En egen fredag

Sicken himla pangdag jag fick idag! Svärmor tog hand om Ulf och jag fick en egen barnfri förmiddag. Valde att arbeta. Hade sådan arbetslust och NJÖT av att få vara utan barn några timmar. Styrde stegen mot mitt kära kontor där jag arbetar så fokuserat och bra.

Kände på handtaget och det var öppet. För där inne var det liv och rörelse. Erica och Peter satt och hamrade på tangentborden och det var ljus tända i varje vrå.

Musik stod på och jag fick en riktigt härlig fredagskänsla.

Plockade ner julstjärnorna som hängt uppe tills nu och plockade istället fram bordslampor och placerade ut.

Erica var väldigt gullig när hon satt och lyssnade på Peters historia om när han jobbade som journalist på Svenska Dagbladet (eller vilken tidning det nu var). Vi hade mest roligt åt anekdoten så jag hann glömma bort arbetsgivaren. Erica i sin tur berättade någonting dråpligt från sina år på Sveriges Radio. Jag berättade ingenting. Men jag har nog ett och annat att förtälja om min nuvarande arbetsgivare och hennes stundom idiotiska infall….

Jag tog mitt favorithörn på kontoret och posade snällt för Erica

Konstaterade att jag smälte in rätt bra i väggen.

Sen kom Frida förbi. Den begåvade illustratör och animatör som också sitter på vårt kontor. Frida klådde mig med hästlängder på smälta in i väggen-fronten.

Jag färdigställde några blogginlägg, besvarade mail och planerade inför nästa veckas jobbresa. Den första jag gör på evigheter och sannorlikt den enda jag gör denna vår.

Sedan åt jag lunch med Erica och avhandlade högt och lågt innan det var dags att hämta Ulf som varit och strejkat för klimatet med sin farmor. Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli…

Ha en härlig helg allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “En egen fredag”

  1. Så roligt att få läsa att du njuter av att jobba, och bra att du tar dig själv och ditt nyårslöfte på allvar <3

  2. Vilken fredag, och förstår att du hade arbetslust. Härligt när man känner så😀Tänkte på det du (och många andra) skrev häromdagen, om alternativa karriärdrömmar. Jag var lokalvårdare, och drömde länge om att bli författare. Nu är jag både och, och älskar det. Alla drömmar man har går inte att förverkliga, men kanske fler än man tror?!✨Ha en härlig helg allihop, och ta vara på er och det ni önskar 🤗❤️

  3. Tänk vad ett par timmar i “frihet” kan förändra en trött småbarnsmamma <3 Du är så himla vacker i hår och kläder, ja en riktig pingla! Allt gott i grådiset.

  4. Det är så fridfullt att läsa din blogg, tack!

    Vill bara säga att akta ljusen, fick lära mig nyligen att man inte ska ställa flera värmeljus utan ljushållare nära varandra. Stearinet förångas av hettan från kopparna (som blir hettas upp för mycket av att stå så nära varandra) och kan skapa ett gasmoln som kan fatta eld. Hade ingen aning detta själv men försöker sprida det bäst jag kan nu!

  5. Men alltså Erica. Blir så glad av att se/höra henne även om jag inte känner henne (mer än via poddlyssnandet). Hon liksom utstrålar sån värme och sprallighet!

    Så skönt att läsa om dina planer ang jobb närmsta tiden- lite mer lugn och ro. Försöker eka efter det själv. Det är så inspirerande. Och en till sak- vad vacker du är!

  6. Vilken underbar tapet från Sandberg och vilken underbar klänning som Frida bär på samma bild. Kan du kolla med henne vart den kommer ifrån? 🌟