför inte en barnbok??? Jag har läst många och sett många bilder i barnböcker och dina skulle platsa absolut. Mitt förslag blir sålunda att du skriver en barnbok och använder dina fina bilder i den. Vet inte hur det skulle gå till och säkert inte till den här julen. Men kanske till nästa? Lycka till!

 63. Ja!! Gör en väggkalender! Med utrymme för fem stycken namn 😌 dina teckningar är otroliga.

 64. Jag ser en hel del julkort bland dina bilder. Julkort som jag mycket gärna vill skicka till släkt och vänner. Vilka begåvningar du har!

 65. Julkort eller gratulationskort absolut! Brickor och pussel vore också fint, men är nog mer kostsamt att göra. Väggkalender kanske. Print njäe, men det beror inte ett dugg på motiven som är jättefina, utan bara på att jag personligen inte är så förtjust i print. Så tycker jag :-).

 66. Åh, så fina. Just nu letar vi efter bordsunderlägg (gamla modellen med fina bilder och kork på undersidan) dina motiv hade varit superfina till det. Varma och underbara!!!

 67. Alltså jag kan tänka mig att de bli fina som vad som helst. Men ja, julkort är nog första tanken. Och print att rama in. Galet fina är de iallafall. Sån himla mysfaktor i dem!

 68. Så fina bilder, verkligen!
  Lite Carl Larson känsla & nostalgi !
  Skulle tänka mig ett collage & en samling för kort till nära & kära för jul men även andra sammanhang.

 69. Första tanken är absolut julkalender! Sådär var ju de fina Ica-kalendrarna förut. Du borde samarbeta med dom!
  Och så borde du absolut sälja som någon slags väggalmanacka, en familjevariant tack. 😊

 70. Jag har letat efter en riktigt mysig julkalenderbok, dvs en barnbok som passar “alla” åldrar med 24 kapitel att läsa ett om dagen fram till julafton. Det hade bilderna passat perfekt till tycker jag! Jättefina!

 71. Tjek @linejensenillu ud på insta. Hun er tegner og sælger prints mm på nettet. Måske kan du blive inspireret?!

 72. En årsdagbok. Där du kan skriva ner det viktigaste eller bara det som betytt mest under den månaden. Så kan man gå tillbaka och se vad som hände t.ex. 2020 och då får man inte bara en vacker bild till den månaden utan man får minnen nedskrivna, som kanske annars skulle glömmas bort. Tänk vilket roligt arv 🙂

  Du är verkligen heeelt underbart duktig på att måla och ser sååå fram emot att se vad du skapar av dessa alster.

  Ha det gott!

 73. En adventskalender! En riktig kalender i papper, med små fina luckor. Det hade varit fantastiskt fint.

 74. Jag skulle lätt köpa ett print med husen!!! Så jag röstar för print. Alt. Större vykort som går att rama in om man vill 😊

 75. Bilden med husen fick mig att tänka illustration till julkalender, 😃 Väldigt fina teckningar. Lycka till!

 76. Hej Clara! Fantastiskt fina bilder. Du är så begåvad. 😊 Jag skulle älska att ha dessa bilder till en familjekalender på väggen. Lycka till med målandet. Jag tycker absolut att du ska göra något av detta så att fler får njuta av bilderna. De är så fina.

 77. Gör en barnbok vettja! En barnbok inspirerad av ditt eget liv. Hur det var förr -hur man gjorde för- lekar osv ser ut som om det är det du redan rita.

 78. Åh, älskar verkligen din målarstil och dina mysiga motiv. Du är så bra på att fånga samma drömska atmosfär i dem som i dina blogginlägg. Skit samma om du är en glad amatör och inte utbildad illustratör. Jag tycker snarare det är till en fördel om man bara målar med känsla och låter penseln dansa över pappret så som man känner för just där och då. Jag följde några proffsillustratörer på Instagram förut men tröttnade för det blev liksom för sterilt och för proffsigt. De var givetvis duktiga på det de gjorde men jag är så less på perfektion. Av samma orsak som jag slutat följa tårtmakare och fotografer… istället för att bli peppad att baka eller ta fina foton, så tappade jag sugen på att ens försöka när jag inte kan komma i närheten av ett helt perfekt resultat. Så, vad jag ville komma fram till är att man ska sluta jämföra sig med andra. Det kommer alltid finnas de som är bättre, men du kommer alltid att vara bäst på att vara dig själv. Så följ din magkänsla och fortsätt måla som du gör. Det är det som gör motiven så speciella ❤️. Jag skulle helst av allt ta fram mina egna målargrejer men tills jag känner att jag mäktar med det eller har tid, så skulle jag gärna hänga upp dina alster på väggen här hemma. Gärna i form av en väggalmanacka för nästa år. Eller en adventskalender om det hinns med 😊

 79. Jag tänker direkt på mysiga vykort! Jag är väl en av de få som fortfarande köper och skickat vykort, hade lätt köpt dina!

 80. Åh SNÄLLA – en adventskalender! Jag letar förtvivlat efter ”vanliga, hederliga, gammaldags” (nåja, jag är faktiskt bara 40 år) adventskalendrar med vackra illustrationer, sådana jag hade när jag var barn. Utan godis eller leksaker eller ”överraskningar” bakom varje lucka. Vackra, stämningsfulla stillbilder som bygger upp stämningen under advent. SNÄLLA!

 81. En barnbok 😍 Jag älskar Lena Anderssons Kotten-böcker och får samma mysiga känsla av dina bilder!

 82. Så otroligt fina bilder! Jag skulle verkligen älska att få läsa en bok med de här illustrationerna! Hoppas det blir av en dag!

 83. Så underbart fina! De borde vara illustrationer i böcker, vilken känsla de ger! Skulle älska att läsa böcker för mina barn med dina bilder i 😀

 84. Väggkalender eller adventskalender skulle jag lätt köpa! Så mysiga bilder du gör! ❤️

 85. Å, en kalender med dina teckningar vore väl hur fint som helst! Men du skulle ju lätt kunna göra en fotokalender också utifrån dina otroligt fina foton! Varför välja? Gör båda vetja! Jag beställer på direkten!

 86. Oh my!! Detta är det vackraste jag sett tecknat. Du MÅSTE ta det här vidare och illustrera på allvar!! 😍 Till böcker, kort, prints, kalendrar ja allt!!

 87. En bok med dessa bilder och dina tankar nedskrivna i text till varje bild. Inte nödvändigtvis en saga utan mer reflektioner. Kanske vad du tänkte på när du målade dem, eller vad du tänker på i samhället kopplat till bilderna.

  Och en utställning med originalen.

 88. En barnbok om din mamma och mormor 💛
  Om kvinnorna i ditt liv och vara kvinna förr och nu? Om att vara en i raden av generationer kvinnor som bakar, föder barn, eldar spisen? Om kärlek och saknad?

 89. Så fina! Det skulle bli en fin barnbok om du skulle göra en. De du redan har skulle passa som posters, julkort och julkalender.

 90. Väldigt fina med härliga färger och naivistiska i stilen! Kalender, prints, kort, brickor, kökshanddukar kanske, servetter?

 91. Jag kan inget om sånt men hör med Lady Dahmer om tryck, print och webshop. Hon kan ju sånt och ni har väl haft med varann att göra tidigare. Jag tycker prints för inramning hade varit fint.

 92. Jag hoppas verkligen på en bra barnbok!
  Precis rätt stämning i dina bilder för det❤

 93. Jag vill sälja dom som prints/kort i min butik! Om jag var du skulle jag undvika att ha egen butik och istället satsa på återförsäljare, då skickar du färre paket, värre fakturor osv.. Du har ju redan så fullt upp ❤️ Hör av dig om du är intresserad 🙏 /Malin på Varelse

 94. Ååh, alltså barnbok!! Nej, jag menar barnböcker!!😍 Hade köpt direkt! Sen skulle jag vilja ha julkort och även fint till att rama in. Almanacka, frimärke, bricka, underlägg, möjlighetera är ju oändliga så vackra målningar som du gör!

  1. Pussel också så man kan få grotta ner sig i detaljerna och hänga över motivet länge!!😂
   Men absolut barnböcker och NU innan mina barn blir för stora!!😍🙏🏼

 95. Pussel!! Så sjukt rogivande grej att dyka in i! Och ändå känna att man ju ”skapar” nått själv, fast med en given mall. Speciellt skönt att pyssla med under högtider och ledighet tycker jag. Kan göras tillsammans med andra och passar alla åldrar! Perfekt julklapp eller födelsedagspresent. Jag skulle köpa direkt!

 96. Åh, jag skulle önska att du fick illustrera en julkalender någon gång. Gärna redan nästa år. Och du måste göra en barnbok. Du behöver verkligen inte öva mer😍

 97. En familjekalender för den stora familjen vore fantastiskt❤️
  En bilderbok att själv få fantisera ihop berättelsen till, min 5åring älskar att hitta på historier till olika bilder.

 98. Underbara!
  Prints att rama in och hänga på väggen, kanske i två olika storlekar? Små anteckningsböcker med dina illustrationer på framsidan tror jag också skulle sälja. Och konstkort förståss.

 99. Brickor! Älskar brickor och hade gärna haft brickor för olika årstider med dina bilder på. Men även pussel, väggkalender, julkalender och julkort!

 100. Jag tänker på Jenny Nyströms illustrationer när jag ser dina bilder och tänker att möjligheterna är oändliga 🙂
  Julkort, kalender etc! Även print! Jag skulle vilja ha den med husen och snön och sparken på väggen i barnens rum!
  Lycka till

 101. En julkalender!! Där en liten detalj i motivet ändrar sig när man öppnar luckan. Så himla fina bilder!!

 102. Jag har alltid försökt förmedla till mina barn att man ritar och pysslar för sin egen skull. För att det är roligt, avkopplande och en mysig stund. Inte för att någon annan ska säga att det är fint, bra eller duger. Man måste inte heller spara på allt man gjort eftersom det var känslan i stunden när man gjorde det som var det viktiga.

  För att lyfta det till en vuxens nivå, man ska göra avkopplande saker för sig själv, inte för att sälja eller göra något med.

  Jag tycker det är lite sorgligt att du inte kan rita bara för din egen skull utan att nu börja fundera på försäljning osv. Man kan faktiskt rita något och sen bara låta det gå i pappersåtervinningen. Man måste inte ens spara det.

 103. Julbarnbok! 🎄Till nästa år då förstås… I år skulle jag gärna köpa dubbel uppsättning julkort. Att skicka och behålla för mig själv.. ☺️ Julmotiven är de finaste! Älskar gammeldags jul.

 104. Pussel och julkort! Men även prints i olika storlekar. En såndär bok med vykort kanske? Hade gärna sett dina bilder som lite större kort – typ a5?

  Sen ser jag absolut en barnbok framför mig, en sån som man längtar efter att ta fram inför julen som tradition varje år. Tänker att ditt sätt att skriva och måla skulle passa alldeles utmärkt för att göra julen sådär magisk som man vill att den ska vara.

 105. Kommenterade igår, men måste kommentera igen ju :-). Månadsbilder! Så håller bilderna år efter år, och man får ha alla framme en efter en!!

 106. Print i A4 storlek eller större storlek och vykort! Tänk att få skicka ett sådant vackert vykort till någon vän som bor i en annan stad.

  My Feldt målar och trycker upp på vykort, presenttags mm. Hon kan nog sitta inne på tips kring allt runt det! Jag själv har inga nämligen.

 107. Så fina och mysiga bilder! En väggalmanacka med bilder efter årstid är något jag vill köpa.

 108. Åh, julkort! Jag letar som en galning efter fina kort med den där gammeldags känslan men hittar ingenting. Och så ser jag detta! Som att du läst mina tankar. Jag skulle köpa julkort, påskkort och familjealmanacka. Så fina!!!

 109. En väggkalender, i så fall köper jag den! Helst en sån där med kolumner för varje familjemedlem på x-axeln och datumen nedåt på y-axeln. Heja heja!

 110. Alla idéer du fått låter bra, särskilt barnbok. Sen kanske bilder/kalender med verser och där har jag ett förslag. Älskar ditt sätt att skriva men fick också en tanke om att dina bilder passar väldigt bra med Fröken Fridas texter.

 111. Åh, jag älskar dina bilder! Speciellt de med snö, den stämningen är precis vad jag vill fånga med hela julen. En julkalender hade varit fantastiskt, men till ett annat år förstås för det tar säkert jättelång tid. Men julkort eller nån slags prints på matt papper som man kan rama in hade jag gärna köpt.

 112. Kan tillägga att jag förstår din rädsla inför att glädjen ska försvinna. Det är helt ok att göra saker bara för att det är rogivande med, oavsett hur många hyllningar du får om att du borde sälja bilderna.

 113. Det ser ju snyggt ut och jag förstår att det finns de som vill ha.

  Vilket som är bästa sättat att sälja på kan jag dock inte uttala mig om.

  Lycka till!

 114. Jag tycker en kalender, där du skänker en viss procent till nån välgörenhet!

 115. Jag har inte sett dina otroligt fina illustrationer förut, spontant kom jag att tänka på att de liknar en julkalender. Alltså en julkalender på tvn i december….

 116. Jag skulle önska en vykortsbok, du vet en sån där man kan riva av korten om man vill men även spara dom som en bok. En barnbok låter som en underbar idé, du har så många detaljer i, det påminner mig om Pettsson och Pippiböckerna. Jag älskar när det ligger en små saker under en byrå och massa runt omkring som man kan titta på!

  Därmed inte sagt att jag inte skulle köpa prints om det också fanns att välja på…

 117. En julkalender! Det vore rena drömmen! Med alla dina fantastiska detaljer o stämningsrikedom. Mys på hög nivå! Annars barnböcker, bara gört! Saknar så barnböcker med illustrationer likt dina ovan!!

 118. Jag har inte läst igenom alla 206 kommentarerna, men ser att många hoppas på almanacka och vykort. Jättefina idéer! Mina första tankar kring detta: adventskalender, kakburkar, väggbonader, pussel, julbarnböcker, siluett-by i kartong etc. Tiden är knapp till denna jul, men kanske kan det vara något att fnula på fram till nästkommande år?

  Gällande adventskalender kanske det kan vara ett samarbete med andra företag?
  Vet inte om människor fortfarande köper julkalendrar utan något annat än bilder bakom luckorna?

 119. Vackra människa! Illustrationer av dig måste ju även rimma med just dig. Vad känner du för att låta dessa bli väggplanscher? Jag tänker på sådana planscher som hängde hos mormor när en var liten, som numer hängs upp hos oss vid högtider, det känns väldigt Clarigt ❤️

 120. Små brickor, vykort, väggkalendrar! Eller helt enkelt affischer att rama in. Superfina är de allihopa!

 121. Så fina och stämningsfulla bilder. Vykort, en julkalender eller en barnbok vore fint 😊

 122. De är så otroligt fina och stämningsfulla! Jag hade nog köpt julkort i första hand, annars prints till väggen. Och självklart måste det bli en barnbok så småningom!

 123. Håller med om allt med print, väggalmanacka osv. Men – tänk nätet! Låt en animatör göra dina bilder levande och utveckla dataspel för barn eller liknande. Säkert en stor och kanske kostsam utmaning men att möta unga där de befinner sig – på internet – tycker jag behövs med denna typ av vackra, gammeldags illustrationer. Låt barnen vara med och baka, åka spark, hitta någon gömd sak, klä gran eller vad som helst.. Åhh, vad det skulle kunna bli roligt!

 124. En familjealmanacka och julkort är något jag skulle vilja köpa. Eller månadakort i vykortsformat. Älskar sånna små som man får ändra varjw månad. En perfekt detalj i alla rum

 125. Ha och äta kakan! Väggkalemder, prints för barnrum. Och en utställning av originalen <3

 126. Clara, dina bilder är underbara och skulle vara så fina som illustrationer i en barnbok. Testa sätta text till dem vettja. Skriva för vuxna kan du ju onekligen men om det känns svårt att skriva för barn- ta hjälp. Kanske dina barn kan hjälpa till/ inspirera dig 🤗

 127. Pussel! 200 och 500 bitar som man kan lägga på en kväll eller två. Gärna med lite julfeeling 🙂

 128. Jag ÄLSKAR dina teckningar/målningar; har gjort sedan du visade för första gången. Skulle köpa allt som du sålde, men tycker att en familjealmanacka med fem spalter hade suttit som en smäck vid köksfönstret.

 129. När jag såg dina bilder (kallar man dem så?) i detta inlägg så fick direkt känslan av en julkalender. Bilderna har den mysiga, mystiska, förväntansfulla, hemtrevliga, barnsligt varma känslan.

 130. Bilden med husen och de som åker spark i förgrunden skulle kunna vara en julkalender. Ihop med en barnbok med 24 kapitel, någon liten sak från kapitlet bakom varje lucka.

  =)

  Lycka till med vad du än bestämmer dig för att göra med dem.

 131. Vad jag kan se på de illustrationer du visar här så är det väldigt mycket vithetsnorm. Jag tänker att människor med olika hudfärg är något jag skulle vilja se i en barnbok eller på prints. Är det något du tänker kring? Har ingen koll på hur det ser ut i dina redan utgivna böcker? Jättefina illustrationer! ❤️

 132. Underbara bilder! Jag kan mycket om både print och e-handel. Spana in Quickbutik som e-handelsplattform! Fundera också om du vill rodda allt själv eller sälja via ett kollektiv. Om du vill trycka brickor finns ett företag på Öland som gör det. Finns hur mycket som helst att skriva om detta men klart dina målningar ska nå fler, de är ljuvliga!

 133. Kalender, enkelt för dig och det behöver de flesta! <3 Vistaprint använder jag och gör kalendrar av <3 Vykort vore ju jättebra om du har någon lokal affär eller så som kan sälja, men att sälja ett och ett över nätet är inte så miljösmart. Prints är jobbigt att sölja över nätet då det ska packas och donas, så om du vill göra det, låt någon annan sköta den biten 😉 Men helt klart ska du göra något med dem! Var inte en sådan perfektionist!

 134. SÅ fina! Skulle älska en barnbok men också textiler av olika slag, julbonad, julklappspåsar och kanske även kudde, kökshandduk? Och muggar – som Elsa Beskow- och Muminmuggarna!

 135. En väggkalender hade varit fantastisk. Hade varit fint som julkort också men i det fallet blir det hos oss alltid ett foto på barnen som vi skickar istället. Förr fanns ju också julplancher, och dina motiv hade ju varit fantastiska som sådana! Så stämningsfulla!

 136. Jag hade nog gärna köpt vykort/julkort med dina bilder. Gör du större julkort så kan de även köpas av de som vill använda dem som dekoration/rama in, påminn folk om det bara när du säljer dem. En almanacka kan jag också tänka mig att köpa speciellt om du gjorde den till din egen, tex med tryckta noteringar om vad du gör i trädgården nu, vad du gillar med årstiden osv. Det hade jag tyckt varit kul.

 137. Skulle så gärna ha en eller flera av dina målningar som print på väggen!
  Dina målningar är som en illustration av min målbild att plugga klart i storstan och äntligen kunna flytta ut på landet och bo i hus och bilda familj. Hade varit fantastiskt att ha en sådan på väggen!

 138. Äntligen! Så fina illustrationer!
  Jag önskar hellre något beständigt än något som bara ska användas “en gång”. Dvs. hellre barnbok, pussel och print än julkort och kalender. Julkort kan visserligen ramas in, men då blir det ju så litet och kalendrar kan göras så att motivet återanvänds, men ändå.

 139. Jag hade gärna köpt en julkalender till barnen med ditt motiv. Det är så finurliga små detaljer. Nästan som en Pettsson och Findus boksida.

 140. Åh så fina! En årstidsbunden almanacka vore väl toppen. När året är slut kan man spara bilderna o rama in.

 141. Pussel!!😍 Bilden av husen med snö på taken, vilket fantastiskt julpussel det hade blivit! Jag får sån julstämning bara av att titta på bilden!❤❤❤
  Gärna ett pussel med större bitar och ett med mindre så det passar både små och stora barn/vuxna!

 142. Ljuvliga som barnboksillutrationer, men en väggalmanacka kanske är lättare att få till som första steg, det passar bilderna också bra till! (och så får vi vuxna utan barn också möjlighet att njuta av bilderna)

 143. Dina målningar påminner mig så himla mycket om lite småroliga charmiga julkort jag hittade i gamla veckotidningar för några år sedan, gissar runt 50-tal, tänker att rätt motiv verkligen skulle bli fint som julkort! Tror helt klart att du är bra på att hitta rätt stämning för det. Ser fram emot resultatet. All pepp till dig!

 144. Skulle du kunna sälja originalbilder? Eller tror du att det skulle bli svindyrt?
  Jag tilltalas så av att veta att ju du i det här fallet har gjort bilden och hållit i pennorna, mer än om den vore ett print (som också är ett bra alternativ.).
  Det är lika när det nån gång kommer upp ett foto hemma, då vill jag veta precis när och vart jag tog kortet så att det inte bara är något random foto för då får det inte komma upp på väggen. Bilden/fotot/saken måste ha en egen historia.
  Jag ser också fram emot barnboken, tänk bilder till när Folke såg Tomten i affären häromveckan. Och hur du berättar vidare om hur Tomten köpte lördagsgodis och gick hem för att fortsätta planera sin jul.