Nästan bra!

Tisdag och dags för ett nytt avsnitt av En Underbar Pod! Det hållbara avsnittet där jag får ett utbrott på hur tråkig just hållbarhetsdebatten är. Erica som sålt och tömt sin släktgård lämpar över grejer på mig samtidigt som vi försöker hitta ett sätt att stå ut med hennes murriga bordslöpare från sjuttiotalet. En lösning blir att vi pallar äpplen.

Låter det obegripligt? Du får väl lyssna! Här, i Spotify eller valfri poddapp

Mycket

Grejer!

Och PSST! Tävlingen om luftvärmepumpen Panasonic Flagship som vi nämner i podden hittar du HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Nästan bra!”

 1. Blir galen på folk som lämpar över sina grejor på mig för att de själva rensar hemma! Måste man ta emot prylar?

  Jag brukar bära iväg det jag inte gillar till återvinningen och det kan alla andra göra också. 😱

  1. Hahaha förstår dig – men jag blev bara glad. Och i rättvisans namn valde Erica ut godbitar som hon trodde jag ville ha 🙂 nästan allt stämde’

 2. Helt orelaterat: har du tappat mycket hår efter graviditeten/amningen? Här bokstavligt ramlar det drösar varje dag och min en gång så tjocka man börjar mest likna en råttsvans…men vad är klokast, kapa av eländet eller låta det vara långt i hopp om att det blir okej snyggt igen när det växer ut? Hur har du tänkt?

 3. Jag lyssnar på en hel del poddar men ingen är så mysig och välgjort som En Underbar Pod. Blir på bättre humör varje gång jag lyssnar!

 4. Älskar att ni pallar äpplen! Kan berätta att paradisäpplen är jättefantastiska att göra gelé på! Särkilt om man hittar paradisäpplen som är sådär mörkrosa i köttet, underbar färg blir det då!

 5. Tankeväckande som vanligt!
  Men det är ju inte är en slump att det är mycket “vänster” inom klimatrörelsen. Fattar att det kan vara ett problem om det känns som att man inte är välkommen om man inte har “vänstermarkörer”, men politisk hållning är inte bara en stil/identitet. Kan kanske vara så att vänstern (i bred bemärkelse, inte partiet nödvändigtvis) har varit bättre på att ta in miljöfrågor, i sin tur delvis därför det finns kopplingar mellan kapitalismen (och då särskilt i nyliberal tappning) och många miljöproblem.

  Känner också inte igen beskrivningen av ‘eko’ som tråkiga ullprodukter. Finns ju HUR mycket som helst. Nästan tvärtom, att det är för mycket fokus på att köpa balla ekoprodukter när det egentligen borde handla om att konsumera mindre. Får konstant reklam i mitt flöde om “sustainable” this and that som får det att klia i köpfingrarna.

  1. Nä, verkligen inte bara en stil! Och sen måste vuxna människor som eventuellt inte känner sig hemma själva ta plats i frågan.

  2. Håller verkligen med! Och Clara – alla är inte lika intresserade av att det måste vara precis rätt kjollängd, eller av kläder överhuvudtaget. Jag tror att det främsta som behöver göras för att få folk att handla mer second hand är att göra det lättare och smidigare jämfört med vanliga butiker. Och till sist, är inte det att folk vägrar göra avkall på något, acceptera att det får vara lite mindre roligt ibland, ett av de största problemen att lösa för att få folk att leva miljövänligare?

 6. Å, så interessant å høre på! Jeg er ikke så enig akkurat når det gjelder klær – der synes jeg det finnes masse på markedet som er mer bærekraftig – men diskusjonen om å leve bærekraftig sånn generelt, og særlig når det kommer til mat. Og barnesaker – der har jeg akseptert at hvis jeg skal overbevise andre foreldre om å kjøpe brukt, må jeg nesten si at man kan kjøpe ting som ser ubrukte ut (og ofte er ubrukte), selv om jeg selv synes det er vel så fint når det ser godt brukt ut: )

 7. Hej, väldigt sen med att lyssna men måste bara reagera på er kommentar om laestadianer, det låter för mig som själv är född och uppvuxen inom laestadianiamen, som fördomar. Ta reda på fakta innan ni uttalar er är mitt råd. Annars en väldigt rolig podd att lyssna på!🙂