Islyktor med enris och rönn

Härligt att läsa förra inlägget och att ni är många julare som är med mig! Här kommer det första lilla vinterpyssel som jag har gjort. Islyktor med bär och enris. Jag gör ofta islyktor och det är ju ett så enkelt pyssel att man nästan glömmer bort att det finns. Men med bär, löv, kvistar eller andra dekorationer i så blir det någonting lite extra!

Man behöver två skålar som har lite olika storlek och där den ena ryms i den andra. Jag använde mig av räfflade skålar för att få till ett mönster – men släta är också fint. Sedan fyller man den ena skålen med vatten. Lägger i lite pynt i vattnet och ställer ner den andra skålen ovanpå. Antingen kan man lägga en tyngd i den så den trycks en bit mot botten. Eller så kan man tejpa så att den lilla skålen inte trycks upp. Avsluta med att stoppa ner lite mer pynt på sidorna och ställ i frysen i ca tio timmar. Över natten är smart förstås.

För att få loss skålarna sköljer du utsidan av storskålen och insidan av lillskålen i hett vatten.

Klart! Ska serietillverka ett gäng sådana här skålar till jul tror jag! Fint att ha många vid entren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Islyktor med enris och rönn”

  1. Så fina och bra idé! Eko-tänk är det också, särskilt om man har minusgrader ute på natten och låter de stå där… (eller funkar inte det?).

  2. Så vackra – tyvärr kommer oftast snön och kylan inte för än i januari för oss här i södra Sverige. (Här hade det varit mer lagom och fira jul en månad senare för att få en vit jul). Men blir de kallt ska jag göra islyktor. Har du gjort i ballonger? De blir så fint (och ungarna gillar o göra de med)

  3. Här nere i Halland skulle de tyvärr smälta bort på en eftermiddag.
    Men fint var det 🌲

  4. Så vackert det blev! Tyvärr så växlar temperaturen mellan plus och minus i princip fram till februari hos mig i Närke. Fan 🙂