Emalj ska ha medalj

Jag älskar emalj i alla former – både nytillverkad och gammal. Den klassiska Kockumgula likväl som den knallblå danska. Jag använder emaljgrytorna till vardag och fest. Och emalj som flagat och inte går att laga mat i – den kan man bruka som vas eller kruka istället! Finns mycket fin emalj på mitt konto @underbaraboning – alla bilder är hämtade därifrån!

@retrofia67 

Här är hela himla samlingen framdukad på vedspisen samtidigt. Snyggt stök ju!

@kammebornia

En knallröd emaljkaffepanna – ihop med de mest underbara matchande sockarna. Sofia Kammeborn är makalös på att få livet att se mysigt ut.

@wunderblumen

Mina ögon fastnar på raden av kannor högst upp. Så fina grågrönblå nyanser. Särskilt den prickiga och den mörkblå. Gulligt hur de tar igen kakelfärgerna också!

@isagrensells

Så härligt utekök (eller är det tvättvrå?) med diskbalja i emalj, emaljkrukor och emaljhinkar. För att inte tala om vilken drömmig plats det här är! Isa kan skatta sig lycklig.

@hverdagslykkelise

För några år sedan snubblade jag över en hel samling blå emalj på loppis. Snål som jag var köpte jag den inte. Grämer mig varje dag. Som när jag ser den här bilden. Så gulligt att matcha med knallblå soffa också!

@tusenblommor

Mitt specialintresse är att kolla på folks kockumsamlingar. Hejbara vad fint! Och rart ihop med luffarslöjden också.

@allthebeautifulthingsblog

Kritvit emalj med små flisor som gått loss. Förtjusande fint ihop med blommiga böcker och kaffe i sprucken kopp.

@vibekedesign

Emaljhinkar i mintiga toner är ju allra snyggast. Här använd som en jättelik vas. Och jag brukar ha emaljhink som julgransfot – och fylla den med tunga stenar. Granen står stadigt, torkar aldrig ut och dessutom är det ganska rart med hinken som avslut på det pyntade!

@finthemma

Underbart blått durkslag och nytillverkad emaljgryta.

@skyemcalpine

Slutligen någon jag verkligen saknar i min samling och alltid håller utkik efter – slevar och skopor i emalj. Fint så det förslår!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Emalj ska ha medalj”

  1. Älskar bilden med den blå kökssoffan, ser så väldigt hemtrevligt och inbjudande ut. Riktigt så en längtar efter att slå sig ner där med en kopp kokhett kaffe <3 Tycker alltid att just emaljdetaljer som får hänga/stå framme bidrar till en hemtrevlig känsla.

  2. Hei! Så mye fint du viser, jeg er også glad i emalje. Jeg vet et sted du kan kjøpe fine sleiver og serveringskjeer: http://www.heifredag.no
    Eventuelt kan du sjekke om det finns en svensk forhandler av Falcon Enamelwear.
    God helg!

    Elise

  3. Åh, jag hade en stor samling Kockums gula i vår gamla sommarstuga men när förhållandet tog slut och stugan såldes var jag så ledsen att jag sålde av hela samlingen. Tänk om jag hade haft den kvar nu när det finns ett nytt förhållande och ett nytt torp i mitt liv?