• annonssamarbete Adlibris •

En pysslig eftermiddag med barnen

Häromdan hämtade jag hem barnen tidigare från fritids och förskola för en riktig pysseleftermiddag. De var så gulliga i sina mössfrisyrer. Den frusna i dubbla tjocktröjor och den varmblodiga i shorts och t-shirt.

Att pyssla tillsammans är nog min favoritaktivitet med barnen. Jag och Bertil har många sådana gemensamma projekt. Bland annat har vi börjat måla tavlor ihop. Då sitter vi och ritar på samma teckning och hjälps åt med ideér och uppslag. Sven Nordquists Pettsonteckningar är inspirationen.

Men den här dagen stod Nissens dörr – ett sätt-ihop-det set som är roligt att göra tillsammans med barnen – på dagordningen. Barnen fick varsin byggsats och jag ångrar att jag inte också köpte en till mig själv på en gång. För det var ju superroligt att dekorera och inreda!

Till Nissens dörr följde det med tapeter, tavlor och små möbler. Fast Folke och Bertil ville tapetsera på sitt eget sätt så jag drog fram scrapbookpapper, hobbyfärger, limpistoler och allt möjligt annat från mina pysselgömmor.

De är så roligt att se hur länge de orkar hålla fokuset uppe när det gäller någonting så kul som pyssel.

Man pratar dessutom så bra när man pysslar. Fast nu lyssnade vi mest på julmusik.

Vi hann inte färdigt första dagen och det är heller inte meningen. Tänker att det roliga är att vi kan fortsätta pyssla med husen när vi får lust. Tillverka fler figurer som kan bo där och tapetsera och måla fler väggar.

Måste bara sitta på händerna för att inte MINA ideér ska ta över. Är svårt att låta bli när det är så roligt. Har nu beställt hem ett tredje hus som jag kan pyssla med. Då får vi en hel liten vinterby i barnrummet…så mysigt!

Den fina byggsatsen Nissens Dörr finns att köpa hos Adlibris. Tillsammans med allt annat du behöver för att julpyssla ihop med barnen! Jag gillar särskilt hängena i trä och julgranarna som man kan måla och dekorera helt efter eget huvud!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “En pysslig eftermiddag med barnen”

  1. Åh vilket bra pyssel! Jag har barn som älskar sånt! 😃 Är det ”bara” grundsatsen ni använt? Inte några av de andra satserna man kan köpa till? Men ni kanske lagt till lite småsaker ni hade hemma?

    1. Möblerna är grundsatsen – det vi lagt till är hobbyfärg och scrapbookpapper och lite paljetter till julgranen =)

  2. Så mysigt! Jag undrar SÅ vad Bertil gör under tiden ni pysslar? Min åttamånaders låter mig inte sitta så länge och pyssla med treåringen. Jag skulle så gärna sitta länge med henne och rita/måla/dega och pyssla..

    1. Det är nåt jag saknar efter att jag fått en tvåa, att få pyssla i lugn och ro med min stora son. Har dåligt samvete att vi inte kan göra det på samma sätt. Få sjunka in i pysslet bara jag och han, glömma tid och rum. Har en lillebror som far omkring som en dåre, drar i allt, klättrar och busar. Lite tid kan man kanske vinna med plock-mat i matstolen under pysseltiden eller om han skulle lyckas sova en stund under tiden. Men brukar ofta inte tajma. Försöker låta min stora vara vaken lite längre på söndagskvällen för att ha lugn och ro bara vi, då kan vi pyssla utan att stressas av lillebror som vill ”vara med” eller som måste vaktas.

  3. Så underbart mysigt! Skapande-tystnad är nåt verkligen fint att dela med någon 😊
    Jag har beställt en massa bra material för att göra en hel drös med smällkarameller av olika modeller med barnen 7 och 9 år. Det ser jag framemot 😍

  4. Sådär gör min minste son och jag också! Vi ritar teckningar tillsammans, oftast blir det oss själva som gör något, är ute och går, är på stranden, firar jul eller så. Och så pratar vi om vad som händer i teckningen. Det blir som en blandning mellan roll-lek och tavla 🙂