Häromdan hämtade jag hem barnen tidigare från fritids och förskola för en riktig pysseleftermiddag. De var så gulliga i sina mössfrisyrer. Den frusna i dubbla tjocktröjor och den varmblodiga i shorts och t-shirt.

Att pyssla tillsammans är nog min favoritaktivitet med barnen. Jag och Bertil har många sådana gemensamma projekt. Bland annat har vi börjat måla tavlor ihop. Då sitter vi och ritar på samma teckning och hjälps åt med ideér och uppslag. Sven Nordquists Pettsonteckningar är inspirationen.

Men den här dagen stod Nissens dörr – ett sätt-ihop-det set som är roligt att göra tillsammans med barnen – på dagordningen. Barnen fick varsin byggsats och jag ångrar att jag inte också köpte en till mig själv på en gång. För det var ju superroligt att dekorera och inreda!

Till Nissens dörr följde det med tapeter, tavlor och små möbler. Fast Folke och Bertil ville tapetsera på sitt eget sätt så jag drog fram scrapbookpapper, hobbyfärger, limpistoler och allt möjligt annat från mina pysselgömmor.

De är så roligt att se hur länge de orkar hålla fokuset uppe när det gäller någonting så kul som pyssel.

Man pratar dessutom så bra när man pysslar. Fast nu lyssnade vi mest på julmusik.

Vi hann inte färdigt första dagen och det är heller inte meningen. Tänker att det roliga är att vi kan fortsätta pyssla med husen när vi får lust. Tillverka fler figurer som kan bo där och tapetsera och måla fler väggar.

Måste bara sitta på händerna för att inte MINA ideér ska ta över. Är svårt att låta bli när det är så roligt. Har nu beställt hem ett tredje hus som jag kan pyssla med. Då får vi en hel liten vinterby i barnrummet…så mysigt!

Den fina byggsatsen Nissens Dörr finns att köpa hos Adlibris. Tillsammans med allt annat du behöver för att julpyssla ihop med barnen! Jag gillar särskilt hängena i trä och julgranarna som man kan måla och dekorera helt efter eget huvud!